Здравейте
и аз се включвам в темата
От вчера чета книгата на Левин. Съвсем отскоро чета и за прогресиите и както "всичко беше ясно", така настана и голяма каша, но ще се наместят нещата. Най-добре се упражнявам на картата си, затова ще се радвам да обсъдим това, което виждам
Първо разгледах съвпадите на дирекционна и натална планета (с куспида няма). Виждам една
отминаваща дирекция. Дирекционен Плутон в съвпад с натален СЛВ.
Трябва да видя кога е била точна - някъде през миналата година, но мисля, че усетих пика ѝ сега през юни. Рухна ценностната ми система, ако мога така да се изразя, устоите й и започнах да си изграждам света наново.
В книжката намирам:
"Съвпадът със Северния възел говори за това, че събитието е много важно и ще има продължителни последствия. Ситуацията, възникваща при такъв съвпад е за дълго, ако не е за цял живот."Тепърва има да вниквам в книгата и да съобразявам с останалите аспекти по транзити и прогресии и ще се радвам и на Вашето виждане по въпроса
Има и
2 предстоящи съвпада:
-Съвпад на дирекционен Марс с натален Сатурн
-Съвпад на дирекционна Венера с натално Слънце
И една
настояща квадратура - Дирекционен Сатурн към натален Нептун. Предстои да е точна след 6 минути (като деление на градуса). Нептун управлява асцендента и физическото ми тяло. От трите плана - материален, емоционално-енергиен и интелектуален, би трябвало да влиза във втория план.
Цитат от книгата за действието на Сатурн в този план
:"Сатурн – отнема, ограничава, склонност към самота и психическа изолация. При положителни аспекти дава здрави и дълбоки, но не много връзки, устойчиви и дълбоки чувства. Обикновено Сатурн дава болести или намаляване на силите, но при положителни аспекти може да даде устойчивост. При всички случаи Сатурн ограничава, меко или твърдо, но все едно ограничава. "Т.е. би трябвало да се чувствам ограничена чисто физически и това да ми създава дискомфорт?
Мисля, че може да го разглеждам и като ограничаване на Аз-а, не само във физически аспект. Предстои ми и прогресивно новолуние в 12 натален до (10 прогрсивен). Мисля, че нямат връзка, асоциирам ги с различни неща в личен план
Но човек, като си знае нещата може да се подведе
Ще се радвам да споделите какво мислите и двете предстоящи дирекции:
-Съвпад на дирекционен Марс с натален Сатурн
-Съвпад на дирекционна Венера с натално Слънце
Първата ще се случи след година, а втората след малко повечко
По нататък виждам, че дирекционен Сатурн ще се качи на десцендента - има време - 4 години. Мисля мернах, че
Грег го е преживял - нещо в стил "развод"?
Качвам две карти - виждам, че предпочитате тези в astro.com - направих такава с натал, прогресии и дирекции. По-лека за гледане ми се вижда картата в astrowin, затова качвам и нея
Добавям и солара за догодина. В него виждам насоки