Слабите есенциално планети наистина се напъват да компенсират и наистина постигат успехи .Гледахме Клечко Марс в падение в рак,скоро гледах по ведическа Майкъл Джордан баскетболиста същия случай,а само тези съм гледал .няма да се учудя Жан Клод ван Дам и А.Шварценегер да имат дебилитирани
Марс в Рак и Телец често съм срещала при спортисти или военни, често есенциалната му слабост се компенсира и посредством по-мъжкарски имидж - или много добри, обиграни кавалери, или страстни любовници. Понякога и на донжуанство ги избива.
А относно срещите в живота и слабите планети, струва ми се, че понякога и една много силна планета може да окаже подобен ефект. Представете си силно Слънце - и есенциално, и акцидентално, и по някоя афетична система /в балове/, което буквално изпепелява всичко живо наоколо. И такъв човек блести и свети, но този блясък не позволява на много хора да го доближат, да се сближат с него. Мисля, че тук по-скоро би проработил принципът на подобие /стига нативът да не е с изразена конкурентна нагласа/, т.е. да привлича други силни и ярки личности. Хора с ниска енергетика, със слаб и неосъзнат Аз, с орязани криле просто ще изгорят, няма да издържат на този вътрешен огън.
Сега си давам сметка, че в моята периферия винаги са оцелявали и оставали най-силните, жени с характери, по-ярки и интересни личности, които не са мишки, които се забелязват и имат силна харизма. Слабо изявени Слънца и Азове в един момент сами си заминават, отпадат по един естествен начин - като кърлеж, който вече достатъчно се е насмукал с кръв и се откопчва от донора си, пада с подут корем на земята.