Автор Тема: Храната  (Прочетена 16384 пъти)

Happy58

  • Гост
Re: Храната
« Отговор #220 -: юли 15, 2015, 08:33:54 am »
Някой-евентуално-да знае дали в българия има истински аюрведа спецове, които могат да посъветват и да обяснят на някой многознаец какво кога и дали?

д-р Заркова - има сайт в нета - ако не намериш, ще ти дам телефон

Тя си е дипломиран лекар и допълнително, от години специализира Аюрведа в Индия

Papy

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 7321
Re: Храната
« Отговор #221 -: юли 15, 2015, 11:55:32 am »
Мерси, Хепи :)

Дракониада, имам място за нови неща, просто не обичам самозванци да ме мятат по върбите

Дракониада

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 2824
Re: Храната
« Отговор #222 -: юли 15, 2015, 06:27:43 pm »
Дракониада, имам място за нови неща, просто не обичам самозванци да ме мятат по върбите
Не разбрах,че става дума за теб.  :012:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Теодор

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1910
Re: Храната
« Отговор #223 -: януари 17, 2016, 10:00:38 pm »
Червеното цвекло сваля или качва кръвното? Объркаха ме вече!  :012:

Веднъж изядох 1 кг цвекло за един ден и ми стана доста лошо.  :012: :012: :012:

Lilla

  • Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Храната
« Отговор #224 -: януари 17, 2016, 10:08:39 pm »
Прочиства организма и се препоръчва за профилактика на онкологични заболявания.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 872
Re: Храната
« Отговор #225 -: януари 17, 2016, 10:50:35 pm »
По една чаша дневно сваляло 10 мм систолно и 5мм диастолно,обаче това е от нитратите в него,доколкото нам със солната киселина в стомаха става на нитрити,които са канцерогенни .има фитнес добавка нитрат но с капсула,същия ефект е с препарата за кръвно нитролонг .Ако няма друг начин,добре е след ядене,да няма досег със солна киселина,или разредено ,лично мнение .

Теодор

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1910
Re: Храната
« Отговор #226 -: януари 18, 2016, 12:18:10 am »
По една чаша дневно сваляло 10 мм систолно и 5мм диастолно,обаче това е от нитратите в него,доколкото нам със солната киселина в стомаха става на нитрити,които са канцерогенни .има фитнес добавка нитрат но с капсула,същия ефект е с препарата за кръвно нитролонг .Ако няма друг начин,добре е след ядене,да няма досег със солна киселина,или разредено ,лично мнение .
Благодаря! Значи ще спра да го ям с моето ниско кръвно.  :012:

Oposit

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 872
Re: Храната
« Отговор #227 -: януари 18, 2016, 12:31:10 am »
За ниско кръвно-кафе,покрай изпитите така и така ще се наложи :012:

Happy58

  • Гост
Re: Храната
« Отговор #228 -: януари 20, 2016, 03:07:41 pm »
Червеното цвекло сваля или качва кръвното? Объркаха ме вече!  :012:

Веднъж изядох 1 кг цвекло за един ден и ми стана доста лошо.  :012: :012: :012:

нито сваля, нито вдига - просто регулира :)

Червеното цвекло подпомага дейността на черния дроб, оттам в тялото тече по-чиста кръв, а оттам цялостното възстановяване.

НО - не трябва да се предозира - дозата за 200гр сок е:   30-40гр сок от цвекло, а останалото от нещо друго, обикновено моркови и/или ябълки. С този 1 кг си натоварил невероятно черния дроб и оттам ти е станало лошо - добре че си оживял въобще  :57: :57:

Всеки ден по 1-2 чаши сок (смесения), но не наведнъж де, е много добро за черен дроб, а и не само - принципно за цялото тяло.
« Последна редакция: януари 20, 2016, 03:11:21 pm от Happy58 »

Happy58

  • Гост
Re: Храната
« Отговор #229 -: януари 20, 2016, 03:10:48 pm »
Аз имам един специфичен въпрос. Обичам да си правя содена питка (като питките за Бъдни вечер) , като добавям и белен слънчоглед. Много ми е вкусна ... Обаче, като я изпека, слънчогледените зърна стават зелени :) - мислех си, че е от содата ... вие как мислите? И дали като е зелено е и отровно ? :)

състава на питката е - брашно пълнозърнесто, пшеничени трици/овесени ядки, сол, вода, сода, и слънчоглед. Нищо друго няма.

akruks

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 9697
Re: Храната
« Отговор #230 -: януари 20, 2016, 06:43:56 pm »
Червеното цвекло сваля или качва кръвното? Объркаха ме вече!  :012:

Веднъж изядох 1 кг цвекло за един ден и ми стана доста лошо.  :012: :012: :012:
Тъкмо мислех тези дни да проверявам за какво е полезно цвеклото, че във видеото за Луна в овен се препоръчва да рупаме моркови и цвекло, за прочистване на натрупан гняв в черния дроб. Това може да ти/ни е полезно:
http://www.lekar.bg/2015/01/06/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%BE/
„Човек вижда толкова, колкото знае.”
Гьоте

akruks

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 9697
Re: Храната
« Отговор #231 -: януари 20, 2016, 07:02:01 pm »
Аз имам един специфичен въпрос. Обичам да си правя содена питка (като питките за Бъдни вечер) , като добавям и белен слънчоглед. Много ми е вкусна ... Обаче, като я изпека, слънчогледените зърна стават зелени :) - мислех си, че е от содата ... вие как мислите? И дали като е зелено е и отровно ? :)

състава на питката е - брашно пълнозърнесто, пшеничени трици/овесени ядки, сол, вода, сода, и слънчоглед. Нищо друго няма.
Слънчогледените семки, както и ореховите ядки, са богати на растителни мазнини, случвало ми се е да ми позеленеят орехчетата в кекса, явно някаква реакция се получава.
В каква тавичка си печеш питката, да не би да е алмуниева?
„Човек вижда толкова, колкото знае.”
Гьоте

Lilla

  • Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Храната
« Отговор #232 -: януари 20, 2016, 07:10:27 pm »
Мазнините, които се съдържат в ядките, се окисляват. И колкото повече мазнини се съдържат, толкова по-бързо настъпва такава реакция.

Проверих в моята питка как е - правя я от лимецово брашно с добавено тиквено и слънчогледово семе, сода не слагам, меся с хлебна мая. Вътре в питката слънчогледовите семки са със зеленикав цвят, значи не е от содата.
« Последна редакция: януари 21, 2016, 12:22:24 am от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

  • Гост
Re: Храната
« Отговор #233 -: януари 21, 2016, 09:03:31 am »
Слънчогледените семки, както и ореховите ядки, са богати на растителни мазнини, случвало ми се е да ми позеленеят орехчетата в кекса, явно някаква реакция се получава.
В каква тавичка си печеш питката, да не би да е алмуниева?

не, не е алуминиева - от новите са (щото са 2 различни)

благодаря :)

Happy58

  • Гост
Re: Храната
« Отговор #234 -: януари 21, 2016, 09:04:45 am »
Мазнините, които се съдържат в ядките, се окисляват. И колкото повече мазнини се съдържат, толкова по-бързо настъпва такава реакция.

Проверих в моята питка как е - правя я от лимецово брашно с добавено тиквено и слънчогледово семе, сода не слагам, меся с хлебна мая. Вътре в питката слънчогледовите семки са със зеленикав цвят, значи не е от содата.

а, интересно - не е от содата. Благодаря :)

Добре де, щом и на другите се случва, значи не е чак такъв проблем .... иначе щяха да го пишат :) - продължавам да си я ям :)