От моите две ретро планети съм стигнала до прозрение, че когато имаш рерто планета в дадена тема - за решаване на ситуацията - ти не черпиш ресурси от средата, а ги носиш в себе си, но са заключени. Трябва сам да намериш начин да ги отключиш, опознаеш и управляваш.
Моят ретро Марс е в Близнаци и е ъглов - на К4 от към 3 дом. Овен е интерсептиран в 1 дом. А Сатурн е ретрограден в Лъв в 5 дом. Най-ярки изяви по двете планети имах в детството - разбиранията ми за живота бяха казарма, дисциплина, ред - приложени авторитарно и ако е нужно с насилие. Първата играчка, която помня и ми беше любима беше един танк с дистанционно управление. Сестра ми, макар и само година по-малка - беше под моя отговорност и налагах ред изключително силово и авторитарно - каквото кажа, както кажа, никаква опция за противопоставяне. Макар да съм го правила с любов и да сме се обичали много - и до сега е така.
В пубертета започнах да получавам уроци да овладявам тази енергия, аторитарност, поставена бях от другата страна, започнах да се вглеждам в себе си и обърнах плочата.
В моя случай на ретро Марс в надир, на К4 - виждам автоагресията. Била съм безпощадна към себе си, ако реша, че нещо "трябва", няма искам, няма не искам, никакво вслушване в посланията на сакрала си.
При ретро Сатурн - той е в Лъв и в 5 дом, управляван от Слънцето по дом и знак, а Слънцето пък е в дома и терма на Сатурн. Сатурн, изискващ признание и авторитет се чувства добре на тази Лъвска територия. Но двамата са в куинкос. Не се виждат добре,
липсва свързващо звено. Виждам как в коя да е ситуация, че умея да поведа хорото, да подредя пръснатите фигури в схема така, че да работи безупречно, обаче после "почестите" ги обира някой друг. Колкото и странно да звучи - ретро Сатурн в мен носи потенциала, прави го, но не се перчи после, свил е перките. И на работа често ми казват, че отнасям всичко, после се скатавам в пещерата, вместо да изляза на слънце и да се бия в гърдите. А искам да ме потупат по рамото. Ето и куинкокса между ретро Сатурна със свитите перки и 10 домното Слънце. А с лъвската луна в 6 дом .... най-вече го удрям на бачкане и обгрижване, с емоционална потребност да блесна, но спирачката идва от Сатурн, който и не е особено аспектиран.
И Сатурн в този живот няма да стане директен
Марс вече е