Алена, поинтересувай се от НЛП практики. И на шега го казвам, и не съвсем. В твоя случай обаче не знам доколко тази техника ще е приложима, не ми приличаш на някоя манипулативна женица, която по завоалиран и индиректен начин си постига целите. И вероятно не си човек, който мазно върти опашка в името на изкуствено поддържана хармония, която често е само привидна, за пред хората – да симулираме щастливо и успяло семейство, сплотена двойка, докато вътре всичко ври и кипи. Много разпространена ситуация у нас.
Не съм ви в къщата, не мога да кажа ти какво имаш да коригираш в себе си, в поведението си спрямо него. Но доколкото разбирам, доста премерено подхождаш – не му влизаш в тона, не избухваш и не крещиш. Има обаче типове хора, които се вбесяват от мълчание и още повече от игнориране. Понякога има нужда леко да му влезеш в тона, за да усети внимание към своята персона, а на леден игнор. Но да се постараеш, доколкото е възможно, да не влагаш негативни чувства, а да погледнеш върху някоя негова изцепка и откъм комичната ѝ страна.
Според мен беше твърде неуместно да се сравнява случаят с този на Аделина. Нищо общо няма и си личи от хиляда километра.