Точният съвпад на Слънцето и Венера на 9 януари ще е в 18-я градус на Козирог, където сега е Плутон. Той тъкмо ми прави квадрат към Луната и ми се струва... Сега нямам идея...
Синодичният цикъл Слънце-Плутон съвпада с горния съвпад Слънце- Венера. Венера действа като филтър, през който се прецеждат нашите чувства на радост от живота, интереси, какво да привличаме, но и какви дъщери сме. Детето, ако не е било обичано физически, започва инстинктивно да се барикадира и полага големи усилия за самозащита на вече разцъфналата женственост, така да стане като мама. Така обвита в защитен механизъм( идваща от ретро фазата март/17)вече ще можеш да се приспособяваш към външната среда, стилът, който ще ти в удобен се променя, структурира се и го осъществяваш- това е аналог на фаза Новолуние. С Плутон там, трябва нещо да те изкуши, изгори, за да посееш семенцата на : любовта, интереса, социални контакти визия. И при мен квадрата е точно към К5 и Луна- време е да започнем да се учим какво е любов, хармония и стабилност и същите да имат някаква форма( Козирог). Егото ни може да расте заедно с властта, която можем да оказваме(с Плутон) в ежедневието и заобикалящата близка среда( при теб в 3-ти дом). Ще става трудно, защото това е най-личната планета- Луната и трудно се променя, да не кажа въобще, затова ще пренастройваш Венера и когато Меркурий тази година е ретро в огнени знаци, тялото ти ( от 2--ри дом идва, домът на Венера) ще ти припомни, онези преживявания, които си заслужват( Слънце-Венера в Козирог)-толкова мога засега.