Ще успея ли да си заменя сандалите с друг номер?
Ти и сандалите сте представени от силна Венера на Асцендента, харесали сте се.
А разходящият квадрат на Луната с Венера вероятно говори за несъответствие в размера, иначе стоката е хубава.
Тук Луната е много силна – хем в домицил, хем ъглова. Но не ми харесва опозицията със Сатурн, той е в 4 дом и има отношение към завършека на ситуацията. Последният аспект на Луната е с Юпитер, тук обаче има смесена рецепция и може да не си напълно удовлетворена. Обаче хубавото е, че часът на задаване на въпроса е под Юпитер, това прави тригона на Луната с него по-активен /домовете, които той управлява, нямат отношение към въпроса/. За замяна не мога да кажа със 100% сигурност. Да не се окаже, че няма с един размер по-малки или да намерят друга причина. Продавачката е представена от бавен, ретрограден Марс близо до Кету. Наистина не е човек, с който лесно ще се договориш. Но ако сандалите са само пробвани и са със запазен етикет и опаковка, по закон имаш право да ги върнеш. Само провери какъв е срокът за връщане, кога си ги купила. В крайна сметка, ако откажат замяна, можеш да претендираш за връщане на стоката и да си получиш парите обратно. Като по-песимистичен вариант мисля, че така може да проработи сходящият тригон на Луната с Юпитер. Не ми харесва тоя ретро Сатурн на Имум Цели, но това не е последният аспект на Луната.
А за криви и надменни продавачки си има закони, уреждащи търговската дейност и правата на потребителите.
Но действай експедитивно, докато Марс не е влязъл в знака си на екзалтация. И в хорара има подчертан кардинален акцент. Според хорара си в силна позиция, сигнификаторът на въпроса също, така че би трябвало да има някакво развитие, по някакъв начин да се удовлетвори претенцията – ако не може със замяна, тогава връщане на заплатената сума.