Новолунието/Слънчево затъмнение,ще се случи в 9ти дом от картата,където Слънцето е в дом на радост,но заточено,а Луната страда.По 9ти дом са далечните пътешествия,религията,философията,съдебната власт/система.Слънцето е в рецепция със Сатурн(падение),упр.на 7,8 и 9ти домове.Сатурн в 10д.съвпад Нептун ще има видимост по неговите сигнификации,взаимна рецепция по управление с Марс,упр.на 11дом в картата.Юпитер в 1ви дом,вижда 10 .Всички планети са над хоризонта,дневна карта.Марс в 8ми дом е опасен,извън секта,източен.Знак Водолей е фиксиран,мъжки знак,и под негово управление са групи,организации,соц.мрежи,интернет,футбол,музика,летища,космос,астрономия и др.
Венера екзалтирала в 9ти дом,където е и Меркурий в знака на своето падение.Меркурий е важен в тази карта,като упр.на 4ти дом,в сходящ аспект тригон с Юпитер,упр.на 10.
Сатурн,като управител на лунацията и в начален градус,високо в картата ,понеже е малефик,предизвиква болести,особено при възрастните хора,когато е в човешки знак,но тук е в животински,кардинален.Промените ще са кардинални в управлението .
Затъмнението ,ще има най-силен ефект,когато е в съвпад с планета,или ,когато осите се припокриват.
Меркурий,като урп.на 4ти дом ,отговорен за времето,в западната си позиция ,пресушава реките,а в източната си,ги кара да преливат.Отговорен е за земетресения,ветрове,валежи и др.климатични промени.Тук е важно да се следят неговите фази и съединения,защото те бележат промени във времето като цяло ,но също така при пътувания,документи,закони,търговия,комуникации.
Сатурн в знака на своето падение,вероятно буквално може да има падане от власт на някой по 7ми ,8 и 9ти домове.Съдебни спорове в съдебната система.
Според Уилям Лили,затъмненията във Водолей,водят до големи нововъведения в държавата в Англия.Страни,управлявани от знака:Камениста Арабия,Русия,Тартария,Прусия.части от Полша,Литва и Москва,долна Швеция,Вестфалия.Градове-Хамбург,Бремен,Пиемонт,......Афганистан и други части на Азия,граничещи с Персия.Този знак управлява държавните дела в Англия,особено 13-ят градус.28* е терма на Юпитер(според ЛИли)
Меркурий е упр.на 4ти и 8ми домове от 9ти.Тоест,възможно е да се види края на нещо/някой по 9ти дом.