Автор Тема: Новолуние и Слънчево затъмнение 17 февруари 2026г.  (Прочетена 213 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14177
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Последна редакция: Февруари 11, 2026, 03:50:43 pm от akruks »

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8173
Re: Новолуние и Слънчево затъмнение 17 февруари 2026г.
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2026, 06:41:29 am »
Новолунието/Слънчево затъмнение,ще се случи в 9ти дом от картата,където Слънцето е в дом на радост,но заточено,а Луната страда.По 9ти дом са далечните пътешествия,религията,философията,съдебната власт/система.Слънцето е в рецепция със Сатурн(падение),упр.на 7,8 и 9ти домове.Сатурн в 10д.съвпад Нептун ще има видимост по неговите сигнификации,взаимна рецепция по управление с Марс,упр.на 11дом в картата.Юпитер в 1ви дом,вижда 10 .Всички планети са над хоризонта,дневна карта.Марс в 8ми дом е опасен,извън секта,източен.Знак Водолей е фиксиран,мъжки знак,и под негово управление са групи,организации,соц.мрежи,интернет,футбол,музика,летища,космос,астрономия и др.
Венера екзалтирала в 9ти дом,където е и Меркурий в знака на своето падение.Меркурий е важен в тази карта,като упр.на 4ти дом,в сходящ аспект тригон с Юпитер,упр.на 10.
Сатурн,като управител на лунацията и в начален градус,високо в картата ,понеже е малефик,предизвиква болести,особено при възрастните хора,когато е в човешки знак,но тук е в животински,кардинален.Промените ще са кардинални в управлението .
Затъмнението ,ще има най-силен ефект,когато е в съвпад с планета,или ,когато осите се припокриват.
Меркурий,като урп.на 4ти дом ,отговорен за времето,в западната си позиция ,пресушава реките,а в източната си,ги кара да преливат.Отговорен е за земетресения,ветрове,валежи и др.климатични промени.Тук е важно да се следят неговите фази и съединения,защото те бележат промени във времето като цяло ,но също така при пътувания,документи,закони,търговия,комуникации.
Сатурн в знака на своето падение,вероятно буквално може да има падане от власт на някой по 7ми ,8 и 9ти домове.Съдебни спорове в съдебната система.
Според Уилям Лили,затъмненията във Водолей,водят до големи нововъведения в държавата в Англия.Страни,управлявани от знака:Камениста Арабия,Русия,Тартария,Прусия.части от Полша,Литва и Москва,долна Швеция,Вестфалия.Градове-Хамбург,Бремен,Пиемонт,......Афганистан и други части на Азия,граничещи с Персия.Този знак управлява държавните дела в Англия,особено 13-ят градус.28* е терма на Юпитер(според ЛИли)
Меркурий е упр.на 4ти и 8ми домове от 9ти.Тоест,възможно е да се види края на нещо/някой по 9ти дом.
« Последна редакция: Февруари 10, 2026, 07:42:03 am от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2026, 07:45:02 am »
При мен ,затъмнението е съвпад със Слънцето в 10дом.На р.д ,луната е намаляваща.В деня на затъмнението,свекърва ми е на операция.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12919
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2026, 05:20:31 pm »
Не би трябвало да има толкова значимост Пръстеновидно слънчево затъмнение и то видимо южните части на Африка, Южна Америка, Антрактида. Интересно е, че всички нощни планети са при Слънце. През деня може да се наблюдават, евентуално и Венера, и Меркурий- за Марс стои въпроса, дали ? Сатурн няма да е толкова зъл защото е в секта, не е ъглов и не е единствен управител на затъмнението, Меркурий и Юпитер също са. Безплодни ще са проявите по Сатурн и бедни на ресурси, стандарт, ще се отхвърлят решения по него, ще отслабва властта във сферите, които има влияние, да се намали репутацията, ще затвори и сфера, и влияние, но рецепциите със Слънце и Марс ще позволят, да приеме или по- скоро пропусне закони и правила. По Меркурий, ще се отличат образованите от масата. В годишната карта затъмнението пак е в 9 дом, но в тригон с у10, Юпитер- морския трафик и всичко свързано с морски територии и ресурси, би трябвало да се сертифицира и регулира по нов начин. Университети, специализирани центрове, изследователски групи са с агент. И много съдебни дела.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1382
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2026, 08:25:35 pm »
Смяната на властта е факт и тя действително ще е извън всякакви очаквания. Свръх его на индивида. Много и големи думи, но по делата ще ги познаем,  а те са много дълбоко, правят си своето. Активизиране на международни организации и последиците от тях. Втора "пандемия", може би не точно като първата, но иницииране на масова конюнктура с повсеместно въздействие.
Абсолютът? Голяма, чиста любов, която да спаси света. Здрави връзки, истински отношения. Среща с Любовта - кармична, градивна, пречистваща и извисяваща. Любовта като философия.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2175
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2026, 09:58:38 pm »
При мен лунацията също е в 9- ти дом, на 4 гр от нат. Слънце У3, броя го за съвпад.
АЦ на лунацията е в съвпад с моята Луна.
Около дата предстои да се видя с един мъж , но честно казано - нямам големи очаквания поради ред причини. Все пак ще му дам шанс.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Сафо

• Hero Member
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2026, 06:36:37 am »

Слънцето е в знак на Сатурн (Водолей), където е в заточение (Водолей е в опозиция на Лъв, знак на Слънцето).
Сатурн е в знак на своето падение Овен, но Слънцето е в екзалтация в Овен. Накратко, взаимна рецепция между Слънце и Сатурн няма.
Взаимна рецепция (екзалтация) има между Слънцето и Нептун. Пари, договори, избори, правителство – слънцето е У2, У3, Нептун У10.
Взаимна рецепция по управление има между Марс и Сатурн, както си отбелязала. Пари, договори, съюзи – Слънцето е У2, У3, а Марс У11.
Меркурий и ветрове – да, но земните недра са по Плутон, а планетата управлява заключен знак в 5-ти и се намира в 8-ми,  повече ми прилича на укрити данъци от хазарт и спекула.
Меркурий У4 до МС в Риби и Юпитер до АС в Рак, обилни валежи – дъжд по равнините и сняг по високите места.
Тук не съм съгласна,има рецепция между Слънце и Сатурн.
За рецепция с Нептун незнам,никъде в таблиците за достойнства на планетите не се споменават Нептун,Плутон и Уран.Нямам идея,кой и кога ги  е измислил .

Сафо

• Hero Member
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2026, 06:50:19 am »
Ако Слънцето е човек,то той е попаднал на неподходящо място-(в обителта на Сатурн),където не се чувства добре,като затворник,заточеник,не може да изяви своите добри качества и въпреки всичко "се радва".Сатурн го приема в своя кабинет.
От своя страна Сатурн ,е в мястото ,където Слънцето екзалтира,тоест е добре прието,като скъп гост,но пък тук(в Овен),Сатурн е в знака на своето падение,тоест,той е паднал,попаднал,спуснат там,където не се чувства добре,в кабинета на височайша особа.
Най-общо казано,две планети ,двама души ,ще си сменят местата,ще си гостуват,като и двамата,ще се приемат един друг,но няма да се чувстват удобно.Юпитер ще ги събере,понеже и двете планети са в терми на Юпитер.Той ще поощтри,инициира,той ще е поводът,за тази нестандартна "взаимопомощ".
Друг е въпросът,дали ще има полза от този контакт на най0високо ниво.
« Последна редакция: Февруари 11, 2026, 06:53:24 am от Сафо »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12919
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #8 -: Февруари 11, 2026, 11:10:11 am »
Сафо, +1
Щом си разбрала как действа приема, тази година го приложи или използвай на практика и ще споделяш. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“