Автор Тема: Киселини и алкали  (Прочетена 44731 пъти)

Вещичка

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
Re: Киселини и алкали
« Отговор #15 -: Май 21, 2014, 09:51:33 am »
Другия Вещер,

откажи ги за седмица например за да си докажеш, че можеш да го направиш и после си ги пуши на воля  :012:. Аз така направих преди 2 години. Просто не искам да се отказвам от тях, щот ми е кеф. Ако си набиеш в главата, че не ти вредят, то и няма как да стане иначе  ;).
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Вещичка

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
Re: Киселини и алкали
« Отговор #16 -: Май 21, 2014, 01:11:08 pm »
Умрелите риби не пуфтят  :012:.


И не вредят! Аз си ги пуша от 20 и кусур години, като през това време съм тренирала стабилно и не съм имала проблем. Ся се запъхтявам ама щото то поне 30 кила имам още отгоре си, а те тежат пущините  :57: :57: :57:...
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Bin

  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 467
Re: Киселини и алкали
« Отговор #17 -: Март 05, 2016, 11:15:54 am »
Нормалното функциониране на ензимите изисква Ph/потенциален йонен водород-положителни /в определени граници.Има метод на алкализиране водата с електроди-всеки електрод в отделен съд ,но съдовете във връзка-в единия се натрупват отрицателните,в другия положителните йони .Тоя съд с отрицателните е тн жива вода-алкална,полезна,другата е мъртвата,която не се пие .Има метод със сода бикарбонат,има алкална диета с жива клетъчна вода от плодове и зеленчуци .Лично аз пия напоследък трапезна вода/трапезната е неминарилизирана,чиста/ Горна Баня,за бебета,с розова капачкаСердика-алкална дават я 9,50,което даже е множко,но я слагам в кана с един нарязан лимон-органичните киселини от него се неутрализират с алкалиите на водата,а в него има магнезий,калий и тн ,които осигуряват алкалност по друг по-мек начин . Лимоните да са с бялата част под кората,много полезна за отслабване и против холестерол,може и грейпфрут.Свободните радикали са киселинни,предполагам алкализирането ги неутрализира/прави ги на водоразтворими соликоито сеизхвърлят /.Организмът има механизъм за компенсация на повишената киселинност с дишането,логично по дишането може да се познае кой се е вкислил-алкалните йоги дишат бавно,дълбоко,вкислените при диабетна ацидоза примерно-дишат като локомотиви учестено.
« Последна редакция: Март 05, 2016, 11:21:51 am от Bin »