Автор Тема: Ексцентричност,лудост или гениалност  (Прочетена 20168 пъти)

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4661
Re: Ексцентричност,лудост или гениалност
« Отговор #75 -: Август 21, 2025, 10:50:46 am »
Меркурий главен участник при лудост и гениалност, Луната второстепенен участник, но с важна поддържата роля в лудост и ексцентризъм. Обаче цалата картина е свързана с домовете. Не знам за проучвания, аз наблюдавам често у1 в 12ти и засегнат от малефик 3ти дом ,дори при добре поставена Луна.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12874
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #76 -: Август 21, 2025, 10:56:35 am »
Сафо, да, само специализирани програми и труднодостъпни източници разполагат с такава информация, иска се по-задълбочено търсене. Неговият Меркурий е хелиакално изгряващ източен, при Айнщайн хелиакално изгряващ западен, при Илон Мъск хелиакално изгряващ западен. И въпреки това, само тази информация не е достатъчна, за да се заяви че ще пробуди гениалност. Трябва да се знае яркостта, блясъкът, цвета, атмосферни условия, важи за всяка планета. Ако не сме наблюдатели или не разполагаме с наблюдателна информация, се доверяваме на математическите таблици и правилното разчитане на сигнификаторите по казуса.

https://skyscript.co.uk/texts.html
Тук може да търсиш и четеш всички древни автори и традиционни методи и техники. Почти всички могат да се четат с гугъл преводач, ако не знаеш чужд език.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7974
« Отговор #77 -: Август 21, 2025, 02:31:29 pm »
Ребека,ето един 12 домен акцент,на ексцентрично луд,луд ексцентрик,негово светейшество Огненият властелин.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #78 -: Август 21, 2025, 02:34:01 pm »
Рени,благодаря за линка,веднага хвърлих едно око😉,богата библиотека, наистина.Мерси!

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1359
« Отговор #79 -: Август 21, 2025, 02:37:43 pm »
Ууу, тоз наистина такъв, Сафо. Думите са малко.

Речникът ми изписа Садо. Не е случайно.   :)

Сафо

• Hero Member
« Отговор #80 -: Август 21, 2025, 02:53:47 pm »
Хаха,Люба,аз докато схвана 👍
Не се сещам за "нормален" римски император.
« Последна редакция: Август 21, 2025, 02:57:24 pm от Сафо »

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4661
« Отговор #81 -: Август 21, 2025, 10:46:39 pm »
Нерон, Сафо,  са го шибали гугутките по пълнолуние  :D Обаче се опасявам, че с този 12 дом и планети в Стрелец,щеше да ми допадне и да се забавлявам с него. Изключая инсектите и др. гнус, с които днес е известен.

Рени

• Hero Member
« Отговор #82 -: Август 23, 2025, 01:40:54 pm »
Луна без аспекти в рамките на 30 *, във 2-ри, 4,-ти, 6-ти,8-ми,12-ти домове, на Асц, доминирана от малефици, фазова, перегрин, заточение,, падение- предпоставка за лудост. Има такова понятие "дива Луна", Хеката.
Родени на слънчево или лунно затъмнение, ъглови Светила, с малефици- пак предпоставка
Най-точно е посочено в сизигията преди раждането.
Липсата на връзка между Меркурий и Луна също.
Изгряващ Меркурий ъглов, в 10 знак от Асц, и в зависимост от това, коя планета го вижда- ексцентричен, гениален ум
Изгорен Меркурий ъглов, в 10 знак от Луна, Асц с Луна, Марс- гениален луд, със Сатурн ексцентричен луд, с Юпитер - абстрактен

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
« Отговор #83 -: Август 23, 2025, 03:27:05 pm »
Рени,с Луна на асц имам позната,странна птица е,от добрите .
Аз с Луна в 1ви ,но на 17*от асц влизам ли в класацията на лудостта?
Качвам картата на баща ми,мир на душата му,мисля,че имаше някаква странност в него,по-скоро ,малко нормални неща.

Рени

• Hero Member
« Отговор #84 -: Август 23, 2025, 06:21:57 pm »
Сафо, ако искаш влез. :D

Умопомрачение, заслепение,безумие, да не изброявам още, в тях какво е общото- тъмното. Светлината  позволява или е аналог на съзнание, разум, обективност - обратното вече го изброих.
Гениалността е свръх познатото или рядко срещано, като например да видиш изгрева на Меркурий, само на него.
Ексцентричност е необичайно поведение и е свързано пряко с Асц и неговия управител, планети в 1 дом.
Връзката Луна, Меркурий и Асц -как работи ума и паметта в поведението.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #85 -: Август 24, 2025, 04:22:02 pm »
Рени,тази соларна година съм влязла с двата крака,според предпоставките.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #86 -: Август 25, 2025, 09:43:55 am »
Мъск има рецепция Луна/Меркурий.

Рени

• Hero Member
« Отговор #87 -: Август 26, 2025, 06:07:41 pm »
Сафо, може да споделиш, дали си имала моменти на умопомрачение тази година  ?
Годишната карта е транзитна,  като всички останали прогностични и дава информация за посочения период от живота ти, но винаги съобразена с рождената. Ако в рождената карта пише, че си лунатик, тази година ще си топ лунатик, щом имам такива предпоставки, ако не пише - няма.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #88 -: Август 27, 2025, 06:52:12 am »
Рени,умопомрачение тази година не съм имала,но има още 6 месеца до края на солара. ;D