Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 251988 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7800
Re: Общи хорари
« Отговор #1410 -: Април 03, 2025, 12:49:50 pm »
Здравейте. Винаги сте ми помагали с правилен разчет на хорарите. Имам наглед не сериозен проблем, но мен много ме тормози. Поканена съм на юбилей, не познавам хората които ще бъдат там, а не мога да откажа, задължена съм на хората които ме канят. Ако ида ще бъда ли удовлетворена :-*?
Удовлетворена от какво?Луната в близнаци е в напрегнат аспект със Сатурн от риби,ще се чувстваш като в "небрано лозе",не на място,притисната от обстоятелства........и внимавай да не се напиеш с Марс в 1ви дом,рак.Може и обувките да те стягат.
Нещо като,не ти е мястото там,където ще ходиш.
« Последна редакция: Април 03, 2025, 12:51:55 pm от Сафо »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13937
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #1411 -: Април 03, 2025, 02:08:23 pm »
Благодаря много за мнението. Ние действително искахме да си тръгнем така или иначе, само че октомври догодина. А той - идния октомври. Затова се чудя дали има вероятност да задържим този период по някакъв начин, дали чрез правни действия или пари, каквато идея ми давате.
Под октомври догодина, 2025г или 2026г се има предвид?
По принцип когато основен сигнификатор е ретроградна планета, както в случая е Марс У4, тогава има забавяне, развитието по въпроса се проточва напред във времето...Слънцето (ти) е в сходящ куинконс с Марс, но понеже е ретро, аспектът е продължителен, предполага компромисно решение, засега и в близко бъдеще ще останете в това жилище. 

akruks

• Hero Member
« Отговор #1412 -: Април 03, 2025, 02:17:20 pm »
Здравейте. Винаги сте ми помагали с правилен разчет на хорарите. Имам наглед не сериозен проблем, но мен много ме тормози. Поканена съм на юбилей, не познавам хората които ще бъдат там, а не мога да откажа, задължена съм на хората които ме канят. Ако ида ще бъда ли удовлетворена :-*?
Забавления, парти, празнуване е по 5д., Луната У1 е извършила хармоничен аспект с Плутон У5 в 7д. и както винаги ще се забавляваш. Луната с последен аспект квадрат с Меркурий У4, У12 - нещо от миналото ще те притесни, свързано с млади хора, с приказки или твои внушения.

in4ey

• Newbie
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #1413 -: Април 04, 2025, 02:11:45 pm »
Под октомври догодина, 2025г или 2026г се има предвид?
По принцип когато основен сигнификатор е ретроградна планета, както в случая е Марс У4, тогава има забавяне, развитието по въпроса се проточва напред във времето...Слънцето (ти) е в сходящ куинконс с Марс, но понеже е ретро, аспектът е продължителен, предполага компромисно решение, засега и в близко бъдеще ще останете в това жилище.

2026. Много се надявам това забавяне да остиска дотогава. 🙏🏻

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1934
« Отговор #1414 -: Април 09, 2025, 05:48:42 pm »
"Ще запазим ли Българския лев?"

Може хорара да ви се стори безсмислен, но реших да го пусна.

Имам някакво странно усещане, че точно, когато всичко изглежда почти сигурно нещо внезапно ще се случи и ще си запазим лева...
« Последна редакция: Април 09, 2025, 05:55:20 pm от romantica »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1298
« Отговор #1415 -: Април 09, 2025, 05:58:57 pm »
Ако гледаме 1 и 2 дом или 10 и 11, цъ, разделят се, че и Сатурн не дава.

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4619
« Отговор #1416 -: Април 09, 2025, 07:26:59 pm »
Тц. Венера,2 дом и телец са мунадните сигнификатори. И като твой у2 Венера, имаме съвпадение м/у общото и лично благосъстояние. Да ,екзалтирала,ретро, съвпад със Сатурн ,има брожения в тази насока,но народът-Луната ,никой не го пита,без достойнства запокитен в 12ият дом на страдание. Последен аспект-курец, опозиция Сатурн-мрете в глад и ограничения.Народът в 12 жертва на тайни договорки,обогатени ще са други.

akruks

• Hero Member
« Отговор #1417 -: Април 09, 2025, 09:15:51 pm »
А, то сигурно никога и никъде няма! С тези финансови игри на борсата тези дни, покрай новите мита на Тръмп, нещата отиват към рецесия, а нали трябва да спазваме допустим праг на инфлацията... Реално, ние лев имаме само на хартийка, като стойност го няма от 1997г, когато е обвързан с валутен борд – тогава с германската марка, а по-късно с еврото.
В този хорар по 2д са парите и притежанията, представени от Венера в екзалтация, но ретроградна. А ретроградна планета за основен сигнификатор предполага забавяне, спънки.
Иначе Венера У2 е в сходящ съвпад със Северния възел, което дава положително развитие на въпроса, Венера е в сходящ тригон с Марс У8 в 11д. – по 8д са чуждите пари, Световна финансова система, държавни дългове, а по 11д. e ЕС; Венера У2, У9  е в сходящ хармоничен аспект с К5, показваща крайно развитие на въпроси по 2д.; К2 съвпада с щастливата звезда Спика, което ми напомня за надписа на български върху монетата от 2€ БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Извън хорара, но по темата – в хороскопа на България от 10 ноември 1989г. , 2д се управлява от Уран съвпад Венера У9 и Сатурн съвпад Нептун, заключен знак Риби във 2д. И двете планети са в ингрес, Нептун вече смени знак, а през лятото и Уран. Луната е в края на 2д. na 7*45' Овен, сега имаше Слънчево затъмнение на нея, което предполага ново начало в този сектор. Пълното Лунно затъмнение в 15°22' Риби на 7 септ. попада във 2д., тригон с Плутон У10, с Меркурий и Слънце в 10д., секстил с Нептун, Сатурн, Уран, Венера в 12д., тригон с Юпитер У5, У2 на Десц.,  предстои юпитеров възврат като премине в Рак , в знак на екзалтация. Лунното затъмнение е Пълнолуние, но с по-силно и продължително влияние и във 2д. ще осветли темите по този дом, кулминация в тяхното развитие и следва тяхното довеждане докрай. 
« Последна редакция: Април 10, 2025, 05:36:34 pm от akruks »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12748
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #1418 -: Април 11, 2025, 11:38:07 am »
При тълкуване на светски хорар първо е добре да се определи доколко кверента е силно  ангажиран с въпроса.  Час на Сатурн, който е близък до природата на Меркурий у на 1, но в знаци несъвместими с природата им, Луна в 12 дом, отразяват обективността трезвата преценка и емоции на кверента.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“