Автор Тема: Цикъл Слънце-Юпитер, (да ) вярваме ли в чудеса  (Прочетена 47845 пъти)

Синухе

• Sr. Member
  • Публикации: 277
Re: Цикъл Слънце-Юпитер, (да ) вярваме ли в чудеса
« Отговор #105 -: Юли 28, 2025, 06:36:12 am »
Всъщност Слънцето е малефично по природа в индийската система и аз съм забелязал такова влияние да се осъществява и в западната астрология.

Например жени със Слънце в 7ми дом имат проблеми с връзките,а мъже със Слънце в 5ти или У5-с децата,повечето нямат такива...

Така че не разчитайте на това,че и двамцата са особено положителни  ::)
Вечният събира вечни неща, смъртният – тленни.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12863
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #106 -: Юли 28, 2025, 09:42:25 am »
Всъщност Слънцето е малефично по природа в индийската система и аз съм забелязал такова влияние да се осъществява и в западната астрология.

Така че не разчитайте на това,че и двамцата са особено положителни  ::)

+1

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #107 -: Юли 28, 2025, 10:00:23 am »
Тъй като темата е за Слънце/Юпитер. Слънцето знае, че е чудесно, а Юпитер му дава вярата, че е така. И двамата са добротворци. Следователно, каквото и да се случва при разгръщането на цикъла, в крайна сметка е полезно/за добро, след съответните настройки и разширение на светогледа.

Юпитер е добротворец, защото е умерен в своята природа, топъл и влажен. Слънцето - не, защото е горещо и сухо. Как ще се разгърне цикълът им  зависи от много фактори, които не се виждат на екрана на компютъра, а чрез наблюдение. Тази година Юпитер се появи в компанията, и на Венера, но и на Сатурн, така че настройките и разширението на светогледа нямат нищо общо. Юпитер не дава нищо на Слънцето, Слънцето "дава" в различните фази от цикъла им. Сега е затоплил Юпитер и му позволява да разширява, уверява, да търси перспектива, плодовит, чрез него натива и колкото повече се отдалечава от Слънцето, толкова по-ясна ще е визията за бъдеще в съответните сфери и това до ретро фазата му. След кулминацията Юпитер вече е нощен, по-малко активен, с повече влага и  ориентиран към "земното", "материалното". Знакът показва, дали условията подкрепят природата му или дали очакваното по него ще се случва по-леко или трудно.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

crazylady

• Full Member
  • Публикации: 136
« Отговор #108 -: Юли 29, 2025, 05:37:49 pm »
Как да не се разширява светогледа  :), вече се настройвам да гледам на Слънцето като малефик, а на Юпитер като ялов/ в случая/.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7956
« Отговор #109 -: Юли 29, 2025, 07:33:06 pm »
crezylady,чудесно чувство за хумор! 8)

Рени

• Hero Member
« Отговор #110 -: Август 05, 2025, 09:58:51 am »
Всеки може да разполага с информацията според разбирането си за нея.  :)