На мен ми е интересно ,Лили.
Много често в разговорния език ,когато нещо /някой са различни от нас и не ги приемаме ,казваме :"Алергичен съм към този/това !" ,чисто инстинктивно.Това е защитна реакция,особено при онези ,които са свръхчувствителни,приемащи същите за врагове.
Твърди аспекти към Луна,планети по оста Рак/Козирог,опозиции особено включващи Везни /Овен ;Меркурий-"агресивен",оста 6/12 .
А в своята същност е "отговор" на свръхпостижения,свръхизисквания,свръхамбиция -Слънце/Плутон/Уран/Сатурн/Юпитер/Марс.
Луна съвпад Сатурн,Слънце опозиция Юпитер/Уран/Плутон,Меркурий квадрат Марс-студова алергия и алергия към влага.
2007 отключване на алергията:
-транзити:Плутон/Марс квадрат Слънце,Уран съвпад Меркурий,Нептун съвпад МП Венера/Марс У6/12,Сатурн квадрат Нептун,Юпитер съвпад Марс,квадрат Меркурий
-Пр.Луна в Лъв квадрат Нептун,Меркурий опозиция Нептун
Тр.Сатурн съвпад пр.Луна
-СД Луна опозиция Нептун,СД Меркурий съвпад Луна
Лунации:
Сл.затъмнение повтаря натално и пълно Лунно затъмнение върху Меркурий с Уран там
Ще излезе оракул чичко Ленин с това си изказване :"20 век е век на техниката ,а 21 век ще е век на алергиите !"
Опитвам се да си обясня чисто физиологичната реакция на организма при алергия-кихане,задух,сърбеж,главоболие,подпухналост,какво индикират като психосоматика.