Провокира ме темата за аспектите между планети,знакови и градусови ,разходящи и сходящи.
В натала е важно да се отбележат с точност разстоянията между планетите.Например:ако Венера е в 1*на риби а Юпитер в 5*на скорпион(както е при мен),разликата е 4*,грубо,защото има и минути,секунди.Аспектът е сходящ.Тоест,ще има събитие по това ,което указват Венера и Юпитер,след 5дни,5 седмици,5 месеца,5години,50 години и т.н.Бенефици-носят добри събития.Но,не винаги.Ако направим точни матем.изчисления,можем да намерим и точен месец и ден след раждането .При мен 4*разлика-родена съм на 15.02-Юни месец е 4 месец след рожденият ми.През юни съм се омъжила.Ако се изчислят и минутите,ще се установи и датата.Всяка година около тази дата,заради високосните-ще има нещо по Венера/Юпитер.
Всяка планета има някакво отстояние от други планети с които прави аспекти.По този начин ,можем да намерим важни за нас месеци откъм събития.Ако отстоянието е повече от 12*,продължаваме да броим след рожденият месец -толкова месеца.
Ако аспектът е разходящ-броим наобратно,тоест назад от р.д.Имало е събития и преди да се родим в тези месеци за хора,по производни домове.