Обаче има нещо, което ми прави впечатление.
Виждала съм във ведическата карта майката да е представена хармонично, а нативът да не споделя за такива отношения.
Или друг случай - в Д1 Луната да е афликтирана, а в Д12 да има благоприятни указания за майката. Нативът има трудни отношения с майката, а самата майка може да е свястна и добра женица. Има случаи, когато в едно семейство с две и повече деца едно от децата има проблеми с родителите, а другото (останалите) да няма(т). А родителят е един и същ.
В картата на майка ми отношенията с моята баба (нейната майка) са представени проблематично, ако гледаме Луната. Но интересното е, че в моята Д12 бабата по майчина линия е представена от Венера, не от малефик. И съответно се пада в 4 дом на майка ми (моя 7ми).
И още нещо - с баща ми имаме сходни указания за трудни отношения с родителите, ако в Д12 се разгледа съответстващият му производен дом. Значи може да се предположи, че детето отчасти може да "копира" съдбата на единия родител, не само да наследи характера, емоционалността му или някакви способности, таланти.