1. Западна, американска, ако предпочиташ. Не отричам. И?…
2. Имаше, да. Имаше разни сезони по разни места, цветни "революции". Между другото тази теза често я чувам — Украйна била важна за Русия, как иначе да реагират. Едва ли не, разбираемо е "зелени човечета" (въоръжени) да плъпнат на чужда територия и да започнат да организират гражданска война. За мен не е — нито разбираемо, нито нормално. Както и не е готино американци да ходят в Ирак под предлог, че има оръжия за масово унищожение, пък такива да няма.
Заключение — дразнят ме позиции тип Дж. Буш "който не е с нас, е против нас". Конспирацията е… лесно обяснение. Западната политика ми е противна по един начин (лицемерие, двоен стандарт), руската по друг (откровена варварщина). И нямам намерение да избирам между двете. Ако говорим къде бих предпочел да живея — на Запад. И тук вече е Запад, не се заблуждавайте. Може да се оплакваме от какво ли не, да се мерим с немците и да им завиждаме, но сме в златния милиард. Водим спорове по интернет, телефоните ги ползваме за Фейсбук… за какво си говорим изобщо?