Покрай овчето новолуние каква тема сме си спретнали
Според мен има голямо значение фазата на Луната. Овен е зареден с инициативност, това е знакът на първата искра, на началото. Обаче една балсамична Луна в Овен не би се изразила така, както новата. По индийската имаше май и тълкувание в зависимост от лунния ден, в който е роден човек.
При нарастваща Луна в Овен човек е някак по-жив, постоянно нещо му щуква. Но е и по-непостоянен, рязко минава от една в друга крайност. Ако трябва да дам пример с мен - за два часа мога да сменя 16 емоционални състояния. Бързо ми омръзва, бързо се насищам. Вътрешното ми темпо и "измерване на времето" тече по-бързо, отколкото при повечето хора. Докато те загреят аз вече в главата си съм минала през целия филм и дори ми е доскучало. Това в конкретния случай е и от многото трети дом. Овена е главата, трети дом е мисълта...и като е натоварен става много умствено напрежение и случване "на ум".
Луната в Овен подлежи и на озаптяване и превъзпитание. При тежък транзит се опитомява и човек развива контрол върху избухливостта и хаотичното изливане на емоции.
Мисля си, че не можем да гледаме само едното светило. При Луна в Овен и Слънце в Лъв например изявата ще е една, при Луна в Овен и слабо Слънце в Риби или Рак - друга. В първият случай каквото е отвън - това е отвътре. Във вторият - може да има противоречие. Луната иска и усеща едно, Слънцето - друго. С думи прости: Луната ти крещи "аз съм господаря на света", а Слънцето те показва като миУо мишУенце.