Новолунието изгрява в 10-ти дом в натала, в самия край, но все пак в 10-ти.
Очаквах по-скоро развитие свързано с научната ми работа. Фокусът на отминалия септември беше почти изцяло върху публикации, университети, академични институции. Възникнаха доста проблеми, трябваше да взема и важно решение в насоките които споменах. Все още няма завършеност и проблемите се пренасят и в текущия месец.
Star, много точно тълкуване, имаше доста разногласия за промяната на една от хипотезите, предполага се, че така или иначе, ще променям доста неща в проекта.
Затова и очаквах новолуние в 12-ти (подготовка, изследвания, проучвания в изолация), в опозиция към Меркурий, който освен У9 в натала е и мунданно свързан с гореизоброените теми, да ми донесе още повече проблеми. Честно казано, очаквах както умствено напрежение, така и физическа слабост по 6-ти дом, че напоследък буквално нямам време да спя достатчъчно и да се храня редовно.
Благодаря, че сте разгледали и други аспекти, сега като прочетох коментарите, виждам че Венера на новолунието е в абсолютно точен секстил към натален Юпитер в 9-ти. При мен ходенето по концерти, срещи с музикалните идоли и подобни, винаги се случват с намесата на Нептун (модерен У5 в натала), новолунието е било в секстил към наталния. Признавам си, че понякога включването на транс-сатурновите дава по-ясна насока при тълкуване.