Едната, и аз се обърках-теб кое те беше объркало, че обясненията на Диана те проясниха?
Приемах, че аналогично на падението и троновата позиция по знак, планетите имат същите качества и по дом. За някои пък смятах, че са "в радост" в определени знаци - като Сатурн в Риби, например. А понятието "в радост" може да се отнася само за домовата позиция. Отдавна бях чела и за сектите. От там кашата ставаше още по-голяма. Сега поне си изясних за домовете. Понеже е написано кратко и точно.
А кашата идваше от там, че като започна да чета големи материали, чета през абзац-два, или не ги довършвам, защото дългите обяснения ме изнервят.
Във връзка с трудното раждане - Сатурн и Марс в 1 дом или на асц., са показател за оперативна намеса, за опасност за живота на новороденото. Не знам дали е задължително да има показатели в картата на детето за преждевременно раждане, за задържане и т.н. Това по-скоро би се видяло в картата на майката, защото не касае пряко детето.
Според езотеричните схващания Сатурн в 1 дом означава и че душата не е искала да се връща отново на Земята. Но това са тези, които нямат доказване.