Автор Тема: Транзити на Юпитер  (Прочетена 564595 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14141
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Транзити на Юпитер
« Отговор #1905 -: Юли 25, 2025, 06:06:16 pm »
Браво, Корея, това си е подкрепа от щедрия Юпитер!
При моята водолейка Юпитер е У7, съУ11, а Луната У2, У3 в 5д Скорпион, предстои Юпитер да премине по транзит във 2д, но оттам ще извърши опозиция с нейните 5 планети в Козирог 8д.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2169
« Отговор #1906 -: Юли 25, 2025, 11:06:33 pm »
Беше ми интересно как ще се изяви транзита, писах за оживлението и активацията във всички сфери когато Юпи мина АЦ.
Това обучение даже го бях забравила, но ето- точно съвпада периода. На всичкото отгоре се води и служебен отпуск, а точно два дни не ми достигаха от моя. Дето се казва - перфектно!
Интересно е за мен, с насоченост към емоции и емоционална интелигентност, днес за сефте присъствах на медитация.
Лекторката е известно име, много ерудирана, била е народен представител, в екипа на Пимпирев, още разни длъжности, баш Юпитерова личност, от която научих много интересни неща .
Та, някой път транзитите работят учудващо точно.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12902
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #1907 -: Юли 26, 2025, 11:16:57 am »
Корея, би ли си качила картата, ако имаш желание разбира се, за да не ти задавам откъслечни въпроси, за Луана, Юпитр и ко.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Корея

• Hero Member
« Отговор #1908 -: Юли 26, 2025, 10:14:05 pm »
Ето я картата , нарочно съм я качила и с прогресии.
Това лято ми е супер напрегнато откъм 4- ти дом. Майка ми нещо не е добре напоследък, изнервена, с брат ми са в конфликт почти нон стоп по разни въпроси, аз също , защото ми идва нанагорно, колкото и всяка жаба да си знае гьола.
 Прогресивният Марс ми такова таковата и в комбинация с критическата , дето ме почва, съм  кълбо от нерви. Лошото е, че нямам желание за нищо, а доста неща искам да променя и само с искане не става.

akruks

• Hero Member
« Отговор #1909 -: Юли 26, 2025, 10:27:39 pm »
Преди около 20г приемах ъ Мелброзия, препоръчвам! Австрийски капсули от желе роял с пчелен прашец и перга (пчелен хляб), изчислени да жени в менопауза.

Рени

• Hero Member
« Отговор #1910 -: Юли 27, 2025, 10:31:10 am »
Корея, Луната ти е един от управителите на годината, а по натал е с топ статус и с Юпитер, който я доминира, който също е много добре поставен. При такава позиция натива винаги е подкрепен, и професионално, и емоционално, и финансово. Затова тр. Юпитер в периода така силно си го усетила и винаги така ще бъде- добри планети на добри места носят добри събития! Браво !  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8101
« Отговор #1911 -: Юли 27, 2025, 07:25:38 pm »
Това е нещо като"желанията се сбъдват",Юпитер в дом на родост по натал,упр.на 10дом-промяна на статус със знак+

Корея

• Hero Member
« Отговор #1912 -: Юли 31, 2025, 01:56:45 pm »
Благодаря за тълкуванията!
Мина това обучение, малко се оказа , че совите не са това, което са.
Предстои доста сериозен изпит , при събирането на документите имаше разминаване с предварително поисканото , в комбинация с жегите беше доста изнервящо не само за мен. Малко не бяха стиковали нещата и се оказа, че въпросното обучение бяха обвързали с друго, а и същото към други университети е много по- опростено и лесно като изпит.
За себе си мога да кажа , че е труден емоционално период- пълна противоположност на очакваното , едни нерви , драми и то за няма нищо.
« Последна редакция: Юли 31, 2025, 01:59:45 pm от Корея »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #1913 -: Юли 31, 2025, 04:05:29 pm »
Корея,Слънце и Венера са хронократори.Профекция асц в Лъв-Слънце,а Венера упр.на сол.асц.
Сол.Венера е в Овен,не е най-добро място за нея.
Прогресия Марс през асц -нервност,прибързаност,травми,скандали.
Венера сменя знак-ти сменяш приоритети.

Корея

• Hero Member
« Отговор #1914 -: Юли 31, 2025, 09:28:22 pm »
Рени, имах предвид, че някак очаквах , че ще е оптимистичен период този транзит в първи дом, а на мен така лесно ми потъват гемиите. Смятай, щом даже за море в Гърция се чудя да ходя ли… Познавайки се, имам проблем.
Нядявам се да е кратък период, защото ако сега в отпуска се сдухам, представям си като помня работа след месец какво ще е.
Аз на Юпитер много не му вярвам.
И , да, качила съм килограм , поне тук се оказа полезен😀
Отдавам всичко на прогресивния Марс. Цял живот съм карала без домакински ръкавици и през ръцете ми са минали какви ли не препарати, от месец съм с гадна екзема на кутрето и безименния пръст, която съм разчесала до кръв. Зъболекарката и някакво гнойно изтичане от венеца ми намери, утре ще отваря мъдрец да види какво, въпреки че на снимка всичко е наред . Просто тялото ми реагира на целия този изживян стрес и най- лошото - постоянно се появяват нови дразнители, които вероятно заради периода не успявам да игнорирам.
Нещо като с прогресивна Луна в Скорпион ми е този период.
« Последна редакция: Юли 31, 2025, 09:52:56 pm от Корея »

Рени

• Hero Member
« Отговор #1915 -: Август 05, 2025, 12:44:43 pm »
Корея, управителите на годината ти са  Сатурн, Луна, Венера и Слънце. В дневна карта статуса на Слънце и Сатурн. При теб Слънце има някакво достойнство в дом на радост и в аспект с бенефик. Но, Сатурн е със слаб статус, и е диспозитор на Слънцето. В солара е малко по-добре поставен. Венера усол.1/6 в заточение и  е приета от Марс у12, който е в падение и ретро в квадрат. Транзитните места на Сатурн, Венера, фазите на Слънце- Луна динамизират определени периоди. Прогресивният Марс е зависим от динамиката на Луна и ще бъде на АСЦ ти няколко години, за да е причина на
Цитат
от месец съм с гадна екзема на кутрето и безименния пръст, която съм разчесала до кръв
. Тр. Сатурн е в знак на Марс, а Сатурн ти е упр. на годината и зле поставен по натал. : (

dobrin456

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #1916 -: Декември 22, 2025, 05:05:00 pm »
Тазгодишният съвпад на тр. Юпитер, Венера и Сириус в Рак съвпадна и с Юпитеровото ми завръщане. Не усетих някаква промяна. Наталният ми Юпитер е в 10-ти дом, ретрограден в 14ти градус на Рак. Образува секстил с натална Луна към куспидата на 9-ти дом. Като че ли на мен започна да ми влияе вътрешно, тъй като обмислям варианти за собствен бизнес. Но като събитийност нямаше някакви отличими събития.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #1917 -: Декември 22, 2025, 06:25:30 pm »
dobrin,по-отчетливи събития по 10 дом,може да има ,ако Юпитер е хронократор,тоест,управлява соларния хороскоп,профекция,фирдар.По 10 дом са статуса,родители,първи братовчеди и т.н.Събития при тях.
Ако в натала е управител на 3ти дом-събития при съседи,братя и сестри са по-вероятни.
Висше образование,ритуали,като сватби,кръщенета и подобни също са под неговото управление,пътешествия,обучения.
Нотариуси,адвокати ,сделки,наследства.В знак Рак ,Юпитер екзалтира,и ако си дневно раждане,когато дойде неговия период ,ще има издигане в работата,статуса ще се промени и т.н
Преди 12 години,Юпитер е бил отново в знак Рак.
« Последна редакция: Декември 22, 2025, 06:27:06 pm от Сафо »

dobrin456

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #1918 -: Декември 24, 2025, 12:48:34 am »
dobrin,по-отчетливи събития по 10 дом,може да има ,ако Юпитер е хронократор,тоест,управлява соларния хороскоп,профекция,фирдар.По 10 дом са статуса,родители,първи братовчеди и т.н.Събития при тях.
Ако в натала е управител на 3ти дом-събития при съседи,братя и сестри са по-вероятни.
Висше образование,ритуали,като сватби,кръщенета и подобни също са под неговото управление,пътешествия,обучения.
Нотариуси,адвокати ,сделки,наследства.В знак Рак ,Юпитер екзалтира,и ако си дневно раждане,когато дойде неговия период ,ще има издигане в работата,статуса ще се промени и т.н
Преди 12 години,Юпитер е бил отново в знак Рак.
Раждането ми е нощно, имам Меркурий, Слънце, Плутон в Стрелец. Меркурий ми е владетел на хороскопа, тъй като съм асц. Дева. Куспида на 4ти дом ми е в Стрелец. Предполагах, че след като Юпитер е уптавител и е силно засегнат в моята карта, ще се усети повече този транзит.

akruks

• Hero Member
« Отговор #1919 -: Декември 28, 2025, 06:35:23 pm »
Тазгодишният съвпад на тр. Юпитер, Венера и Сириус в Рак съвпадна и с Юпитеровото ми завръщане. Не усетих някаква промяна. Наталният ми Юпитер е в 10-ти дом, ретрограден в 14ти градус на Рак. Образува секстил с натална Луна към куспидата на 9-ти дом. Като че ли на мен започна да ми влияе вътрешно, тъй като обмислям варианти за собствен бизнес. Но като събитийност нямаше някакви отличими събития.
Юпитер преминава през знака една година, носи разширение по темите на дома, през който преминава. Събитията посочват други прогностични методи, например дирекции, прогресивната Луна, нодалната ос по дирекции в аспект с натални планети, лунации в аспект с личните планети и светила, и други. Но може да си построите карта на юпитеров възврат, прави се ръчно за мястото където сте когато транзитен Юпитер съвпада точно до минута с наталния. Тази карта отбелязва тенденциите за следващите 12г , до следващия юпитеров възврат.