За мен този въпрос е странен, освен при наличие на специфична натална конфигурация, както е написано.
Аз не го разглеждам. Какво има да й разглеждам на ерата, в която се е случило да живеем. Нима нещо може да се промени за поколенията, с които ни е дадено да битуваме в тази рамка.
От края на 19 век все сме в такъв секстил, както е посочено, при това често по-точен от настоящите 3 градуса разминаване. Аз не го свързвам с нищо повече от изявите му на макро ниво, които дефинират живота ни - приключване на класическата Индустриална революция и преминаването в епоха на бурен научно-технически прогрес, породен от това, изразена чрез етапите на неговото проявление - израстване чрез проглеждане отвъд.
Секстилът дава мекота и някакъв вид пощада, силните на деня използват рафинирани, интелигентни методи за контрол. Власт през маската на снисхождението и идеалите.
Поради специфичната траектория на движение на Плутон и нееднозначното му позициониране в структурата на небесните тела, периодично Нептун го изпреварва в отдалечеността му спрямо Слънцето като по този начин изменя и текущата символика на крайната "инстанция".