На 25-ти юли ми предстои много важна първа среща с мъж, към когото имам интерес, а и той не крие своя към мен. Много месеци я отлагахме. Това е някой, чиито Венера, Слънце и Плутон са върху Десцендента ми, а моята Луна върху неговия, като последният синастричен съвпад беше задействан от Слънчевото затъмнение февруари, което беше в 30-ти градус на Водолей. Към момента човекът има транзитен Северен възел почти в точен съвпад с Десцендента и август ще мине през точката на затъмнението, а тогава ще има и Лунно такова в негов 7-ми дом. Запознали сме се в интернет именно около февруари, а сега може би ще последва резултат от живия контакт. Не мисля, че датата е кой знае колко подходяща, но явно това нещо не може да се отлага повече, а и може би мен ме подтиква предстоящото Слънчево затъмнение в 21-ви градус на Лъв, което ще е върху моя Юпитер в 4-ти дом, упр. 8-ми, на 4-ти градуса от куспидата на натален 5-ти. Какъв ли не час сложих, накрая се спрях на 20:40ч, като първа ще отида аз, т.е. аз съм представена от Десцендент Лъв с управител Слънце на трон в мой 1-ви дом, точно на върха на негов 7-ми в картата, подкрепено от Юпитер до известна степен. Имам и Венера в 1-ви, колкото да създам добро впечатление и да бъда харесана, но е близо до върха на 2-ри и негов 8-ми. В картата се вижда Марс на върха на негов 5-ти, та той може би идва с някакви мераци, докато аз имам Луна в мой 5-ти и съм човекът с емоцията. Ако гледам като негов управител Уран, е супер, понеже прави сходящ секстил със Слънцето, а и са ъглови, но в случая трябва да е Сатурн, който е зле поставен в Овен и не прави сходящ аспект с моя управител. Южният възел е при мен, северният при него. Луната е в разходящ вече тригон със Сатурн, в разходяща опозиция с Марс и разходящ квадрат с Венера. Единствено ще срещне Лилит занапред и последно ще направи секстил към Северен възел, преди да смени знака, но не знам дали да го броя, след като са в различни знаци с него. Общо взето изглежда отчайващо. Може да му се харесам, да му се видя уверена, ярка, като човек за партньорство, но някак не виждам перспектива, а имаме нелоша синастрия, а и на двамата ни предстои дирекция на Венера - при него на градус от съвпад с върха на 5-ти дом, при мен на градус от точен тригон с MC. Има неща, които се застъпват в двете карти по прогностика и все пак съм наясно, че не е задължително да се реализират един с друг.
Какво ви е мнението и дали това е оптимално най-добрият час или направо да се спра на друг уикенд предвид и квадратурата на Венера-Марс?