Нативите с АСЦ Скорпион имат силно присъствие, защото в първия момент те фиксират,дали с нос, поглед, коса, ръст и после хипнотизират, за да усетят кой си , какво си, защо си , докато разберат колко си опасен. Ако им обърнеш внимание или изкушиш , веднага ставаш тяхна цел и желание, ако не ги отразиш, може и да те жилнат превантивно, ей, така заради спорта ( природа , к/во да ги правиш) . АСЦ Скорпион, Марс в Скорпион, за разлика от Слънце в Скорпион, не обичат да бъдат пренебрегнати, даже и да наблюдават от ъгъла на стаята. Това не е от на-добрите положения за АСЦ, защото им липсва мобилност, гъвкавост, затова и нативити със същия не им е лесно да гледат леко на света и живота- силно мнителни, подозрителни, трудно се отпускат в непроверена/ изследвана територия. Това е АСЦ, който отразява защитна реакция, не активна.
Аз нямам АСЦ Скорпион, нито Плутон към АСЦ или към неговия управител. но погледа ми реже, когато е нужно. Тези дни в аптеката. Влизам, поздравявам, нямаше отсреща отговор, аптекарката беше заета да изнася някакви бурканчета и да ги подрежда. Добре, изчаках- втори тур на изнасяне на бурканчета и подреждане, последван от трети такъв. При четвъртия я погледнах в ръцете- паднаха бурканчетата, при което се появиха още две колежки и бях обслужена. А, можеше просто с едно : " Добър ден, бихте ли изчакали."