Значи, гледах го вчера филма. Още в началото си казах, че нищо толкова ново не с еказва, просто го обличат с нови примери и е направено по-комерсилано филмчето ( малко стил тия романчета в Щатите как да бъдем богати , красиви и известни). Но това съвсем не означава, че не вярвам в принципа, напротив. Основната тема е засегната в езотериката- ти си това, което привличаш. Винаги съм вярвала ( още от дете, явно със силния юпитер), че няма невъзможни неща за съзнанието, че ако искаш нещо много и си го желаш неспирно, то ще се случи рано или късно. Вярвам, че за мисълта и силата на подсъзнанието няма граници. И съм наблюдава по себе си как действа. Наистина имма сбъднати желания, от тези които съм си ги искала доста в продължение на години. естествено го има и момента на " внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне"
. Хареса ми как са формулирали тезата, че хората се вглъбяват по-скоро в мисли какво не искат д аим се случва, отколкото да мислят какво искат да ги сполети. както е даден пример от филма с Майка Тереза, която не е искаа да участва в демонстрации против войната, но е казала, че ако има такива за мир ще участва. Тук е разковничето- да не си ПРОТИВ нещо, а да бъдеш ЗА противоположното .