Излизам от МД на Раху, цели 17 години. Почна ударно и много тежко. Раху/Раху донесе болест и смяна на местоживеенето, заедно с тежка депресия, Раху/Юпитер ме прати в чужбина и университет, като поддържаше депресията на периоди, при Сатурн наште се развеждаха, брат ми боледуваше, като че ли беше малко по-добър период, по време на Меркурий почнах работа, а депресията се усили убийствено (Меркурий е в 6, У11, където е Раху, и У2, където са Марс и Сатурн), на Кету пак се преместих, гледах стар човек на легло, (Кету ми е в 5Д, включих изкуство в образованието, а по-късно и в работата), в следващия на Венера това се разгърна, тогава падна голямо учене и много работа, имах по-добри приходи, почна лизинга на колата, в Слънчевия период дойдоха развръзки на какво ли не, напълно се разклатиха основите, но въпреки че беше много тежко, аз го исках, защото чувствах, че основите са прогнили и има нужда от изчистване, иначе не може да има развитие. Та това външно се случи по време на Раху/Слънце, а в Раху/Луна стигна лично вътрешно ниво, интимните отношения и върна проблеми от ранното ми детство за преодоляване. Може би това беше най-трудният подпериод (Луна в 6 У4 във вед.), родена съм в период Луна/Раху. Накрая в Раху/Марс станах мнохо активна и по-борбена. Това съвпадна с преминаването на прогр.Луна от Риби в Овен в западната карта.
Сега започвам МД Юпитер. Или е почнал вече или ще почне до края на годината. След МД на Луна, Марс и Раху, разчитам на Юпитер и Сатурн за някаква стабилизация.