Ако тази карта на Хилърито е вярна, таз жена хич не си поплюва - абсолютен control freak... Ако Хилари стане президент, Бил как ще бъде наричан - първият господин или мистър президент (щото няма бивши президенти, нали така)?
Като гледам ведическата карта на Тръмп, ми се струва, че актуалният период (махадаша на Раху, антардаша на Марс - силен йогакарака), който свършва няколко дни след изборите, благоприятства повишаване на статус, популярност, заемане на висока длъжност. Единствено наталният му Сатурн не ми се струва достатъчно силен за политик. Нали във ведическата астрология казват, че силният Сатурн е един от белезите за политическа/обществена кариера. Обаче пък Сатурн е свързан с у10 Венера. Интересен ми е и този 12-ти дом, където се намират Сатурн и Венера. В 10-тия му дом има достатъчни указания за популярност и висок статус, но този 12-ти дом не ми се връзва с картинката? Писах по-горе, че Марсът му е йогакарака и положението му в огнен знак в Лагна е много силно, направо идеално за предприемач, лидер. Но за мен той е креслив пуяк, на който му липсва елементарно възпитание, само вдига шум. Изглежда нодалната ос здраво "удря" светилата му - Раху със Слънцето в 10-ти увеличава жаждата за популярност и влияние, а Кету с дебилитирана Луна в 4-ти (накшатра Джиештха!) прави проблематично преработването и разбирането на собствените емоции и чувства. И сега, както Дияна отбеляза, транзитен Сатурн му минава върху Луната през 4-ти - емоционална стагнация и както Сатурн от този проблематичен 4-ти дом "удря" Слънце/Раху в 10-ти и Марс в 1-ви, го е избило на обществени изяви, състезания, да се докажем колко голЕм мъж съм и т.н.
Но вярно, много ми е интересна картата му. На Хиларито също, само да имаше сигурен час на раждане. Ще погледна ведическата с Луна в Лагна.
Ако бях хамериканка, щях да гласувам за Хилъри. Мисля, че след черен президент, е време за жена президент. Най-добре черна жена президент, но какво стана с Кондолиза Райз?