Автор Тема: Показатели за емиграция  (Прочетена 15675 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Показатели за емиграция
« Отговор #30 -: Август 04, 2016, 01:38:25 am »
Кои са били емигранти в древността- тук е отговорът. :-)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #31 -: Август 04, 2016, 10:00:44 am »
Проблематичен 4 дом (и не само по IC, а и по четвърти знак от знака на асц.) и проблематични отношения между управителя на първи и четвърти са най-често причината за откъсване от дома. Силни светила и бенефици в 4-ти не са гаранция за привързаност към рождения дом, ако управителят на първи не харесва У4 и обратното. Останалите - У9, У12, Юпитер, комфортна Луна и прочее може би са повече показатели за успешна/неуспешна емиграция, както биха били показател за труден или удовлетворяващ живот и развитие въобще.
De omnibus dubitandum est

Happy58

• Гост
« Отговор #32 -: Август 04, 2016, 10:30:05 am »
.....................

И от друга страна - какво е индикатор за проблеми при емиграция? Като например Сатурн в четвърти или в първи дом.

Чела съм, че напрегнат аспект м/у 9 и 12 дом дава проблем. Потвърждавам с картата на брат ми - У9 е в квадрат с планета в 12 дом. Миналата година направи сериозен опит за емиграция, но .... се върна и повече не иска да чуе за това :). Цял живот мечтаеше за тази пуста Германия, направи всичко (по неговите разбирания) за това, и в крайна сметка не се получи.

При мен пък е обратното - винаги съм имала възможности, но никога не съм имала желание да емигрирам. Имам У12=У4, Юпитер (У9,10 от риби) в 1 дом, в минорен аспект с У4, но пък У4,12 е в 4 дом, и в добавка Слънцето също е там, в 4 дом.
« Последна редакция: Август 04, 2016, 11:25:57 am от Happy58 »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #33 -: Август 04, 2016, 11:20:30 am »
Кои са били емигранти в древността- тук е отговорът. :-)

Пътешествениците и осъдените. В древността да те изгонят от родния ти град или държава /и да скиташ/ е било най-тежкото наказание. А според индийците да живееш в чужда държава е тежка карма, така че там по-скоро се търси малефично влияние, а не на Юпитер /Юпитер е традицията/.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #34 -: Август 04, 2016, 01:46:31 pm »
В моята натална карта има ли показатели за емиграция?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #35 -: Август 04, 2016, 03:27:39 pm »
Видях, че нямаме такава тема. Говорим не за по-дълги пътувания в чужбина, за сезонна работа или работа в чужбина за определен срок. Става дума за трайна емиграция, да речем за период по-дълъг от 5-6 години. Според вас какво в картата показва живот зад граница и какво би показало доколко успешна ще е адаптацията?
двама мои близки, които са зад граница повече от 5-6г имат СЛВ  и У1 в 9д, мъжът ми е с Луна в 12д и Юпитер У4 в 9д, малката дъщеря с У1 в 12д и Юпитер У2 в 9д, фотографа, който има намерение за постоянно да остане на острова е със Слънце и СЛВ в 12д,  друг познат от години е в чужнина и има Луна У6, 7 в 9д съвпад с Плутон У10, като СЛВ е в 6д рак, но имам близка с Венера У1 в 9д, която е преводач и учител по чужд език у нас дълги години, като в чужбина е ходила на няколко пъти за не повече от 2 седмици- при нея Уран У4 е в 12д, няма нерви да е за постоянно емигрант.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #36 -: Август 04, 2016, 04:07:56 pm »
За смяна на средата (1-7 дом) и местоположението в пространството (4 - 10 дом), каквито предполага емиграцията, съответно могат да са от значение управителите на кардиналните домове и връзките между тях. 9 и 12 изобщо не е задължително да са свързани с живот зад граница и постоянна емиграция. Някакъв период може да е по-подходящ и да дава зелен светофар за емиграция и то за определени дестинации. Адаптацията зависи от взаимодействието на наталната карта с мястото.

Това е интересно  :72: Аз съм голям фен на международните приключения - не екскурзии за разглеждане на музеи, а именно приключения. Но никога не съм искала да емигрирам. Именно заради усещането, че няма да съм си на мястото и че няма да се изразявам с богатството на матерния език, че ще се гледа на мен, като на човек втора ръка .... може би Луната влиза в някакъв конфликт по емигрантската тема. А тук се чувствам изцяло на мястото си, харесва ми да имам приятелите, средата, работата, близките си, природата си. У1 и У10 - Юпитер и Нептун са в тригон с Луната ми, може би затова имам такива усещане, че съм си на мястото. А ретро Марс от ИЦ прави 135 гр към Уран  У12.

Меркурий при мен управлява 4 и 7 дом и е в квадрат с Юпитер - У1 и У10 - вероятно затова не ми допада да ми е основен език, който не ми е матерен. Иначе съм ОК с езиците, ползвам си ги, с английския работя откакто се помня. Но когато в ежедневието си се изразяваш на матерен език е различно  красиво :)
Над силата е само умението да я владеем!

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #37 -: Август 04, 2016, 05:18:30 pm »
Може би имаме повече свободна воля, имам показатели за емиграция, У на 9 в 4 дом и това е марс в стрелец-пак пътешественик, имам и две планети в 9 дом, може би картата работи заедно и цялостно,  парчето 9 дом само по себе си не стига. Сестра ми е емигрант/ мой У на 3 в 9 дом/, асцендентът й е стрелец, У на 9 в 11, с подкрепящи аспекти, сбъдва си мечтите момичето. Макар да чувствам, че бяга ли, бяга от нещо....
Не ми е емигранстко, имах период преди много години, сега знам че не е моето място навън. Пътувам служебно и виждам свят, за което съм благодарна, но у нас е много по-истинско и трудно с причина. В някои европейски страни толкова спокойно се живее, чак хората нямат индивидуално излъчване, като спрели някак, доволни лица в зоната на своя комфорт, които не мога да запомня, а съм физиономист уж.

Девети дом е падащ, ако по ъглитге на картата има планети, ще придърпат ориентацията на родения към други реализации.
« Последна редакция: Август 04, 2016, 06:07:20 pm от enigma »

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #38 -: Август 05, 2016, 01:25:57 am »
В моето обкръжение с акценти в 12 и 9 дом няма емигранти, нито дори хора, пътували в чужбина.

Ако е замесен Сатурн да стопира (забавя), нищо чудно. При мен точно така на два пъти е била вероятността да се случи, а после нещо се е разсъхвало в последния момент. Преди години цялото ни семейство беше пред тази възможност, но обстоятелствата сякаш предрешиха избора. В рода ни има доста емигранти, както и контактите ми с хора от близо и далеч са налице, често и покрай работа. Все още допускам, че не е изключено да се засиля и на стари години, ама дали ще е трайно, кой знае...

Със сигурност съм забелязала, че напрегнат аспект на Юпитер със Сатурн дава спънки, както и неудовлетворение зад граница. Обикновено опитите (ако са пожелание) са настоятелни, но след това настъпва отрезвяването. Има го, даже и когато не са включени светилата. Ако са - със Сатурн се тръгва по принуда, също и търсенето на работа е основна мотивация, по Юпитер уж да си дирят щастието и да се обогатяват духовно, но задейства ли се в един момент негативното влияние и почват да им потъват гемиите.     

The_One, ако те интересуват конкретни карти, мога да кача евентуално.   
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #39 -: Август 05, 2016, 01:46:30 am »
Със сигурност съм забелязала, че напрегнат аспект на Юпитер със Сатурн дава спънки, както и неудовлетворение зад граница.

При мен с квадрата Сатурн-Уран така се получи - принудителна и не много успешна емиграция. Но не е и зависело от мен, а от външни обстоятелства. Всъщност дали е чак толкова неуспешна? Именно тук съм постигнала най-доброто възможно с оглед на обстоятелствата, в които бях поставена. А неуспешна дотолкова, доколкото отприщи цяла поредица от кризи и сътресения. Но в крайна сметка е в пъти по-полезно от един монотонен и безличен живот, в който нямаш мегдан за надграждане.

В семейството бяхме трима човека със Сатурн в 9 дом - от тях съм единственият, който никога не е пътувал в чужбина. И тримата сме емигранти. А за квадрата Юпитер-Сатурн - отчетено по фиксирания Зодиак го има при майка ми и в интерес на истината не беше много удовлетворена тук. Обаче тази неудовлетвореност тя вътрешно си я носеше, животът ѝ далеч не беше чак толкова тежък и изпълнен с къртовски труд. Но липсва база за сравнение, тъй като никой не знае как би се стекъл животът ни, ако не бяхме сменили държавата. Можеше и да е по-зле, а можеше да е по-добре. Един избор води до друг такъв и се изплита една обстоятелствена връзка.

enigma

• Hero Member
« Отговор #40 -: Август 06, 2016, 04:18:52 pm »
Сатурн в 9 си е прогноза, точно на 28,5- годишна възраст за пръв път пътувах по 9 дом, късно. Учех по 9 дом дотогава, поставих си изискване високо да имам висше, за да се върна отново на хубавата работа, където ме одобриха без връзки-случих момент. Със сатрун в 9 сама си вдигнах някаква ненужна летва, покрих я за себе си, не се върнах на хубавото място, а там "среднистите" вече са пред пенсия, търсят хора, а на мен мечтата ми за там някак прегоря.
Начинът на мислене и възприемане на нещата от живота е определящ какво ще си натвориш сам. Юпитер ми е дебилитиран, а сатурн е в дома на юпи, може и да има значение. Моят "висш" ум /9 дом/ патки пасе най-добре. :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #41 -: Август 06, 2016, 04:43:39 pm »
Кулминиращ Сатурн наистина поставя по-висока летва от средностатистическата - най-често се случва, ако е в 9 или 10 дом. На мен това обаче ми пречи да се радвам на някои по-тривиални неща, все гоня някакви измислени високи цели и в ежедневието трудно се отпускам, дори не умея да си почивам.

enigma

• Hero Member
« Отговор #42 -: Август 06, 2016, 04:51:35 pm »
Точно :08:, бих искала да съм по-безотговорно безхаберна, при мен е и "скаут", изгряващ преди всички.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #43 -: Април 18, 2017, 12:14:49 pm »
Искам да попитам в моята натална карта има ли показатели за пътувания и живот в чужбина (дори и за известно време)? До известна степен въпросът ми е провокиран от това, че може брат ми да е избягъл по някакъв начин извън страната, а нашите карти са сходни. Освен това мисля, че държавата ни все повече запада, населението отдавна е затъпяло и условията на живот могат да станат още по-мизерни (не че и в чужбина не може, но там поне човек знае защо е дискриминиран, а тука дори не е ясно защо ни карат да се чувстваме като мигранти в собствената си страна).
« Последна редакция: Април 18, 2017, 12:46:53 pm от Veselin »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #44 -: Април 18, 2017, 03:05:49 pm »
До известна степен въпросът ми е провокиран от това, че може брат ми да е избягъл по някакъв начин извън страната, а нашите карти са сходни.
И как без лична карта или паспорт ще напусне страната? Дори да предположим, че е успял да премине границата извън КПП, нали в другата държава ще са му нужни документи?
Ако картата ти е вярна- не виждам предпоставки да живееш в чужбина, твоето родно място е важно за теб и утвърждаването ти.