Да, за 8 дом е интересно също. При нея нодалната ос е по 2/8 дом. Като южен възел е в 8 дом. Венера е управител на 8 дом, тронова в Телец, но в съвпад със Слв. И не само - Хирон е доста близо до тази композиция с Венера и възела.
А Юнона е в композиция с Юлв.
Цялата тази нодална-хиронова-юнонова история ми се вижда странна и дълбока, по-дълбока.
Юнона в митологията е богиня на брака. И малко ми се вижда ... не особено на място в 8 дом. А в същото време Венера и Хирон говорят за болка, преживяна е някаква болка. По любовните теми, но и по сексуалните. Сякаш има едно вричане, идея за вричане, негласно, дали е било насадено от родителите - господ знае. Възпитание, морал? Темата за секса с един партньор, по божествено предопределение.
А Марс като сексуална планета е в съвпад с Нептун и в каре с у8.
Определя себе си като атеистка. А в същото време се чувства отдадена на една любов, един мъж. С това каре на Марс и Венера не бих предположила аскетичност. Но с този Нептун, който удря рамо, като нищо може да идеализира, да преживява/преиграва в мислите, фантазиите, спомените, сънищата.
Има и доста кармични аспекти. Като нонагон между Венера и Уран - у8 и у12. Който също говори за вероятни възможности - тя е била красива жена. Но определени задръжки не дават развитие, а напрежение. 12 дом и живот в "сънищата".
Но и за 6 дом е интересно. Съвсем буквално се занимава с дейности, които имат връзка с религия и война - Нептун/Марс. Или религия, която е войнствена.
Дребосъчести и дребни детайли. Но на фона на цялата й карта, намирам смисъл в тях. Естествено, страхотно ми е интересно защо сърцето й е останало затворено за друг човек. Но не съм чела книгата. Излишно е да казвам, че много се настроих да я търся.
С Алекос имат много интересна синастрия. Няма негова карта, но е роден на 02.07.1939.
Той има съвпад на Слънце/хирон - точен в 11 градус на Рак.
А Уран е в съвпад с Венерата й...
Юпитер в съвпад с Луна/Уран при нея. Венерата му на Иц-то й. Марс на к12 при нея.
Нодалните им оси са в Телец/Скорпион, но обърнати. Не са в съвпад. Но негов Слв е отчайващо близо до Юноната й.