Автор Тема: Астрологични наблюдения и впечатления  (Прочетена 33474 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Астрологични наблюдения и впечатления
« Отговор #135 -: Октомври 15, 2016, 10:03:36 pm »
Не симпатизирам на психично болни и комплексирани жени, подвизаващи се в бг пространството като астроложки. Такива трябва да бъдат първо освидетелствани за луди, после да им се отнемат правата да практикуват и да вредят на други хора.  :)

Човек, който прави категорични заключения, съдейки само по знаковата позиция на Меркурий, дали ставаш или не ставаш за занимания с астрология, за мен или е малоумен, или е самовлюбен, или твърде много си е повярвал. А вероятно и трите наведнъж. Мегаломански синдром на глуповатите жени от дълбокия прованс.  :012:
« Последна редакция: Октомври 15, 2016, 10:07:03 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #136 -: Октомври 15, 2016, 11:00:06 pm »
Лила не симпатизира особено на смарагд респективно на мненията й.
Рептил, логично как ще "наместиш" близнаци родени през пет минути ?
Мен ми е интересно, дали при проявлението на характерите на всички близнаци има нещо общо. Да си приличат като две капки вода или да са диаметрално противоположни.

Е, и пет минути дават разлика, хайде сега. Като за натална карта не са от свръхголямо значение, но като тръгнеш в посока прогностика, изведнъж се оказват съществени. Затова и споменах, че по-скоро дадени случки в живота наместват хората, наталът е начална даденост. Иначе — споменахме терми, вероятно и с додекатемории бих си поиграл. Също и с тези, които са 13-та хармонична карта (декатримории?) — те уж са същата техника, но делението е една идея по-логично, доколкото няма дупки между знаците. Но закачането на единия близнак за АЦ, а другия за ДЦ не ми допада. Лили даже уцели защо (извън личните си предпочитания) — с три или четири бебета какво правим?

Де да знам, ти как би подходила?

А, и още едно допълнение. Сещам се за едни мои съученици от преди двадесетина години. Външно си приличаха много, но имаше същата разлика в характера, единият беше по-интровертен и като цяло по-приятен, другият екстроверт, по-активен, по-пробивен.
« Последна редакция: Октомври 15, 2016, 11:08:02 pm от Reptil »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #137 -: Октомври 15, 2016, 11:04:22 pm »
Д12 отговаря на додекатеморията. Да, тя е една от важните карти, които се анализират.

Но се сещам, че веднъж гледах карти на близнаци с много малка разлика - в първите 12 варги всичко беше идентично, а те са най-важни в материален план. По-високите варги отразяват по-фини духовни влияния. А в Д60, например, играят секунди, часът на раждане трябва да е изключително прецизен. Аз и за моята още се колебая, за секунди става въпрос.

Цитат
Лили даже уцели защо (извън личните си предпочитания) — с три или четири бебета какво правим?

Имаме удобно оправдание - в България почти не се раждат такива. Хубаво е да има с какво да оправдаем пропуските си.  :)

Reptil

• Hero Member
« Отговор #138 -: Октомври 15, 2016, 11:15:12 pm »
Производните/хармоничните карти са ми интересни, но там делителят като значение е основен. Мене това ми бяга малко. Вероятно могат да се пренесат значенията от индийската астрология. Все пак, Д60 ми се вижда прекалено :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #139 -: Октомври 15, 2016, 11:18:12 pm »
Цитат

Акшаведамша – Д-45: Характер /подобно на Раши картата/
Шаштйямша – Д-60: Благоприятни/неблагоприятни планетни влияния; използва се за по-фин и задълбочен анализ

Не съм експериментирала с по-високите варги, но Д45 ми се струва уместна.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #140 -: Октомври 15, 2016, 11:19:44 pm »
Откъде е цитатът? Интересно ще ми е да видя значението и на останалите.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #141 -: Октомври 15, 2016, 11:21:10 pm »
Откъде е цитатът? Интересно ще ми е да видя значението и на останалите.

Бях превела за тук един кратък материал от немски: http://astra.la/forum/index.php?topic=919.0

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #142 -: Октомври 15, 2016, 11:25:17 pm »
Хм..а то как така раждане до секунда
Коя секунда?

Reptil

• Hero Member
« Отговор #143 -: Октомври 15, 2016, 11:30:10 pm »
Хм..а то как така раждане до секунда
Коя секунда?
Баш. Опряхме пак до философския въпрос кога се брои за родено детето, по който всеки си има мнение :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #144 -: Октомври 15, 2016, 11:40:01 pm »
Да де, да цепим секундата баш. Тук сме все богове.  :012:

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #145 -: Октомври 15, 2016, 11:44:04 pm »
Не е философски
То просто...практически не може да се определи
Самото вдишване може да е повече от секунда

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #146 -: Октомври 16, 2016, 11:39:17 am »
Абсолютно вярно - при близнаци и тризнаци търсим многопластовост, там са разликите. Стига да можем да ги открием. Затова се работи и с по-специфични техники.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #147 -: Октомври 16, 2016, 12:23:37 pm »
Четири минути, че и повече са без кой какво значение по отношение на психологическият портрет. Астрологичният "климат" е един и същ. Значи трябва да се търси някаква многопластовост и многовариантност на момента, които да предполагат разлика в психологическия портрет и някаква промяна на фокуса.

Това може да са антисиите. В такъв смисъл наталните планети и домове имат по два диспозитора, които може да водят до различно описание.
Например ако сега се родят близнаци, те ще са със Слънце във Везни, антисията на което е на 7 - ия градус в Риби. Ако близнаците не са със сходни характери, разликите може да са следствие на "преразпределянето" на енергията на момента. Единият ще е видим по линията на Слънце и Меркурий във Везни с диспозитор Венера в Скорпион, а другия по тази на Слънце и Меркурий в Риби с диспозитор Нептун в Риби. Можем да направим и антисионна домификация. На единият като психологически профил изгряващият знак ще е Везни, а на другия Риби. Венера и Нептун описват и отговарят за различни теми, поставят различен фокус в тази примерна карта. Диспозиторът на десети е Луна в Овен, но този десети може да се прояви и чрез антисията си в Близнаци и антисионния натален управител на десети - Меркурий във Везни, чрез антисията на Луната в Дева. Същото прилагаме и за цялата карта.
Ако са повече а не близнаци, квадратури към антисионната точка, съответно характеристика на наталните управители на квадратите към антисията.

По принцип чисто технически, не би трябвало да има разлика между близнаци и бебета родени по едно и също време на едно и също място.

ОК, да речем, че антисиите дават някакви скрити нюанси, по принцип това показват. Обаче има пипкави детайли:
— На кой близнак ще дадеш антисиите за сигнификатори? Родения втори?
— Ако са трима, как процедираш: първо ще използваш контраантисията, или пускаш квадрат в някоя посока. В коя?
— До петзнаци се оправихме някак, а с повече?

Всъщност, предполагам, че от три нагоре разликите са по-видими, ако раждането не е със секцио. Все пак отнема време всяко дете да се роди.
« Последна редакция: Октомври 16, 2016, 12:30:19 pm от Reptil »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #148 -: Октомври 16, 2016, 12:30:13 pm »
Това с антисиите звучи интересно, но трябва практически да се изследва и докаже.
Този подход, говорим конкретно за близнаци и тризнаци, вече известен, утвърден ли е от някого или ти си негов автор, Стар?

В интерес на истината за пръв път чувам, че може да се използва в такива случаи и в този вид. То не са много техниките и вариантите, де. Или ще са антисии, или хармоници.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #149 -: Октомври 16, 2016, 02:16:09 pm »
Е, едва ли някой е имал случай с 5+-знаци. Ясно е, че споделяш размишления. Просто ми е любопитно по каква логика разпределяш квадратите.