Троновият Нептун, периодично напомня за себе си, като да търсим изкупителна жертва или ние самите да се поставяме в такава позиция- 'що да не накараме другия да се чувства виновен ( Сатурн квадрат Нептун) или пък да го е срам ( Юпитер опозиция Нептун) от грешките си, или просто да изстреляме истината (си) ( Марс в Стрелец), пък какво и как ще улучим, някак не се чувстваме ангажирани да сме отговорни за същите( акцент подвижен кръст).
Ей, това наблюдавам и ми прави впечатление. Аз първо се "впечатлих" от себе си, когато тао-то Нептун/Меркурий-Сатурн/Марс-/Юпитер за първи път посочи натални Меркурий квадрат Марс- още се чудя, как се сетих да поставя себе си за мишена, как избрах да слушам и да наблюдавам ? Засрамих се от моя минала постъпка-извиних се, но не просто на думи, спрях да обвинявам "невъзможностите", а се сетих, че съм и мързелива, и прекалено самонадеяна. Тр. Уран върху Луна ме накара да се освободя от "твърде лично " и да започна да разграничавам важно от ежедневно предизвикателство. Започвам да разбирам, че ако искам стрелата ми да улучи целта, в периода, докато Нептун е в Риби, е необходимо да напредвам стъпка по стъпка, така вероятността да се (из)губя и да стана жертва на обстоятелства, предизвикателства, на другите е минимална. "Зависима " съм в действията , амбициите и взаимоотношенията си от тр.Нептун в Риби, защото и Марс, и у 7/10-Меркурий са в подвижни знаци, в натала са в квадратура и не са с преференции по статус.