Не съм специалист по ражданията, но това къде може да се случи в по-ново време - разликата в раждането на близнаци да е 1 минута.
Аз имам карти на близнаци. Асцендентите са еднакви, различни терми. На първи е марсова, на втори юпитерова. При първи близнак Нептун е във 2 дом, но на 3 градуса в дома. Сатурн също така, но в 8 дом. Имат точна опозиция на Сатурн и Нептун. Уран на първи е в 12 дом на 4 градуса след куспидата на дома.
При втори близнак Нептун минава в 1 дом, Сатурн в 7 дом, а Уран точно на к12.
Ах, Юпитер също е спорен и при втори близнак минава във втори дом. При първи близнак е в трети дом, но почти на куспидата.
Имат огромни прилики в живота. Също като характери. Но и големи разлики в характерите.
Този с асц в марсова терма е по-рязък, действен, агресивен. С юпитеровата терма е по-благ, повече си угажда дори. И определено си личи, че някои планети са минали в други домове, реално като са в такава близост до куспиди би трябвало и на двата дома да оказват влияние.
Събитията в живота им - по-главните, те са еднакви. Но се случват с малко закъснение - месеци, седмици, за някои дори година. Но се случват сходно.
Някак не мога да отдам на случайността, че имат еднакви заболявания. Еднакви кризи в личен, здравословен, кариерен план. Дори се е случвало да им се развали един и същ конкретен зъб, но с разлика 1-2 месеца, не съм обърнала точно внимание. Чак толкова да е случайно всичко... не ми се вижда да е така.
Интересни са за наблюдение. Имат много еднакви мимики, дори походка. Но този с марсовата терма на асц тича като кон, няма настигане, има шило в задника. Този с юпитеровата терма се влачи като народна песен.
И ред други дребни разлики имат. Но и много прилики. Сега виждам, че и Хирон се мести от 6 в 5 дом при втори близнак.
Един от близнаците е малко по-голям късметлия от брат си. Въпреки кризите, по-лесно се справя. Но Хепи се намеси със своя анализ и каза, че имената и цифричките от тях дават малко различия и на този с невървежа не му приляга името. А късметски брат е малко по-сполучливо.
Юпитеровата терма на асц е по-закръглен, има по-обли черти дори в лицето. Марсовата терма е отсечен много - резки скули, брадичка, нос, всичко ми е по-изострено. Аз ги различавам идеално. Но другите не се справят много с различаването им.
Имат еднакви бенки. И поради стечение на живота им, били са осиновени и разделени при осиновяването, не са се познавали до почти зряла възраст. Въпреки това - имат и почти еднакви татуси, направени на еднакви места преди да се познават. И това ми се вижда да не е случайност.
Много мога да пиша, то всеки ден е специфичен с тях и наистина съм ги наблюдавала. Но нямам нужните нерви и търпение да описвам всяко едно нещо. Маркирам го в главата си като някакво заключение и толкоз.
Разликата в раждането им е 20 мин.