Може би защото е по-близо до Слънцето? :017:
Едно от нещата, с които бих могла да се занимавам, е изкуство - ретроградна Венера в заточение, близо до ЮЛВ. Свързано е с вродени способности, за които не съм полагала никакви усилия да ги развивам и усъвършенствам. Но цял живот работя по Меркурий.
Това, което е около ЮЛВ са научени уроци, нормално е подсъзнателно да искаш нови знания и умения, различни от вече придобитите
И според мен затова ги потискаш и посягаш на нещо различно
Аз съм с ЮЛВ във 2 дом в Телец, К2 е в Телец също, 2 дом се управлява от Венера. Имам си вродени умения за музика, танци .... от детската градина съм детето, което пее, дава тон и т.н. исках да ме запишат на пиано, на балет - още от преди училище. А Венера е в съвпад със СЛВ, т.е. в опозиция на Южния и съответно заточена в 8 дом, в Скорпион. Като дете бях с излишни колограми - колко обиди съм отнасяла .... тогава бяхме само 2 такива деца в класа, не е като сега. Но пък с осъзнаването в ранния пубертет бях силно амбицирана да реша този проблем.
После забелязах как силно ми трепва при информация за хетери, гейши .... колко ми е личен и познат техния свят .... Мисля, че житейската ми мисия е да се справям без мъжка протекция, без женски прийоми в грубия смисъл. И съм избрала такова семейство. Майка ми е жената генерал - показала ми е, че една жена може всичко. Попила съм много от нея. Не понасям да завися от мъж, но животът постоянно ми предлага възможности .... И този баланс винаги идва на преден план
Много съм силна, когато съм сама, много съм уязвима, когато имам мъж, който да ми е упора. И ми е много трудно с мъж - но трябва да се науча да бъда в баланс и така
Заточената Венера по дом и знак, и в тригон с асцендента - е дарена с дадености, но както отбелязахте - вечно е недоволна от нещо и все вижда какво да подобри. Има едно напрежение, че не е на висотата, която САМА изисква от себе си. Летвата е много висока, а квадратът с Луната в Лъв, направо й е вечна контра
Мира нямам
Имам съвършена кожа, но ще намеря някоя точица, която ме изкара извън нерви
която никой няма да забележи, но на мен ще ми е трън в очите .....