Автор Тема: Есенциални и аксидентални достойнства  (Прочетена 20192 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Някъде се среща и "акцидентални"

Щях да копирам един интересн разговор между Diyana и Enigma, но се отказах
Можем да поговорим начисто :)

От прочетеното стигнах до извода, че един сатурн аксидентално силен (10ти дом) и есенциално слаб (рак), прави човека некадърен по рождение, но натягащ се да докаже, че е по-способен, отколкото е
И като краен резултат това положение води до някоя болест

Ако сложим и някоя и друга опозиция/квадрат - няма никакъв шанс за добра изява

Та...какво може да се направи, тоест какво астрологът би посъветвал човека, за да извлече максималното от този...минимум :)
И какво може да спаси положението?

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Есенциални и аксидентални достойнства
« Отговор #1 -: Юни 05, 2013, 07:45:30 pm »

От прочетеното стигнах до извода, че един сатурн аксидентално силен (10ти дом) и есенциално слаб (рак), прави човека некадърен по рождение, но натягащ се да докаже, че е по-способен, отколкото е

http://astrogalaxy.info/hitler-astrology/

ето Хитлер със слаб  сатурн във лъв и в 10 дом

« Последна редакция: Юни 05, 2013, 07:49:34 pm от strelicka »

Papy

• Hero Member
« Отговор #2 -: Юни 05, 2013, 08:21:00 pm »
ама той хитлер...бая болести е имал :)

то на такава цена - мерси ти за успеха

Papy

• Hero Member
« Отговор #3 -: Юни 05, 2013, 08:24:10 pm »
Психологически погледнато "по-ощетените" като есенциални достойнства, винаги са по-мотивирани да се докажат и съответно могат да постигнат по-големи резултати. Потенциалът осъзнат или не, не е фокусиран само в един знак, а в цялата ос.

да, ама не ставаш по-надарен, само по-прекомпенсиран :)

идеята ми е дали примерно тригон към въпросния сатурн от диспозитора му може все пак да даде повече умение, дарбра, или - стандартно - подпомага изявата на неголямото умение

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #4 -: Юни 05, 2013, 08:59:00 pm »

Ааа, дай да се изясня ;D. Контекстът на това твърдение е, че според мен есенцията показва същността, присъщите качества на родения и естественат му природа, аксиденцията показва обстоятелствата - как и дали тези качества имат канал/могат да се проявяват.  А животът е низ от обстоятелства и е важно дали те ще са такива, че  да покажем качествата си, или такива, че да счупим крак точно преди най-важното състезание в живота си. Понеже ако е ъглова, скофтената планета ни влиза в работа много рано в живота, тя ни е оголен нерв и постепенно се приучваме да я работим, за да оцелеем. Там удря най-силно и рано или късно тези удари рефлектират във физически/духовен/психически проблем/недъг/болест.

Има някъде там и още едно твърдение за есенциално слабите, дебилитирани планети - специално падналите и заточените, перегрините са друга бира и не ги броим - ако са силни по аксиденция, ъглови, аспектирани, бързи и т.н. тяхната  съзнателна проява обикновено е именно по отсрещния знак - тоест, индивидът се напъва да дисциплинира, развива и установи/демонстрира привички, съответстващи на положителните качества на отсрещния знак на планетата (Меркурий в Стрелец например присъства в картата на известен астролог, който е преуспял, богат и популярен именно с лекциите и книгите си, изкарва си хляба с този дебилитиран Меркурий). Същевременно, изпуснем ли я от съзнателен контрол, в ежедневната/инстинктивната си реакция, планетата си се спихва до неузнаваемост - същият астролог е разпилян, несръчен, с две леви ръце и ужасен краснопис - типичен дебилитиран Меркурий.

Е те така, рачешките Сатурни се барат кариеристи, самоуверени и хладнокръвни, пък като се разпльокат на дивана в дълбоко колебание дали не са много коравосърдечни и не е ли по-човеколюбиво в тая криза да не изхвърлят оня некадърник, дето ни срути проекта 8)
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
« Отговор #5 -: Юни 05, 2013, 09:36:55 pm »
Благодаря ви :)
Ще дойде време да разбирам, не само да чета

Ако разгледаме проявата по остта, това означава, че в публичното пространство индивидът може да изглежда много отговорен, дисциплиниран, умеещ да ръководи, а вкъщи да е под чехъл, неорганизиран, прекалено чувствителен, така ли?

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #6 -: Юни 05, 2013, 10:42:41 pm »
Долу-горе си е така- шеф на работното място и душичка у дома. :)

Аз имам подобен Сатурн- 10 дом- овен. Слабо аспектиран- тригон с Луна и куинконс с Марс. Разминават ми се важните постове заради изначално сгрешен старт. :)
И болестите си ги имам- зле ми се отразяват нервите на зъбите.

Papy

• Hero Member
« Отговор #7 -: Юни 05, 2013, 10:46:52 pm »
Винаги съм мислила, че най-много проблеми със зъбите има при напрегнати аспекти на сатурн към слънце

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #8 -: Юни 05, 2013, 10:55:33 pm »
точно го казват и Dyana и starinthenightsky така е , има свободна воля как да си ползваш всичко "напрегнато " и лесно в картата. След време с прогностиката рожденните- по натал квадрати стават тригони. Ако си работил съзнателно и върху себе си-респ. върху обстоятелства и лоши условия, няма начин да не береш някакъв плод.
За пример-известни личности често имата силно напрегнати аспекти, ъглови, Ръшман казва-кризата за тях е ежедневие, не само че не ги събаря, нещо повече-мотивира ги.
И ако винаги изхождаме от тезата,че първоначално имаме потенциал да се справим с негативите на картата си, ще е по-лесно да мислим, че звездите не са ни поставили в ситуация да сме само и просто пионки.
на хора,които не искат да стават осъзнати и не се борят може да им се "познае" до 90 процента -и минало и бъдеще... ;)
с останалите не е съвсем така...

Papy

• Hero Member
« Отговор #9 -: Юни 05, 2013, 11:03:45 pm »
Ихааа  ;D

Енигма :) супер ме изкефи-най-накрая едно обяснение защо не работи моята карта по очаквания начин
(извън това, че ме подозират с друг асц  :o)

Uran

• Hero Member
« Отговор #10 -: Юни 05, 2013, 11:07:06 pm »
Преди се справях с аспектите в картата си независимо какви са. Въпросът ми е: Защо сега не искам да се справям и съм се пуснала по течението? Не само, че не искам, а и имам известен страх от провал/отхвърляние или.. както там дойде.. :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #11 -: Юни 05, 2013, 11:11:38 pm »
Защото преди си нямала избор

Uran

• Hero Member
« Отговор #12 -: Юни 05, 2013, 11:16:29 pm »

Хм, защо да съм нямала? Или пък съм си мислила, че изпълнението е единствената възможност?

Papy

• Hero Member
« Отговор #13 -: Юни 05, 2013, 11:20:44 pm »

Хм, защо да съм нямала? Или пък съм си мислила, че изпълнението е единствената възможност?

Човек винаги има избор, но често иска най-доброто
Тогава за теб да не успееш не е било избор

Сега по някаква причина можеш да си позволиш да си слаба
(мои подозрения-мъжът до теб е читав и това предразполага да се отпуснеш малко-може и да бъркам)

Uran

• Hero Member
« Отговор #14 -: Юни 05, 2013, 11:31:50 pm »
Той е читав, но статусът му в момента не предполага отпускане.
Много ме успива. Когато го няма, свършвам по 100 неща. Децата изпитани, изкъпани и в леглата, къщата свети, а аз- рано-рано курдисана в леглото. Като е край мен- масата след вечеря стои неоправена- а аз се размотавам.