А, аз съм имала картата на Мирабелка, сега видях.
И тя е с Нептун в 11 дом, а у11 в 9 Скорпион.
Това за приятелствата е малко коварно положение.
В ранна и младежка възраст не умеех да преценявам добре своите приятели. Винаги им слагах ореоли, не точно идеализирах, но не желаех да видя реалните им качества. Което ми създаваше проблеми. Особено, ако имаше хора срещу тях. Впусках се бясно да ги защитавам, но с този Нептун в 11 дом, аз наистина така съм ги виждала. Нептун - кривото огледало. :57: :85:
С времето се научих да не се раздавам толкова. Също съм била използвана. Но по моя вина. Да съм гледала и да съм преценявала. И да съм слушала, когато някой се опитва да ми разкрие истината.
Сега не позволявам такива отражения. Не е студенина, обичам приятелите си много. Но се научих да не пилея енергия за всеки и всичко. Да, помагам, отслугвам, обгрижвам, когато има срещу мен хора, които не виждат в мен единствено патерица в трудните им мигове.
И е трудно да направиш нещо безусловно, без да очакваш нещо в замяна. Но с времето и някаква дисциплина, случва се по-лесно. А с хора, които вече сте се доказали като близки, то не идват такива идеи, когато има нужда. Нито има такива усещания.
Мирабелка, няма нищо лошо в приятелството и доверието. Дори е важно. Но не може да очакваш да си оценена на всяка цена. И да си наранена, ако не виждаш ответ спрямо действията и усилията, които си положила.
Това е натоварващо за теб. а и за другите.
Нали... не е гот с влажен поглед, в който се чете "виж аз какво направих за теб, а ти как ме оценяваш и защо не ме оценяваш достатъчно високо, колкото аз сама се оценявам?", някой да те зяпа. Това очакване товари другите. Аз също съм била очакваща и осъзнавам, че е било много минус в поведението ми. И причина да има отдръпнали се.
Не може да се изнудва по този начин. Дори и с добро, с услуга, с желание да помогнеш, то си е пак изнудване.