Автор Тема: за квадратурите с любов  (Прочетена 32393 пъти)

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
Re: за квадратурите с любов
« Отговор #30 -: Ноември 13, 2016, 06:33:44 pm »
За това говорех:
Цитат
5. Определим левый это аспект или правый. Это даст нам понять, кто влияет на ситуацию. Человек на нее(правый десен аспект) или ситуация заставляет человека менять свою позицию (левый аспект). Как определить ЛЕВЫЙ и ПРАВЫЙ аспект.

Правый аспект  - это когда более быстрая планета приближается к более медленной. Например, Луна в Водолее в квадрате к Солнцу в Тельце.

Левый аспект - более быстрая планета удаляется от более медленной. Например, Луна в Раке в квадрате к Солнцу в Овне.

Което малко се разминава с това, където се вижда, че доминиращата планета не е непременно по-бързата, а тази, която се намира по-горе — условно в десети дом, броено от долната. Мисля, че и тук сме го бистрили това.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #31 -: Ноември 13, 2016, 06:41:49 pm »
Да, има грешка. Не е новост за никого, че по астро форуми и блогове могат да се срещат напълно погрешни тълкувания. Проблемът е, че погрешното се налага и постепенно се превръща в ориентир, еталон.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

666

• Hero Member
  • Публикации: 567
« Отговор #32 -: Ноември 13, 2016, 07:21:28 pm »
По-лоша квадратура от Венера-Сатурн няма. Аз само това мога да кажа по въпроса.

При теб как се проявява? Аз съм с такава..

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #33 -: Ноември 14, 2016, 11:10:56 am »
Кофти се проявява. Липса на удовлетвореност, топлина, взаимност в отношенията. Всякакви отношения имам предвид.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #34 -: Ноември 14, 2016, 11:15:56 am »
По Луна-Сатурн съм го наблюдавала по-често. Имам една приятелка с неаспектирана лъвска Луна и Марс/Сатурн в квадрат към Слънце/Венера - изявата е подобна, но нейното е от закърнял егоизъм и самогъзие. В никакъв случай не бих я нарекла жертва - получавала е много добро отношение, но само потребява без да оценява. Съдбата намери начин къде да я натисне по мазола - в отношенията с брачния партньор, на приятелствата тя не държи, те са само за пълнеж.

В наши дни да имаш по-близки приятелства е огромен компромис, хората са станали много потребителски настроени. Малкото ми приятелства все още не са минали в небитието, само защото съвсем съзнателно си затварям очите за неща, които ме обиждат и разочароват. Освен това как да има чисти и искрени приятелства с жени, които лъжат като циганки, лъжат на дребно, лъжат за съвсем несъществени неща? Тъкмо го коментирахме вчера с една приятелка от гимназията.
« Последна редакция: Ноември 14, 2016, 11:40:12 am от Lilla »

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #35 -: Ноември 14, 2016, 12:04:13 pm »
Според вас как може да се преработи една често срещана квадратура Венера/Марс?

При мен мога да кажа, че никога, абсолютно никога не е било спокойно в отношенията с мъжете.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #36 -: Ноември 14, 2016, 12:07:31 pm »

Някои препоръчват по-енергични или темпераментни танци. Мен лично ме съмнява, че с танци или спорт могат да се отработят отношенчески проблеми, но пак е вид социално взаимодействие. По сидерал нямаш такъв квадрат, там има друго обяснение - кулминиращ Сатурн в десен квадрат към планети в изгряващия знак.
« Последна редакция: Ноември 14, 2016, 12:11:59 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #37 -: Ноември 14, 2016, 04:01:21 pm »

При мен мога да кажа, че никога, абсолютно никога не е било спокойно в отношенията с мъжете.

Цитат
отношенията с мъжете.
-това е отговорът. С  повече отношения с мъже(те) и с Луната. Няма да станат спокойни близките ти отношения, защото това са фактите-имаш Венера квадрат Марс, но могат да  станат по-разбираеми, приемливи.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #38 -: Ноември 14, 2016, 04:10:28 pm »
Имам близка с такъв квадрат, даже са два и около тях се върти целият ѝ живот.

Слънце в Лъв в изгряващия знак /съвпад с АС откъм 12 дом/ в квадрат със Сатурн на ИЦ, съвпад Луна/Венера в Дева в квадрат с Марс в 5 дом. Рано се развежда и остава сама да изхранва две малки деца. След развода е имала връзка само с един мъж, женен колега - не особено удовлетворяващи и перспективни отношения. Не е била в състояние да се наслади на мига, поставя му ултиматуми по лъвски - или се развеждаш, или приключваме. А човекът е бил с две малки деца, слънчев Козирог. Избира да запази семейството.

666

• Hero Member
  • Публикации: 567
« Отговор #39 -: Ноември 14, 2016, 05:27:51 pm »
Кофти се проявява. Липса на удовлетвореност, топлина, взаимност в отношенията. Всякакви отношения имам предвид.

В общи линии и при мен, като добавим големия страх от отхвърляне и че често се чувствам необичана. Хубавото на Сатурновите аспекти нали било, че с годините и опита се смекчават, така че да гледаме от положителната страна  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #40 -: Ноември 14, 2016, 05:39:59 pm »
Затова в такива случаи психолозите препоръчват човек първо да приеме и хареса себе си, с всичките си малки и големи недостатъци. Без да се изпада в другата крайност - егоизъм и себелюбие, сатурновите влияния често накланят везната в тази посока.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #41 -: Ноември 14, 2016, 07:26:14 pm »
В общи линии и при мен, като добавим големия страх от отхвърляне и че често се чувствам необичана. Хубавото на Сатурновите аспекти нали било, че с годините и опита се смекчават, така че да гледаме от положителната страна  :012:

Това важи и за мен.
Не знам дали се смекчават. При мен не се смекчават.
Аз се харесвам такава каквато съм. За съжаление околните не са така харесващо настроени към мен.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #42 -: Ноември 14, 2016, 07:34:23 pm »
За съжаление околните не са така харесващо настроени към мен.

Не е и нужно - не сме подлоги, че да угаждаме на всички.  ;)

Нещо ни куца проработката на Венера.  ;D
« Последна редакция: Ноември 14, 2016, 07:36:04 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #43 -: Ноември 14, 2016, 07:48:24 pm »

Аз се харесвам такава каквато съм.

Мирабела, как точно се харесваш с Венера /Сатурн ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #44 -: Ноември 14, 2016, 07:50:23 pm »
Малко извън темата за квадратурите - Моника Белучи е с опозиция Венера/Сатурн - как се харесва, дали я харесват?