Автор Тема: за квадратурите с любов  (Прочетена 32351 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: за квадратурите с любов
« Отговор #75 -: Ноември 14, 2016, 10:48:47 pm »
Защо да не искам да ми се върне жеста? Всеки в даден момент се нуждае от подкрепа, обич, доброта. Но не, не правя жест с идеята да ми се върне. Търся реципрочни жестове при хора, които считам за близки. И ги считам за такива защото си мисля, че жестовете, които съм правила за тях, означават нещо за тях. Но след като не е било така, след като аз не означавам нищо за тях, какво да направя освен да се оттегля.

Наистина приятелството трябва да се заслужи. Доверието трябва да се заслужи.

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #76 -: Ноември 14, 2016, 11:00:42 pm »
А, аз съм имала картата на Мирабелка, сега видях.
И тя е с Нептун в 11 дом, а у11 в 9 Скорпион.

Това за приятелствата е малко коварно положение.
В ранна и младежка възраст не умеех да преценявам добре своите приятели. Винаги им слагах ореоли, не точно идеализирах, но не желаех да видя реалните им качества. Което ми създаваше проблеми. Особено, ако имаше хора срещу тях. Впусках се бясно да ги защитавам, но с този Нептун в 11 дом, аз наистина така съм ги виждала. Нептун - кривото огледало.  :57: :85:
С времето се научих да не се раздавам толкова. Също съм била използвана. Но по моя вина. Да съм гледала и да съм преценявала. И да съм слушала, когато някой се опитва да ми разкрие истината.
Сега не позволявам такива отражения. Не е студенина, обичам приятелите си много. Но се научих да не пилея енергия за всеки и всичко. Да, помагам, отслугвам, обгрижвам,  когато има срещу мен хора, които не виждат в мен единствено патерица в трудните им мигове.

И е трудно да направиш нещо безусловно, без да очакваш нещо в замяна. Но с времето и някаква дисциплина, случва се по-лесно. А с хора, които вече сте се доказали като близки, то не идват такива идеи, когато има нужда. Нито има такива усещания.

Мирабелка, няма нищо лошо в приятелството и доверието. Дори е важно. Но не може да очакваш да си оценена на всяка цена. И да си наранена, ако не виждаш ответ спрямо действията и усилията, които си положила.
Това е натоварващо за теб. а и за другите.

Нали... не е гот с влажен поглед, в който се чете "виж аз какво направих за теб, а ти как ме оценяваш и защо не ме оценяваш достатъчно високо, колкото аз сама се оценявам?", някой да те зяпа. Това очакване товари другите. Аз също съм била очакваща и осъзнавам, че е било много минус в поведението ми. И причина да има отдръпнали се.

Не може да се изнудва по този начин. Дори и с добро, с услуга, с желание да помогнеш, то си е пак изнудване.

I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #77 -: Ноември 14, 2016, 11:01:17 pm »
Търся реципрочни жестове при хора, които считам за близки.

Получавам жестове от хора, за които нищо специално не съм правила. А от тия, за които съм - среден пръст, в най-добрия случай. Или двуличие и злоради коментари зад гърба. Всеки иска добрината му да бъде оценена. Но често има разминаване по време и място. От друга страна, ако в приятелството липсва реципрочност, за какво ни е такова приятелство? Вече съм се научила да бъда приятелка със себе си - предпочитам собствената си компания пред поредната Мис(ис) Посредственост. Но читавите хора се разпознават и ценя контакта с тях.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #78 -: Ноември 14, 2016, 11:19:31 pm »
Мирабела :38: Ето, тръгнах да пиша и се върнах, да не е лично. Лекувам се сега и аз от такива "слабости" и си мисля като общо между нас, да не е връзка, но не и само квадрат венера/сатурн. Изобщо сатурновите хора някак не си позволяват да са слаби, да се оплакват. А неумението да отсвириш натрапник, крадец на твоята сърдечност не е ли продиктувано от чувство за вина, базирано на нещо в ранната среда? Нямам желания, мога и с малко, нищо не искам....мога да давам., може би това излъчваш, и ако си и по-самостоятелна, с липса на егоизъм, те напитват паразити. Мен това ме трови също, вече по-малко.
И друго си мисля, когато само даваш а не искаш, то пак не е взаимност, обмен трябва да има.
« Последна редакция: Ноември 14, 2016, 11:24:38 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #79 -: Ноември 14, 2016, 11:25:16 pm »
Ха, ха, Марс във Водолей колко компетентно защитава  интересите и "квадратните любови " на Венера в Козирог.  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #80 -: Ноември 14, 2016, 11:31:47 pm »
Изобщо не е изнудване. Никого за нищо не моля и не гледам с влажни очи. Имам си достойнство. Не им споделям дори разочарованието си, сакън да не се почувстват виновни. Само на един човек споделих. Но тъй или иначе на тях не им пука.

Мирабела :38: Ето, тръгнах да пиша и се върнах, да не е лично. Лекувам се сега и аз от такива "слабости" и си мисля като общо между нас, да не е връзка, но не и само квадрат венера/сатурн. Изобщо сатурновите хора някак не си позволяват да са слаби, да се оплакват. А неумението да отсвириш натрапник, крадец на твоята сърдечност не е ли продиктувано от чувство за вина, базирано на нещо в ранната среда? Нямам желания, мога и с малко, нищо не искам....мога да давам., може би това излъчваш, и ако си и по-самостоятелна, с липса на егоизъм, те напитват паразити. Мен това ме трови също, вече по-малко.
И друго си мисля, когато само даваш а не искаш, то пак не е взаимност, обмен трябва да има.

Много е вярно това.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #81 -: Ноември 15, 2016, 08:04:32 am »
Защо да не искам да ми се върне жеста?

Не е въпрос на жест и не става реципрочно. Разпределили сте си ролите, когато сте влезли във връзката. В общия случай - необратимо. Дето викаше баба ми - да си виждала крава да бозае от телето? Случва ли се въобще пациентът да стане терапевт и обратното? Несвойствено и неавтентично е и за двете страни и едва ли ще има дълготраен ефект. Ако сто години бършеш някому сополите, не можеш да се излъжеш, че точно на неговото рамо си струва да поплачеш. Ако искаш някой да бърше твоите сълзи, ще трябва да го номинираш извън обичайните си пациенти. Или да разчиташ на "случайни" пилигрими като Лила.
« Последна редакция: Ноември 15, 2016, 08:06:11 am от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
« Отговор #82 -: Ноември 15, 2016, 09:53:20 am »
Случва ли се въобще пациентът да стане терапевт и обратното?

Да. Обратното е по Везни, в частност тук, коментирахме Венера, така че, това е посоката. Аз съм била и от двете страни, тогава идва разбирането. Въпрос на натал и обстоятелства.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #83 -: Ноември 15, 2016, 10:07:19 am »
С Луна без курс, фиксирана, трудно някой ще си помести д*то , за да осъществи, онова противодействие, което да му донесе удовлетворение. :)

Diyana

• Hero Member
« Отговор #84 -: Ноември 15, 2016, 10:31:10 am »
По тази логика при строго определени и фиксирани роли, единият в една връзка все ще е в ролята на даващия, а другия на консумиращия.

Тази логика е валидна за типа връзки, които описва Мирабела. За друг тип връзки - друг тип обмени. Като ти свърши нуждата от такава връзка, сменяш връзката, не се сърдиш на човека, че си е все същият, какъвто си го потърсил в началото. Изначално неравнопоставени отношения не се променят.
« Последна редакция: Ноември 15, 2016, 10:39:37 am от Diyana »

Diyana

• Hero Member
« Отговор #85 -: Ноември 15, 2016, 10:33:02 am »
Да. Обратното е по Везни, в частност тук, коментирахме Венера, така че, това е посоката. Аз съм била и от двете страни, тогава идва разбирането. Въпрос на натал и обстоятелства.  :)

Дано, ма според каквото виждам, надали.

Рени

• Hero Member
« Отговор #86 -: Ноември 15, 2016, 10:35:06 am »
Дияна, щом с теб виждаме едно и също, значи (ще) има светлина в  тунела за някои при някои обстоятелства.  ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #87 -: Ноември 15, 2016, 11:06:15 am »
Там, където е Сатурн е нужно да се научим да помолим за подкрепа, помощ, а не да демонстрираме, че можем всичко- няма нищо страшно в това да признаем, че сме уязвими, не толкова авторитетни за колкото се представяме, не толкова качествени и велики, защото можем да се контролираме качествено и да управляваме емоциите, чувствата или желанията си. Думички като : завинаги, никога, трябва, важно е добре по-рядко да ги спрягаме, ако искаме да влезем във връзка с хората, които ни интересуват, особено при аспект Венера-Сатурн.

Рени

• Hero Member
« Отговор #88 -: Ноември 15, 2016, 01:23:13 pm »
Не знам обаче защо си въобразяват, че насреща е ...

Знаеш.  Разглеждаш  Венера, опозициите или липсата на такива в картата и  още, как същите "кацат/взаимодействат" на/с  оста ти АСЦ-ДСЦ.  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #89 -: Ноември 15, 2016, 10:31:49 pm »
Стреличка, какво отпусна Сатурн при теб, че така любовно те провокира да квадратиш споделено ?  :)