Автор Тема: за квадратурите с любов  (Прочетена 32332 пъти)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Re: за квадратурите с любов
« Отговор #90 -: Ноември 15, 2016, 11:41:44 pm »
Дияна, щом с теб виждаме едно и също

Виж това не смея да твърдя
De omnibus dubitandum est

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #91 -: Ноември 16, 2016, 09:31:33 am »
Стреличка, какво отпусна Сатурн при теб, че така любовно те провокира да квадратиш споделено ?  :)

тр.Сатурн поотпусна нат.карета- слънце/марс-уран-плутон на асц,в момента е точно към плутон,противодействам му с любов, а и излезе от Саде сати,амин :72:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #92 -: Ноември 16, 2016, 01:23:44 pm »
Виж това не смея да твърдя

Добре, нека да сме пунктуални-аз виждам, ти чуваш, но нещото е все едно и също.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #93 -: Ноември 16, 2016, 05:19:25 pm »
Някой има ли рецепта за разумно лекуване на квадратурите -  Слънце/Нептун и Слънце/Уран :)?

За първата квадратура - мдаа, комплекса за малоценност го има. Посят от ранно детство от родители после 100г. им берем плодовете. Имам чувството и че по този аспект се лепват разни хора с раздуто его, просто ей така, за да мачкат и вменяват вина, и да провокират. На мен ми са правени много забележки, дори за елементарни неща - не говориш силно, не пишеш красиво и т.н. Всякакви откачени неща, благодарение на които, човек да загуби своята уникалност. С времето и с отделяне на повече време за размишление като че ли не се усеща толкова силно, защото в крайна сметка - това не са наши мисли, а натрапени паразити, на които сме повярвали.

За втората квадратура - желанието за бунт? Противопоставянето? Правенето ей така, просто само, за да си различен от другите?

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #94 -: Ноември 16, 2016, 11:34:47 pm »
За втората квадратура, имам я, но и имам 4 квадрата към слънце, У на 1. Работа по тях,това е, в един момент те напускат външните обстоятелства и пречки под формата на хора и случки, но работохолизмът като начина за справяне с квадрат като аспект изискващ действие, си остава до края. До края ще се бачка, на различни нива.
С времето уран става по-ясен на лично ниво в твоята карта, той е творчески, не е само да направя наобратно, или различно. макар че, когато ми кажат-това няма да ти стане, да се получи, най-ми става с инат и работа, ленива ми е картата и не се сещам първосигнално как да го отработя квадрата слънце-уран.При мен другите ми провокират уранщината, У ми е на 7 дом.
« Последна редакция: Ноември 16, 2016, 11:51:59 pm от enigma »

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #95 -: Ноември 17, 2016, 09:10:20 am »
не можах да схвана напълно написаното. но принципно и аз съм на мнение, че подтисканото рано или късно избива в не особено приятни проявления. в този смисъл подтискането не ми се струва добра идея.
за квадратурите бях чела някъде, че са като строителни блокчета в картата. дават много напрежение, но и голям потенциал за развитие. при мен наистина са движещ фактор, но темите са тези, които са застъпени много в картата и така или иначе трябва да се отработват. до колко ми се отддава, нямам представа.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #96 -: Ноември 17, 2016, 10:15:56 am »
И аз имам квадратура слънце Нептун, като Нептун е в съвпад с луната, слънцето пък с Меркурий. Противодействието на негативите на Нептун е Сатурн - при мен понеже е в съвпад с асцедента много от малка се научих да не "пускам вътре" кой да е.

Но при мен има силна огнена доминанта, която до голяма степен компенсира чувството за малоценност и нереалната представа за собствената личност, създадена от този аспект.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #97 -: Ноември 17, 2016, 10:25:04 am »
за карето уран/асц.  -слънце - енергия да взривяваш и оцеляваш навъпреки

малък кошмар за хората на рутината и спокойствието
наелектризирваш всичко около теб,до степен на действеност   
да се освободят  от  потисниците,в собствената си глава или в реала
нужно е малко лудост и импулс,зарядното  използва -ток,уранов
и риска да те намразят ако не са готови да   приемат освобождението
интуитивно улавяш къде ги стяга чепика и кой живее в затвора на своето минно поле
и уран се включва в ефира,сапьорството е умение,
а шока  е като инфаркта,оцелелите знаят защо
хуманизъм и човеколюбие поднесени в стил д-р Хаус,
да минеш границата на позволеното в името на добра кауза
ако търсиш пресечна точка на разумно и уран-забрави
понякога е много трудно да те разберат или да се разбереш,камо ли да се последваш ,за да те последват
уронови  пътечки - опасно е...изпреварващо невъзможно,но промяната в крачка помага
за мен уран е като светкавицата преди гръм,осветява за части от секундата тъмното небе
кой ,каквото чул-видял-разбрал ,който не е - до следващата буря да намери пътя

т.е Уран,ъглов и в карета, постоянно ни държи включени към Божия метереологичен бюлетин в очакване на следва гръмотевична буря,ако сме загубили посоката
астрологията е основен ключ в разгадаването на посланията
« Последна редакция: Ноември 17, 2016, 02:26:05 pm от strelicka »

Рени

• Hero Member
« Отговор #98 -: Ноември 17, 2016, 10:27:25 am »
Тери, а какво ще споделиш за Марс, наблюдава ли си в ситуации на напрежение и при обстоятелства неподкрепящи посоката, как е бил активиран или активиращ картата ти ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #99 -: Ноември 17, 2016, 10:36:00 am »
Тери, а какво ще споделиш за Марс, наблюдава ли си в ситуации на напрежение и при обстоятелства неподкрепящи посоката, как е бил активиран или активиращ картата ти ?

Не съм наблюдавала, Рени. Аз и натално не му усещам проявлението (сигурно се сещаш, че е в 7ми дом при мен), а и не съм забелязала някаква систематичност на прояви по транзити. Поне не нещо различно от типичните проявления на блокаж при транзит на Сатурн към него и известна лекота на преживяванията при хармонични транзити към него.

Всъщност сега се сещам при негова прогресия - съвпад със слънцето, че вложих твърде много усилия за нещо, което не си заслужаваше.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Рени

• Hero Member
« Отговор #100 -: Ноември 17, 2016, 10:54:48 am »
Да, всъщност, ти го каза, идентифицираш се по-скоро с принципа и природата на Сатурн ( Сатурн съвпад АСЦ). Попитах, защото добре поставен Марс компенсира тревожността и колебанието при твърдите аспекти от подвижения кръст със своите импулс и спонтанност, зареждайки ги мотивиращо.  Сетих се, при теб Марс е подвластен на Сатурн и щом е в 7-ми, винаги очакваш  някой, нещо да е срещу теб. Важното е, че си намерила подход ( Марс в 7-ми ) да се справяш с квадратурата. Браво.  :08:

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #101 -: Ноември 17, 2016, 03:29:49 pm »
но все повече си замислям над теорията, че всеки може да се промени в каквото поиска, стига да иска, за теорията за цената не ми се пише точно сега, но може би подходът и начините са важни, за да не навреди здравословно в крайна сметка

Не може да си навреди здравословно, защото се променя според даденостите си. Врабчето никога няма да е котка, но може да е най-хитрото и оцеляващо сред всички врабчета. Тоест максимата със сянката и надскачането остава, но в зависимост къде застанеш, може да имаш различна сянка

Рени

• Hero Member
« Отговор #102 -: Ноември 17, 2016, 04:18:53 pm »

квадратурите  дават много напрежение, но и голям потенциал за развитие.

Стига да има потенциал за развитие. :)
В математиката повечето задачи намират своето решение благодарение на правия ъгъл посредством теоремите, правилата и др. такива, включващи същия. Така е и в живата реалност, ако човек не знае или не иска да разбере , че има задачи за решаване, може да си живее непрекъснато в напрегнато състояние, което с времето ще го изтощава, преждевременно състарява, понякога и осакатява и тогава няма как да се развива. Квадратурата трябва да е включена в някаква "формула",  да има отношение към "главната теорема" в картата, за да може това напрежение да движи натива и на физическо, и на психическо ниво.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #103 -: Ноември 17, 2016, 09:18:55 pm »
за карето уран/асц.  -слънце - енергия да взривяваш и оцеляваш навъпреки

малък кошмар за хората на рутината и спокойствието
наелектризирваш всичко около теб,до степен на действеност   
да се освободят  от  потисниците,в собствената си глава или в реала
нужно е малко лудост и импулс,зарядното  използва -ток,уранов
и риска да те намразят ако не са готови да   приемат освобождението
интуитивно улавяш къде ги стяга чепика и кой живее в затвора на своето минно поле
и уран се включва в ефира,сапьорството е умение,
а шока  е като инфаркта,оцелелите знаят защо
хуманизъм и човеколюбие поднесени в стил д-р Хаус,
да минеш границата на позволеното в името на добра кауза
ако търсиш пресечна точка на разумно и уран-забрави
понякога е много трудно да те разберат или да се разбереш,камо ли да се последваш ,за да те последват
уронови  пътечки - опасно е...изпреварващо невъзможно,но промяната в крачка помага
за мен уран е като светкавицата преди гръм,осветява за части от секундата тъмното небе
кой ,каквото чул-видял-разбрал ,който не е - до следващата буря да намери пътя

т.е Уран,ъглов и в карета, постоянно ни държи включени към Божия метереологичен бюлетин в очакване на следва гръмотевична буря,ако сме загубили посоката
астрологията е основен ключ в разгадаването на посланията
Уау, прАти стрела високо и свали информация пречупена през слънце в стрелец, нищо че уран в дева, много хубаво, но по-дръзко е при теб, уран ти е ъглов, мен ми е по-мъглов.
Твоя интерпретация ли е? Хубаво си го подредила и наредила текста, ако е и на един дъх-уранова светкавица е, доскоро обслужвах сатурн, сега е време за лично развитие.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #104 -: Ноември 18, 2016, 12:14:59 am »
Тази квадратура прави човека непостоянен в лошия смисъл-днес е гений, утре-пълен глупак, сега-най-примерен ученик, после-единствен избягал от час. И никой не знае защо. В такива случаи сатурн помага, възпитава и назидава с положителен за обществото резултат. Макар че никога не е сигурно дали в лято 52, ден 124, няма да прещрака нещо и идеалният баща, уважаван преподавател, няма да се изнесе на палатка на Хималаите