Мечтите не се случват нито по заслуги, нито по собствени усилия и боравене с магия, ако беше така, всички заслужили артисти, герои на посткомунизма и магическия реализъм щяхме да обитаваме нашият вълшебен коледен филм! Удобен, топъл с мирис на ванилия и сбъднато вълшебство филм :012: Ама Сатурн е на друго мнение или ми е гърбава и гърчава кармата .Магическите моменти ги има, но ме учудва, че все още върви постнюейдж ванилен коучинг гурувизъм шаманизъм бизнес влияние училище за вещици гейши или прозаични и меркантилни курви примерно маскирани на мистериозни дами пики с 1 грам мозък в главата. Много принцеси, много класа ,много гурута-поне нещо вярно има в библията :012: Може би това е нов жанр като мелодрама, романтизъм, бягство от реалността. Далеч от прагматичния разум, донякъде опасно, защото отраснаха вече поколения кандидат магьосници дето ги мързи да учат, работят, малки ученици на Хари Потър . Сега си фантазират как си отвръщат с тъмни сили децата вместо да си представят, че разговарят с противника или както беше по мое време му извъртят шамар .Та магичното е прекрасно, но трябва да внимаваме как го възприемат децата като модел в живота, защото Сатурн е неприятен ама без него -пази боже.Знам какво е да палиш свещ в църквата да се изповядаш да се прибереш в къщи запалиш ароматни пръчици на Ганеша, да му дарите цветя да правиш асаните научени наскоро в индийски ашрам, а около теб да се търкалят 10см боклук плод на двумесечна липса на метла да миришеш на фр парфюм а гребенчетата с гнидите да са нахвърляни всред чиниите в кухнята. Какво толкова-битовизми ние живеем в магична реалност-да ама някой трябва да пуска водата в тоалетната и да слага руло с хартия
Аз съм преживявала много чудеса, но не открих вълшебната мантра за отключване на затворените врати освен да продължа -да ръгам ключето, ритника, фейската пръчка пък барем се отвори нещо и отзад да не е мръсна яма, а райската градина :012: