Автор Тема: Къде е "шанса" в картата  (Прочетена 39174 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Къде е "шанса" в картата
« Отговор #90 -: Февруари 25, 2017, 09:23:32 am »
Слънце/кету са измъчена работа
в смисъл

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #91 -: Февруари 25, 2017, 10:51:02 am »
в смисъл

Труден живот водят, тъкмо им се наредят нещата, появява се проблем, и все така
Но пак си зависи от картата

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #92 -: Февруари 25, 2017, 12:34:03 pm »
Давам обратна връзка по първата карта, която съм дала за пример.

Шансове е имало, но сама ги е "изработила" – чрез социална и професионална проституция. От 18-годишна я познавам, нямаше скрупули. Мрънкащо, флегматично, студено, хитро, но и доста комбинативно и оправно същество. Особено предвид трудните условия на живот и липсата на подкрепа и обич в семейството. Трудностите я изграждат, става оправна, има уникалната способност навсякъде да намира полезни връзки и вратички, но цената е съмнителна. И е нечестна жена, без понятие за лоялност и достойнство.

Обаче вижте в сидералната карта колко перфектно са ѝ поставени Луната и Венера – и двете екзалтирали, в щастливи домове, 9ти и 11ти от изгряващия знак. Опозицията Слънце-Сатурн в ъглови домове обаче прави живота труден.

Стабилизира се след 30-годишна възраст, след сключване на брак на 32-33. Омъжва се за човек, който я обича, студентска любов. Както тя самата казва, не било най-добрият вариант, но вероятно не е имала по-изгодни предложения. Няколко години по-късно, след доста опити, ражда първо дете, на 38. Странна птица, а може би просто аз не разбирам начина на мислене на такива жени.

Интересното е, че отношенията с майка ѝ, с която винаги са се мразили, също се оправят, след като се омъжва. И в живота на майка ѝ идва шанс – сестра ѝ от голям град в чужбина си продава жилишето, купува апартамент във Варна, в който идва и майката на нашата героиня от своята панелка в дълбока провинция, където беше вечно безработна.

Определено шансове е имала и е човек, който умее да се възползва от всяка възможност, не ги пропуска, не мисли дали е редно или не, дали е етично, дали си струва, какви ще са последиците в по-дългосрочна перспектива. От много мислене и претегляне накрая оставаш с неоползотворени възможности. И с никому ненужни принципи, които не се котират в нашето общество.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

sirius

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #93 -: Февруари 25, 2017, 12:41:28 pm »
Благодаря за споделеното. Разсъждавах върху картата. Впечатли ме липсата на вода, наистина, човек без чувства, скрупули, който може да направи всичко сам. Като каза средата на живота мислех за квадратурата на тр. Плутон с натален. Т.е. шансът за нея според мен са ъгловите планети, чиито енергии с времето усвоява.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #94 -: Февруари 25, 2017, 12:53:19 pm »
Тази жена привидно демонстрираше огромно самочувствие, не спираше да се хвали и да говори само за себе си, дума не ти дава да кажеш, не те изслушва. Вероятно е вид сатурнова защита, социална маска. А не беше човек, който да притежава такъв сбор от положителни качества – и вътрешни, и външни. Много изкривена самооценка. Но тя е расла в проблемно семейство, липсвала е топлина в отношенията с майката, от малка са ѝ вменявали комплекси. Обаче е изключително комбинативен човек. При все това, че нямаше кой знае каква квалификация и езикова подготовка, без работа почти никога не е оставала. И винаги намира "с връзки", които сама създава и изгражда. Семейството ѝ беше социално слабо, без полезни контакти в социума. Хитра и крадлива, пресметлива, меркантилна, дребнава. Средата, в която е расла, изгражда такива качества. Всъщност просто ги поставя на фокус като "начин за оцеляване", те са били вътрешно заложени. Баш си е по Марс/Меркурий в 6 дом и Сатурн/Слънце в ъглови домове – античните им трактовки, не сладникави модерни хипотези за ниво на проработка. А за тъй наречения шанс мисля, че при нея Юпитер, Луна и Венера са свършили работа. Астрологията не разглежда моралната страна на успеха, тя ти казва дали има предпоставки за това или не – какви, доколко и евентуално кога /в динамика/.

Все повече ми се затвърждава мнението, че в хороскопа не се вижда какъв ще бъде изборът на натива. Дават се определени качества, характеристики, предпоставки и потенциал, а кое ще надделее вече зависи от средата, обстоятелства и, не на последно място, от личния избор. Защото все пак има хора, които дори ако са поставени в изключително неблагоприятни обстоятелства, не губят човешкото си лице и достойнство. Разбира се, една проблематична предизвикателна ситуация пак ще извади на показ някоя от скритите ни тъмни страни, негативни реакции, но при всеки човек в различна степен. Може ли да се види в хороскопа онази "доза", която ще наклони везната в една или друга посока? Според мен много трудно. Термите и накшатрите дават допълнителна информация, производните карти разкриват по–дълбоки пластове, но ето че в навамша при серийни убийци или хора, които си живеят живота на много посредствено и консуматорско ниво, виждам доминиращи бенефици в повечето случаи, някак твърде натрапчиво се повтаря.

« Последна редакция: Февруари 25, 2017, 02:12:16 pm от Lilla »

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #95 -: Февруари 25, 2017, 05:36:46 pm »
Какво мислите за тази карта? Не са произволно избрани прогресията и транзитите.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #96 -: Февруари 25, 2017, 05:40:26 pm »
Поне мъж ли е или жена? Има разлика в тълкуването, потенциалът в различни посоки би могъл да се прояви. Някои астропсихолози изтъкват, че "душата няма пол" и че една карта трябва да се тълкува, като се абстрахираме от пола, но това не е вярно, ако търсим практически резултати по конкретни теми от хороскопа, а не просто психологически портрет с описание на характера.

Uran

• Hero Member
« Отговор #97 -: Февруари 25, 2017, 05:41:32 pm »
Поне мъж ли е или жена? Има разлика в тълкуването, потенциалът в различни посоки би могъл да се прояви. Някои астропсихолози изтъкват, че "душата няма пол" и че една карта трябва да се тълкува, като се абстрахираме от пола, но това не е вярно, ако търсим практически резултати по конкретни теми от хороскопа, а не просто психологически портрет с описание на характера.

Мъж е.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #98 -: Февруари 25, 2017, 05:46:01 pm »
Темата не е познай професията, но как да измерим шанса?
Шанс за какво - за слава и богатство ли?
Ако е така, защо не разгледате картата на Мадона? Мисля, че тя е най-яркият пример за това, освен това е без особени вокални възможности и определено е имала късмет и шанс да блесне.

Uran

• Hero Member
« Отговор #99 -: Февруари 25, 2017, 05:51:12 pm »
Шанс за какво - за слава и богатство ли?
Ако е така, защо не разгледате картата на Мадона? Мисля, че тя е най-яркият пример за това, освен това е без особени вокални възможности и определено е имала късмет и шанс да блесне.

Е, Веско, изследваме съотношение натални предпоставки и свободна воля. Искам да сверя неутрални мнения /слагам и моето в това число/ с действителност. А, дата на транзитите не съм избрала случайно.
Какво се е случило, според теб, към тази дата?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #100 -: Февруари 25, 2017, 05:52:50 pm »

И тя си е платила цената. Чела съм една нейна автобиографична книга, където пише как е започвала сценичната си кариера. Първо – започва като танцьорка. Второ – хваща годините на тъй наречената сексуална революция, когато с демонстрации на повече разголена плът на улицата и на публични места наистина можеше голяма популярност да натрупаш. Виж и картата на Чичолина.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #101 -: Февруари 25, 2017, 05:53:58 pm »
И тя си е платила цената. Чела съм една нейна автобиографична книга, където пише как е започвала сценичната си кариера. Първо – започва като танцьорка. Второ – хваща годините на тъй наречената сексуална революция, когато с демонстрации на повече разголена плът на улицата и на публични места наистина можеше голяма популярност да натрупаш. Виж и картата на Чичолина.
И за това е имала късмет и шанс просто да попадне на точните места в точното време.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #102 -: Февруари 25, 2017, 05:58:24 pm »
И за това е имала късмет и шанс просто да попадне на точните места в точното време.

Да, Весо. Ние сега и да излезем голи на площада, най-много да ни изкарат ексхибиционисти и да викнат полиция.  :012:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #103 -: Февруари 25, 2017, 06:03:52 pm »
Рени, аз залагам на третата карта. Не, че ми би бил приятен такъв човек.

Как би коментирала  "залога" си астрологично, Сириус, с какво те "привлече" третата карта ? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
« Отговор #104 -: Февруари 25, 2017, 06:05:19 pm »
Какво се е случило, според теб, към тази дата?
За да отговоря на този въпрос, ще ми е нужно време, за да разгледам наталната карта и после транзитите и дирекциите.
Не мисля, че въобще може да става дума за свободна воля, ако става дума за шанс. Свободната воля може да се прояви само ако човек реши да се откаже от дадена му много добра възможност, а щом картата му е пусната тук, едва ли е решил да пропусне.