Автор Тема: Меркурий  (Прочетена 148959 пъти)

Av

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 57
Re: Меркурий
« Отговор #510 -: Юли 05, 2025, 08:26:39 pm »
Здравейте,

предстои ми сделка на 23.07 когато Меркурий е ретрограден. Аз съм с ретро Меркурий натално. Планетата  ми управлява втори дом и  5-ти дом. Финансирането ще подписвам преди Меркурий да стане ретрограден, Но самата сделка за имота ще е при ретро фазата му.
Искам да попитам твърде лошо ли е да се приключват сделки при ретро Меркурий? Стартът съм направила при директен Меркурий.
Мога да отложа сделката за след 11.08 ако така ще бъде по-добре за мен.
Ще постна карта с транзити за деня на сделката, ако това би било достатъчно.
Моля за вашето мнение. Малко съм притеснена. Имотът ще се отдава под наем и бих искала да ми тръгне леге артис как се казва.
Благодаря на всеки, който ще сподели мнение.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14042
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #511 -: Юли 06, 2025, 07:39:40 pm »
Av, твоя натален ретро Меркурий показва единствено, че си запозната с енергията му, но това не отменя негативите на ретрограден Меркурий по транзит. В случая става въпрос за покупко-продажба (Меркурий) на недвижим имот (4 дом) и полагане на подпис (Меркурий) върху документи (Меркурий). За фатално – не е фатално, но са възможни грешки, неточности, от недоглеждане или технически, после да има връщане назад заради нередности, за преразглеждане на договора, да се стигне до отменяне на уговореното... Моят мъж миналата година август се разправяше с наследствен имот по време на ретро Мерк, навсякъде спънки, проблеми, объркали са в кадастъра скиците когато са правили замервате сателитно, номера на парцели, ужас беше – похарчи над 2 хиляди докато оправят скиците , ново замерване вписване и т.н. Плати за чуждите грешки на тези от кадастъра, а може и нарочно скиците да са направени грешно, за до им плащат хората за повторно замерване и нанасяне в база данни. Както и са е, последния ден на април се разреши този проблем, пратихме документи на нотариуса за узаконяване и на братовчедка му, с която имаше уговорка да закупи нейната половина от двора. И сега, юни, когато нотариуса насрочи дата, братовчедка му се отметна, дори по-лошо, не иска да се обади, нейният каза, че не искала да говори с нас и да не я търсим, че били продали двора. И сега, когато мъжът ми узакони къщата и половината двор, наследство от свекъра, нотариуската пак казала, че има нередности и ще трябва пак да се плаща за кадастъра – сбъркали са в скицата номера на къщата  :o

Люляк

• Newbie
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #512 -: Юли 06, 2025, 09:46:31 pm »
Аз продадох имот -предварителния договор по време на ретро Мерк а нотариус вече беше директен. Ами имаше спънки -два пъти плащах данъчна оценка , при паркиране чухнах леко колата в бордюра и други дребни спънки .
 Сега търся да купя кола. изскочи една  отлична на 1 юли, но докато я капарирам вече я бяха взели. Съмнява ме да успея до 18 юли да намеря читава кола , но никак не ми се иска да я купувам по време на ретро Мерк.

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #513 -: Юли 06, 2025, 09:58:09 pm »
Av, твоя натален ретро Меркурий показва единствено, че си запозната с енергията му, но това не отменя негативите на ретрограден Меркурий по транзит. В случая става въпрос за покупко-продажба (Меркурий) на недвижим имот (4 дом) и полагане на подпис (Меркурий) върху документи (Меркурий). За фатално – не е фатално, но са възможни грешки, неточности, от недоглеждане или технически, после да има връщане назад заради нередности, за преразглеждане на договора, да се стигне до отменяне на уговореното... Моят мъж миналата година август се разправяше с наследствен имот по време на ретро Мерк, навсякъде спънки, проблеми, объркали са в кадастъра скиците когато са правили замервате сателитно, номера на парцели, ужас беше – похарчи над 2 хиляди докато оправят скиците , ново замерване вписване и т.н. Плати за чуждите грешки на тези от кадастъра, а може и нарочно скиците да са направени грешно, за до им плащат хората за повторно замерване и нанасяне в база данни. Както и са е, последния ден на април се разреши този проблем, пратихме документи на нотариуса за узаконяване и на братовчедка му, с която имаше уговорка да закупи нейната половина от двора. И сега, юни, когато нотариуса насрочи дата, братовчедка му се отметна, дори по-лошо, не иска да се обади, нейният каза, че не искала да говори с нас и да не я търсим, че били продали двора. И сега, когато мъжът ми узакони къщата и половината двор, наследство от свекъра, нотариуската пак казала, че има нередности и ще трябва пак да се плаща за кадастъра – сбъркали са в скицата номера на къщата  :o
Акрукс, много съжалявам за главоболията, които е има съпругът ти. Много неприятно. А това с братовчедка му е направо ужасно:(
Хм Аз дори да изместя сделката преди Меркурий да стане ретро например 11.07 после докато ми върнат нотариалният акт пак ще хвана Ретро фаза...
А след 11.08 ли трябва да се правят подобни неща или той тогава ще е стационарен? Защото съм чела, че и стационарната фаза също не е ок за договори. 16.07 по-добре ли е като дата? Тогава не е ли пак шит зашото е стационарен?
Планът е да завърша сделката, после пак проверки за тежести ала бала, че съм с банка и се надявам до края на месеца да ми дадат нотариалният акт. За след 11.08 съм планувала да правя ремонт.
Пфф малко се напрегнат от разказа ти.
Проверих и видях, че предият път когато бях на сделка тя трябваше да е на 21.08.2019. И на 20 ми се обаждат от банката, че не съм написала единият собственик в един документ.А аз не знаех,че трябва. И трябваше да отложим сделката за 30.08
На 21-ви Меркури отново ми е бил в 4-ти дом, тогава е бил Директен, обаче ето-спънка. На 30.08 Меркурий вече ми е бил в 5-ти дом.Дали това означава,че независимо ретро или директен когато Меркурий ми е в 4 дом иде ли реч за сделки все нещо би се объркало?
Пффф
Ще скачам и се надявам Вселената да ме съпортва. Ще чета договора много внимателно
Ще скачам, пожелай ми Успех Акрукс и много ти благодаря , че се включи. Винаги ми отговаряш  :-*
Акрукс а по картата с транзити за деня 23-ти би ли споделила дали е добре?
« Последна редакция: Юли 06, 2025, 10:03:36 pm от Av »

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #514 -: Юли 06, 2025, 10:01:56 pm »
Аз продадох имот -предварителния договор по време на ретро Мерк а нотариус вече беше директен. Ами имаше спънки -два пъти плащах данъчна оценка , при паркиране чухнах леко колата в бордюра и други дребни спънки .
 Сега търся да купя кола. изскочи една  отлична на 1 юли, но докато я капарирам вече я бяха взели. Съмнява ме да успея до 18 юли да намеря читава кола , но никак не ми се иска да я купувам по време на ретро Мерк.
Разминала сте се с малко. :) Кой дом Ви управлява Меркурий?

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7900
« Отговор #515 -: Юли 06, 2025, 11:31:09 pm »
Ав,сделки/подписи по 3ти дом.Луната е силна в деня на сделката и в плавен аспект с нат.Меркурий.Освен това ,тя е упр.и на 4ти-имоти.Натално е в Близнаци,Меркурий като диспозитор е важен,но по натал е ретро,не виждам нищо "страшно".
Мъжът ми е купувал имот по ретро Меркурий,като по натал той е упр.на 7ми и 10ти домове.
По натал е директен.След години ми прехвърли имота на мен.
« Последна редакция: Юли 06, 2025, 11:34:48 pm от Сафо »

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #516 -: Юли 07, 2025, 12:22:28 am »
Ав,сделки/подписи по 3ти дом.Луната е силна в деня на сделката и в плавен аспект с нат.Меркурий.Освен това ,тя е упр.и на 4ти-имоти.Натално е в Близнаци,Меркурий като диспозитор е важен,но по натал е ретро,не виждам нищо "страшно".
Мъжът ми е купувал имот по ретро Меркурий,като по натал той е упр.на 7ми и 10ти домове.
По натал е директен.След години ми прехвърли имота на мен.
Сафо, благодаря, благодаря, че се включи! 🩷
Утре ще питам да я преместя за 11.07, но ако не стане скачам здраво на 23.07
Благодаря, че се включи Сафо🌸

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12838
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #517 -: Юли 07, 2025, 08:49:50 am »
Av, сделките са по 7 ми дом. Разгледай си натален 7 дом и неговите управители, с какъв статус са по рождение, с какъв статус са в соларната карта и до колко е активен 7 дом през годината, т.е, дали стоят на дневен ред делата му. Врзъката 1-7 дом вероятността за успех от сделката и кога са подходящите периоди за това.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #518 -: Юли 07, 2025, 09:18:17 am »
Av, сделките са по 7 ми дом. Разгледай си натален 7 дом и неговите управители, с какъв статус са по рождение, с какъв статус са в соларната карта и до колко е активен 7 дом през годината, т.е, дали стоят на дневен ред делата му. Врзъката 1-7 дом вероятността за успех от сделката и кога са подходящите периоди за това.

Рени привет,

Натално в 7 дом имам Уран, Марс и южен възел. 7 дом ми се управлява от Плутон и Юпитер.
В соларът ми за тази година съм асц стрелец, като асц попада в 7 дом.
Цялата година ми е много активна. Запознах се с нови хора.
В соларната ми карта Уран попада в 6-ти дом, а Марс в сол 7 заедно с Юпитер. Това мога да видя и кажа. :(
За подходящи периоди аз не разбирам да видя.
Ще я местя за 16-ти сделката.
Поне да хвана последните дни на директният Меркурий.
ето транзити за 16-ти, ако някой иска да се включи, както и соларът ми за тази година.

« Последна редакция: Юли 07, 2025, 09:22:47 am от Av »

Рени

• Hero Member
« Отговор #519 -: Юли 07, 2025, 10:21:25 am »
Av, 7 ми дом е Скорпион и се управлява от Марс, който е в 7 дом, в секта, Меркурий у2 го доминира. Това трябва да се следи, когато се прави сделка. Сол. АСц върху Марс, в 7 дом значи са активирани теми, свързани със сделки и да се следи кога през годината Меркурий и Марс са в добри отношения. Докато тр. Марс е в Дева е приет от Меркурий, така че може да бъде контролиран. Меркурий в соларната карта е у7, домът на сделките и е изгорен, значи трябва максимално да бъде подсилен. Ретроградността не му пречи, а видимостта, освен ако сделката не е на тъмно. Меркурий  ще се появи след  12 август.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #520 -: Юли 07, 2025, 10:35:53 am »
Av, 7 ми дом е Скорпион и се управлява от Марс, който е в 7 дом, в секта, Меркурий у2 го доминира. Това трябва да се следи, когато се прави сделка. Сол. АСц върху Марс, в 7 дом значи са активирани теми, свързани със сделки и да се следи кога през годината Меркурий и Марс са в добри отношения. Докато тр. Марс е в Дева е приет от Меркурий, така че може да бъде контролиран. Меркурий в соларната карта е у7, домът на сделките и е изгорен, значи трябва максимално да бъде подсилен. Ретроградността не му пречи, а видимостта, освен ако сделката не е на тъмно. Меркурий  ще се появи след  12 август.
Рени благодаря, благодаря много. :-*
Сделката не е на тъмно. Всичко е легално.
Тоест 16-ти като дата не е добре, защото тогава или следващите два дни ще бъде стационарен, така ли да разбирам?
И щом рероградността не му пречи, и имам подкрепата на тр.Марс  значи мога да действам на 23.07
Малко не разбирам...добре е и Меркурий ли да е транзитен, когато имам подкрепата на тр.Марс в Дева, или щом имам транзитен Марс в дева не е от значение Меркурий дали ще е директен или ретрограден?
П.С. разбрах какво значи да е видим Меркурий.
« Последна редакция: Юли 07, 2025, 10:44:46 am от Av »

Рени

• Hero Member
« Отговор #521 -: Юли 07, 2025, 10:47:16 am »
Av, Меркурий до 18-19 юли е видим, тогава и Юпитер тъкмо се е появил, който е упр. на сол. Асц, Луната расте, няма причина да не се състои. Стационарността е кратък период време, през който може да се обърне за миг първоначалната идея, да се изисква повече време за размисъл и т.н.

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #522 -: Юли 07, 2025, 10:58:10 am »
Av, Меркурий до 18-19 юли е видим, тогава и Юпитер тъкмо се е появил, който е упр. на сол. Асц, Луната расте, няма причина да не се състои. Стационарността е кратък период време, през който може да се обърне за миг първоначалната идея, да се изисква повече време за размисъл и т.н.
Ок, разбирам
Тоест твоята препоръка е да не е на 23.07, а на 16-ти?

Рени

• Hero Member
« Отговор #523 -: Юли 07, 2025, 11:26:57 am »
Av, изброих какви са тенденциите в периода. Не давам препоръки.

Av

• Jr. Member
  • **
« Отговор #524 -: Юли 07, 2025, 11:30:47 am »
Av, изброих какви са тенденциите в периода. Не давам препоръки.
Рени благодаря за отделеното време както и на Акрукс и на Сафо! Страхотни сте! Благодаря
Сделката остава за 23.07
Няма часове за 16-ти сега разбрах.
Сафо ми обясни подробно  и мисля, че всичко ще е наред. :)
Всичко клони към 23-ти :)
Благодаря Ви! ♥️♥️♥️
Бъдете здрави! 🙂
« Последна редакция: Юли 07, 2025, 11:40:19 am от Av »