Мога да дам пример от нашето семейство, не знам обаче дали има връзка с казуса.
Двамата ми първи братовчеди – брат и сестра, с една година възрастова разлика, сестрата е по-голяма. Момиченцето беше обявено за по-добро, благо и свястно дете, макар че от малка проявяваше много властни, манипулативни и тарикатски тенденции. Склонност към явна лъжа, лицемерие и злоупотреба с власт. Водолейка с везнишка Луна в съвпад с Плутон и фокус на т-квадрат с Марс и Сатурн, разположени по оста 1/7. Нейният брат– Телец със стрелешка Луна в съвпад с Нептун, беше обявен за "лошото" дете в семейството, само защото прилича на баща си, с който майката е имала мъчителен и проблемен брак. При братовчеда също има твърд аспект между Марс и Сатурн – съвпад. От малък проявяваше склонност към физическа агресия – пощипваше, похапваше. Мисля, че и той е изгряващ Скорпион. Но сестра му беше хитра, манипулативна, властна и зла от дете. Въпреки това е издигната на пиедестал и спрягана за "доброто" дете в семейството. И до ден днешен живее с нагласа, че всичко ѝ се полага по право, само и единствено на нея. Ето ви пример за сериозен пропуск във възпитанието, най-вече от страна на нашата баба. Тя ни е вменила такива "роли" в семейството.
Та, да се върнем към набедения за лошо дете братовчед. Като навлезе в пубертета, имаше много агресивни изблици и спретваше семейни скандали, стачкуваше срещу майка си и сестра си. Не успяваха да потушат агресията му. После пубертетът мина и изведнъж се яви съвсем друг образ, по стрелешка Луна в съвпад с Нептун /има и Слънце в съвпад с Юпитер и Венера/ – добросърдечен, мекушав, грижовен, емпатичен, жалостлив. А сестра му все така излъчва самовлюбена злоба и смята, че в живота всичко трябва да се заграбва "със зъби и нокти" /цитирам нейни думи/.