Днес гледах по нова телевизия предаването ,,На кафе с Гала,,-като искате да събудите кундалини много помага удрянето на специални резонансни керамични съдове и камбани,на принципа на резонанса на кристални чаши като се прекара мокър пръст по ръба им .Търси се усещането на катарзис-тръпки,ток по гърба като се слушат симфонични концерти-там много звуци,от време на време някои резонират .И други такива подобни тръпки са подобни и все пак има малко разлика в бързината и силата на протичане,подобни ,близки честоти са .За чакра признавам само по-големите нервни сплитове-слънчевия и спланхникус-енергийни центрове са ,другите предпочитам да не пипам-като няма проблем -що да разбутвам?Сама по себе си кундалини не е много приятно усещане-като се задейства има едно чувство на гадене като от ел.ток,смисълът и е да задейства нервни центрове в мозъка иначе е само биоток .Викат им май сидхи/психични сили/-една от тях е третото око-обаче ако не знаете какво правите може да изгорите част от нервната система-добре е да се пусне ток,но да е с необходимия волтаж-иначе изгаряне .при мен спонтанно се получиха тия неща с кундалини-не съм го търсил,но пак спонтанно като получих едни видения -не съм сигурен сън ли беше-голямо гърчене и болка в очите и въобще главоболие,понеже автоматично стават кривогледи-отиват в междувеждието ,усещаше се голямо налягане,вместо да се владее съня ,той владее-не пуска-ами не е приятно-затова не ми се занимава с това.Имахме една развалена електрическа печка навремето от която удряше ток-не е приятно това главоболие и гадене след това,затова я избягвах-същата работа :oХм ,видях много интересна картинка в уикипедия-Шакти -Деви-богинята на женската енергия ,която е в основата на гр.мозък се свързва с Шива-богът на мъжката енергия чрез змията-кундали -това като Адам,Ева,змията,плодът на познанието :017: