Може и да подразня някой, но четейки мненията ви оставам може би с погрешното впечатление, че според вас разположението на планетите определят чувствата, мислите, приятните и неприятни събития и въобще целия ви живот!? Не мога да се определя като специалист по астрология, но определено имам интерес в тази област и доколкото ми е известно самата астрология дава малко по различно мнение по въпроса. Астрологията приема като основен принцип, принципа на прераждането и кармата, т.е. в настоящия си живот човек жъне плодовете или тръните от предишния си живот, както и, че уроците, събитията, които ще ни се случат и хората, които ще срещнем са предопределени. Друг основен принцип на астрологията е „каквото горе- това и долу, каквото на небето- това и на земята“. Изхождайки от тези два принципа според мен не планетите влияят върху живота ни, а те просто показват какви събития трябва да преживеем и какви уроци трябва да научим! Хороскопа не е нищо друго освен нашето звездно тяло, което е единствено наше и по което въз основа на принципите на астрологията може да се вникне в нашето минало, настояще и бъдеще! Това което искам да кажа е, подчертавам според мен, че нашата карма, нашите мисли, чувства, действия и свободна воля определят бъдещето ни, а не звездите и планетите, те просто са проекция на нашето звездно тяло и ни помагат да разгадаем смисъла на случващото се! И да, астрологията позволява да се вникне в детайли в характера на човека, но не разположението на слънцето, юпитер, сатурн и т.н. определят характера на човека, а според тяхното разположение може да се съди до какво развитие на духа е достигнал и какъв характер е изградил даден човек, следствие на уроците и опита до които е достигнал преминавайки през множество прераждания!
П.С. Ако човек трябва да преживее някакво неприятно събитие, от което да научи важен урок или да се разплати кармично то никаква защита, пазене, криене и скатаване няма да му помогнат да го избегне и не съвпада на сатурн със слънцето му причиняват това, а по разположението на този съвпад, съответно в кой дом се намира и за кои домове отговарят съответните планети може да се предположи какво ще се случи и какви последствия ще донесе това!
Интересно ми е вие какво мислите по въпроса? Може би аз не съм прав или погрешно съм разтълкувал изложените мнения!?