Имам въпрос. Тези методи изобщо работят ли? Че да се чудим да ги ползваме ли или не. Първо някакво сигурно доказателство, че работят да видите и след това чак може да се мисли за употребата им.
Не съм ползвала Мула даша. Ето малко инфо -
http://astroved1.narod.ru/sch1/mooldas.htm. Като чета, ми изглежда свястно написано. Jagannatha Hora я пресмята.
Някои астролози твърдят, че Випарита раджа йога дава добри резултати, ако планетите, участващи в нея, се намират в 6-ти или 12-ти дом, докато ако са в 8-ми, победите са по-трудни и съпроводени със загуби. Обяснението било, че 8-ми се явява 12-ти от 9-ти - домът на загубата на късмета. Шести е упачая, което давало възможност за растеж, а за 12-ти не помня обяснението.
За протокола проследих и моите периоди по Мула даша. Най-силният период беше Юпитер/Раху - успех в обучението и работата, признание, победа над враговете. По Вимшотари влиза в период на Меркурий/Юпитер. Меркурий е У9 и в паривартхана със Сатурн (У1) в 9-ти дом, а Юпитер е в 10-ти дом, който е 2-ри от 9-ти, т.е. плодовете от дейности по 9-ти дом (като образование). Това ми е обяснението, че тъкмо през този период успешно приключих обучението си и бях назначена на работа, пряко свързана с образованието ми. Това беше по Вимшотари.
Юпитер е функционален малефик за Лагната ми (управлява 3-ти и 12-ти дом). По шадбала има най-висок статус, намира се в 10-ти дом (във Везни), откъдето аспектира Раху в 6-ти и Слънцето във 2-ри.
Юпитер и Раху имат паривартхана по накшатри и се аспектират взаимно (това все пак важи за доста хора, родени около моята дата, не е никак уникална конфигурация). Взаимният им аспект би трябвало да дава по-благоприятната и лека форма на Гуру-Чандал йога. Значи имам силна връзка между 6-ти и 10-ти дом плюс Раху в 6-ти, което ме сблъсква с множество врагове в професиналната сфера. Знаците, в които се намират Юпитер и Раху, са въздушни, мъжки. Може би затова основна част от враговете ми са мъже. Има още нещо - Раху в 6-ти и Юпитер в кендра от Лагна дават т.нар. Ашта-Лакшми йога, за която твърдят, че е благоприятна (давала 8-те блага на богинята Лакшми и бла-бла).