Възлите могат да бъдат много коварни към Луната (светилата изобщо). Някои допълват "особено Раху за Луната".
Тия работи с враговете и приятелите още не ги оправям добре по памет, защото отношенията не са еднакви за двете страни (както се получава и при хората). Спомням си, че Луната е от отбора на Слънцето, Марс и Юпитер, но въпреки това Слънцето може доста гадничко да я попари, както и ти си отбелязала - фаза новолуние.
Да, така е, за Анурадха става дума при мен. Казват, че тук действието на Сатурн над Луната би могло да има стабилизиращ ефект върху емоциите. Емоционалните изблици не траят дълго, Сатурн се намесва и успокоява повърхността на бушуващото море (океан, езеро и т.н.). Негативната страна е, че действието на Сатурн може да подчертае и без друго стегнацията в изразяването на емоции. Скорпион е воден и фиксиран знак, т.е. където водата не тече. Това може да е лед, замръзнала повърхност, но може и да е затлачено гьолче, където се развиват какви ли не неприятни твари. Сатурн е възможно да превърне скорпионската Луна в лед. Опитвам се да преразказвам нещо, което помня отчасти. Ще намеря източника и ще го поставя тук. Понякога ми действа точно така - опитвам се да не показвам уязвимост, ако средата го изисква, прекалено съм горда. Но съвсем наскоро показах пред доста хора (кой видял и кой не, не знам), че нещо ме натъжава в личния живот (несподелени чувства) и какво ми стана от това - нищо. Тъй че не е страшно. Един астролог казваше, че Анурадха са много прями в любовта и не обичат да играят игрички. Това е вярно за мен. А Джиештха е още по-пряма накшатра. Сещам се за един мъж с Луна там. Могат да бъдат доста острички, но са директни, искрени, а това аз ценя.