Автор Тема: Помогнете ми да си разбера точния асцендент  (Прочетена 24106 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Помогнете ми да си разбера точния асцендент
« Отговор #45 -: Юли 11, 2017, 08:56:08 pm »
Сатин, не знам кой е градуса на АСЦ ти, но не пипай Венера в 1-ви дом.  Вижда се.:-)

Е то освен "виждането" друга функция не изпълнява, само заради него още не съм я натирила

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #46 -: Юли 11, 2017, 09:08:27 pm »
Ребека, сега докато Сатурн е в Стрелец е по-хард, "сушаво"  в ежедневиети или когато беше в Скорпион? И като малка с какво и с кой си играеше, "коя" беше в игрите? :-)
Аз нямам съмнение, относно знака на АСЦ-Стрелец е и същия се вижда ясно. Интересувам се за градуса защото има специфика , дали е 1° или 2° от знака.;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Satin

• Hero Member
« Отговор #47 -: Юли 11, 2017, 09:14:41 pm »
Аз нямам съмнение, относно знака на АСЦ-Стрелец е и същия се вижда ясно. Интересувам се за градуса защото има специфика , дали е 1° или 2° от знака.;)

Дир Асц съвпад нат Марс?

Satin

• Hero Member
« Отговор #48 -: Юли 11, 2017, 09:33:21 pm »
Марс/Раху разваля рахатлъка, той е в конфигурация с Луната. Имаш си визия и таланти по Венера. Ако говорим за личния живот, Марс в женска карта е с определящо влияние.

При теб Венера е силна, но заедно с Меркурий е обградена от малефици. Асцендентът, ако е Овен, е на границата между две различни терми и две накшатри – Меркурий и Утара Бхадра, Марс и Ревати. В навамша Венера също е екзалтирала /варготама/, тъй че недей рИва. И аз съм с такава позиция, хич не се оплаквам. Незнайно защо обаче странични жени обичат да ме "оплакват".  :57:

В момента както е часът, Асц е в Меркуриева терма и Ревати, при няколко минути по-рано е на Венера. За по ранен не мисля, защото Меркурий е абсурдно да е в 1-ви или толкова близо до асц, така че бих го местила само напред.
тр Юпитер се е закотвил на асц- няма случки, Венера У7 кой ли не я сгази, проявления нулеви

Таис

• Full Member
  • Публикации: 207
« Отговор #49 -: Юли 11, 2017, 09:33:48 pm »
 :)Не приемайте написаното за критика, но знака на АСЦ си има управители, и по-важно е тези управители  как са разположени.
Термите са няколко градуса с един управител. Дирекциите по възходящият знак, или АСЦ са също определящи. Известни са още и като Александрийски. Методи има, но са "пипкави", освен това оопределяне на Асцендент , при 30 мин диапазон сава и с Пренаталната сизигия. Може и с Афезиси-подобни са на Фирдарите, но като начална точка се използва Локус Фортуна.
И друго искам да кажа, че като се използват Антични методи се работи в пълнознакова система. Иначе е каша.
Но това е мое мнение, в което съм се убедила. :)

Rebeka

• Full Member
  • Публикации: 112
« Отговор #50 -: Юли 11, 2017, 09:43:38 pm »
Ребека, сега докато Сатурн е в Стрелец е по-хард, "сушаво"  в ежедневиети или когато беше в Скорпион? И като малка с какво и с кой си играеше, "коя" беше в игрите? :-)
Сама си играех- аз и невидими приятелчета, имах няколко. Видимият приятел ми беше една кукла палячо Пенчо, който още е жив макар и проскубан ,така и нямах сърце да го погреба  :012: Ако при транзита на Сатурн в Скорпион съм си мислела, че е сушаво-тъмната нощ на душата-не, сега съм вече опустушена, без надежди .

Happy58

• Гост
« Отговор #51 -: Юли 11, 2017, 09:45:37 pm »
Браво, Хепи, ти само астрологично ли подходи?

Да, нумерологично това няма как да стане.

Happy58

• Гост
« Отговор #52 -: Юли 11, 2017, 09:47:25 pm »
Благодаря, Хепи за вниманието. Една година напред обещавам да следя и наблюдавам.  :08:

Моля ☺ но за твоя поглед към света 1 минута едва ли е от значение ☺

Таис

• Full Member
  • Публикации: 207
« Отговор #53 -: Юли 11, 2017, 09:48:13 pm »
С такава работя. Плацидус използвам само за повърхностен прочит по модерната тропическа система. Да се кажат няколко общи приказки, когато нямам време или ме мързи. Но гледам да не правя нищо за отбиване на номера, предпочитам да си замълча.  :)

И аз все така мълча, но този път не издържах :) Транз. Слънце и Марс на АСЦ..

Happy58

• Гост
« Отговор #54 -: Юли 11, 2017, 09:49:31 pm »
Хепи /и някой друг, ако има желание де/, искаш ли и върху мен да потренираш, защото много се изкушавам да си пратя Венера в 12-ти дом :)
При транзити 13-ти градус на Овен най-работи, тоест час 7:44, но пък тази Венера никак не ми е първодомна по изява, а като не иска да работи ще я пращам в килера. Двоумя се дали въобще съм с Овен на Асц

За теб с удоволствие ☺. Давай събития. Но не обещавам да изпратя Венера в 12д ☺

Рени

• Hero Member
« Отговор #55 -: Юли 11, 2017, 09:54:35 pm »
Е то освен "виждането" друга функция не изпълнява, само заради него още не съм я натирила

Не като визия, а като отношение и привличане. Иначе Марс е по-изразен във външния вид, просто Венера леко е омекотила остротата на формите и изказа, поне на първо четене.  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #56 -: Юли 11, 2017, 10:14:21 pm »
сега съм вече опустушена, без надежди .

Скорпион ти е АСЦ, но Стрелеца  в 1-ви дом и огнените Венера/ Марс (  нали в Овен бяха или бъркам)- вече изнемогват на натиска на Сатурн в Стрелец. Носиш си  и изразяваш неподправено духовитостта  по Огъня. :)

Satin

• Hero Member
« Отговор #57 -: Юли 11, 2017, 10:22:29 pm »
Не като визия, а като отношение и привличане. Иначе Марс е по-изразен във външния вид, просто Венера леко е омекотила остротата на формите и изказа, поне на първо четене.  ;)

Бъркаш се, заради високия Нептун, той мъти водата и заблуждава. Реално съм доста остра, често не е нужно и да говоря, погледа казва всичко, освен с хората, които са ми приятни, затова тези с които се държа добре си мислят, че това е даденост и че към всички поведението ми е такова, но не е. Първичното ми поведение е точно марсово. Перманетно мила и нежна съм само с децата и животните, но това пак е по Нептун, не по Венера. Венера в поведението ми се изявява до там, че се държа възпитано, дори когато съм невъзпитана.

Онази ходих на рожден ден, бях с рокля и високи обувки, да ма трябваше да обикалям една ограда и викам на приятелката айде да прескочим, че не ми се ходи толко с тия обувки, ама не ми дадоха, щото в този ден сме били жени ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юли 11, 2017, 10:30:21 pm »
Дир Асц съвпад нат Марс?

При час 23:50 ч . СД АСЦ е бил точно върху Марса ми и аз не исках да ходя на училище. Беше ми скучно, добре че попаднах на "Учител" , усети ме и ме пускаше да пообиколя навън училище и пак да влезна в час. Аз до Нова година не можех  да пиша ченгелчета даже , а с Луна/ Сатурн , нали се сещаш как е реагирала мама на това ?!?  :012:

Satin

• Hero Member
« Отговор #59 -: Юли 11, 2017, 10:40:34 pm »
При час 23:50 ч . СД АСЦ е бил точно върху Марса ми и аз не исках да ходя на училище. Беше ми скучно, добре че попаднах на "Учител" , усети ме и ме пускаше да пообиколя навън училище и пак да влезна в час. Аз до Нова година не можех  да пиша ченгелчета даже , а с Луна/ Сатурн , нали се сещаш как е реагирала мама на това ?!?  :012:

бой яла ли си  :)

На колко години си тръгнала на училище, питам заради дир К5 съвпад Сатурн
« Последна редакция: Юли 11, 2017, 10:47:20 pm от Satin »