Автор Тема: Помогнете ми да си разбера точния асцендент  (Прочетена 24489 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Помогнете ми да си разбера точния асцендент
« Отговор #60 -: Юли 11, 2017, 11:08:37 pm »
Е виж, че ти работи асц с този час или ти се струва малко боя  :)
К5 съвпад нат Сатурн-край на забавленията, ама за малко щото после е съвпад с Венера

МС съвпад Юпитер и IC съвпад Слънце?

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #61 -: Юли 11, 2017, 11:10:02 pm »
Сатин, и аз това казах-Марс  води парада( маниера на стойката и погледа), но Венера поне в началото го прикрива. Имаш съвпад между двамата, това е много силно и действат заедно, често е трудно да се разпознае кой, кога и с какво е първи, според  отношението/другите вадиш меча или гълъба . :)
И аз съм с Нептун на АСЦ и какво от това, като първо показвам Марс. Външната планета няма как съзнателно да я демонстрираш, поне не и до една определена възраст.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #62 -: Юли 12, 2017, 02:13:04 am »
Я, ми помогнете и на мен за точния градус на АСЦ, тъй и тъй темата набра инерция. При мен  толеранса е 3-5 мин разлика. Може ли и аз да усещам, че съм с два АСЦ- Стрелец и Скорпион ?  ;)
Може да се усещаш с два знака- натален АСЦ и прогресивен АСЦ
Според Сабиански символи, по мое виждане си в 1-вия градус на Стрелец, т.е. от 0* до 1*

(по С. Вронскому "Классическая астрология") 0° - 1° (240°-241°) Сфера восприимчивости.
Управители Юпитер и ретроградный Нептун Сильное влияние Нисходящего лунного узла. Сильная инту­иция, восприимчивость, впечатлительность, чувствительность, сенсорность, проницательность, предвидение, пророчество, оптимизм, аль­труизм. Активный исследовательский дух. Способность к черчению. Крепкая дружба. Успех только в сотрудничестве или соавторстве. Не­редко спортивная деятельность.

По-подробно описание тук: http://vervolf.blogspot.bg/2011/09/1_26.html
« Последна редакция: Юли 12, 2017, 02:14:45 am от akruks »

Happy58

• Гост
« Отговор #63 -: Юли 12, 2017, 08:52:56 am »
....................................
Започнала съм училище на 7 г и 6 месеца.

При 23:50 ИЦ е на 19гр 14, а при 23:49 е на 18гр 58.
През септ 1976г дирекционен Меркурий (образование) и намиращ се в 3 дом, е на 18 гр 53. А това, че не си искала, но си била принудена, е допълващ аспект и за мен е дир МС куинконс Венера, У6, в 5ти.

За мен това е определящото за събитието "училище". Дир Асц върху Марс ще е нещо друго.

Имаш още едно събитие - сестра ти нали е по-малка от теб - кога е родена?

Рени

• Hero Member
« Отговор #64 -: Юли 12, 2017, 09:57:07 am »
Акрукс, благодаря за вниманието и информацията.Аз съм споделяла, че винаги реагирам при всеки ингрес, даже и на бързите планети, което може би потвърждава 1°, да е  АСЦ ми.

Хепи, права си за градуса на МС, но аз все го закръглям на 19° , а това са около 6 месеца разлика.

Благодаря ви.:-)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6496
« Отговор #65 -: Юли 12, 2017, 03:04:54 pm »
Много интересно – с този слабо поставен Юпитер. Но и Меркурий на видно място върши работа. Луната също има отношение към работа с хора и с деца.
А Юпитер какво отношение има към учителската професия? Винаги съм си мислел, че силно поставен Юпитер дава добри юристи, ако не е ранен от малефици - може би и честни.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #66 -: Юли 12, 2017, 03:14:43 pm »
Предполагам Юпитер дава по-скоро университетски преподаватели, а не в началните и прогимназиалните класове.

Happy58

• Гост
« Отговор #67 -: Юли 12, 2017, 03:16:31 pm »
Предполагам Юпитер дава по-скоро университетски преподаватели, а не в началните и прогимназиалните класове.

Веско, а кой преподава на малчуганите ?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #68 -: Юли 12, 2017, 03:19:41 pm »
Веско, а кой преподава на малчуганите ?
Може би с по-изявен Меркурий, понеже Меркурий има отношение към по-младите.
За себе си установих обаче, че далеч ми е по-лесно да обяснявам на по-млади неща, особено свързани с технологии, отколкото на по-възрастни, но в случая май от значение е по-скоро, че в днешно време повечето деца се раждат с компютър и/или таблет в ръцете.
Преди време ми пратиха на работата да обучавам една леля - 2 дена ми отне, докато ѝ обясня и разбере какво всъщност е бутон и какво - прозорец.  :lol_hitting:
« Последна редакция: Юли 12, 2017, 03:21:24 pm от Veselin »

Happy58

• Гост
« Отговор #69 -: Юли 12, 2017, 03:38:29 pm »
Може би с по-изявен Меркурий, понеже Меркурий има отношение към по-младите.
За себе си установих обаче, че далеч ми е по-лесно да обяснявам на по-млади неща, особено свързани с технологии, отколкото на по-възрастни, но в случая май от значение е по-скоро, че в днешно време повечето деца се раждат с компютър и/или таблет в ръцете.
Преди време ми пратиха на работата да обучавам една леля - 2 дена ми отне, докато ѝ обясня и разбере какво всъщност е бутон и какво - прозорец.  :lol_hitting:

Веско, мисля, че за учител при всички положения трябва да имаме Юпитер, а това, какъв учител, ще покажат аспекти и други подробности в картата.
Имам позната, която е била учителка в основно и в гимназия, но се справя идеално и с малките. Тя е със Слънце в 9 дом и Юпитер в 5 дом, с тригон между двата.
При мен Юпитер е в 1, тригон Сатурн в 9, но в 5 имам Нептун - постоянно ми казват, че обяснявам много добре и е трябвало да стана учителка и реално на мен това ми беше мечта като бях дете. Но, като пораснах, реакцията ми към малките деца беше и е: "какво да правя с него сега?" , докато с по-големите мога да си контактувам много добре.
Явно за по-малките се иска и Слънце или 5 дом, а защо не и лъв, свързан с Юпитер.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #70 -: Юли 12, 2017, 05:41:29 pm »
Госпожата по пиано има Слънце, Меркурий, Венера и Юпитер в Лъв в 5 дом и се разбира отлично както с малките, така и с по-големите. Освен това, винаги има някаква почерпка в кабинета ѝ.  :) Тя също се интересува от астрология като мен и ми е показвала наталната си карта, както е виждала и моята.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #71 -: Юли 12, 2017, 05:44:24 pm »
При мен Юпитер е в 1, тригон Сатурн в 9, но в 5 имам Нептун - постоянно ми казват, че обяснявам много добре и е трябвало да стана учителка и реално на мен това ми беше мечта като бях дете. Но, като пораснах, реакцията ми към малките деца беше и е: "какво да правя с него сега?" , докато с по-големите мога да си контактувам много добре.
Явно за по-малките се иска и Слънце или 5 дом, а защо не и лъв, свързан с Юпитер.
Като малък много обичах да преподавам и обяснявам на брат ми (нали той тръгна на училище една година след мен и винаги аз вървях с един клас напред от него) и нашите смятаха, че трябва да се занимавам с нещо такова. Обаче още от тогава за учителската професия се говореше, че една от най-ниско платените у нас и още тогава се отказах от това.

Рени

• Hero Member
« Отговор #72 -: Юли 12, 2017, 05:51:15 pm »
Веско,  на госпожата по пиано Меркурий ретрограден ли е и Нептун има ли аспект към стелиума и АСЦ ?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #73 -: Юли 12, 2017, 05:53:14 pm »
Не съм сигурен, мисля, че Меркурий не беше ретрограден, а Нептун може би имаше аспект към стелиума, обаче ще трябва да я питам пак за това, когато се видим. Когато я разглеждах преди, имаше опасност голяма част от урока да премина в обсъждане на астро карти и затова навреме се спрях.

Рени

• Hero Member
« Отговор #74 -: Юли 12, 2017, 05:55:04 pm »
Ще ми е полезно като информация. Благодаря, предварително.  :)