Може би с по-изявен Меркурий, понеже Меркурий има отношение към по-младите.
За себе си установих обаче, че далеч ми е по-лесно да обяснявам на по-млади неща, особено свързани с технологии, отколкото на по-възрастни, но в случая май от значение е по-скоро, че в днешно време повечето деца се раждат с компютър и/или таблет в ръцете.
Преди време ми пратиха на работата да обучавам една леля - 2 дена ми отне, докато ѝ обясня и разбере какво всъщност е бутон и какво - прозорец. :lol_hitting:
Веско, мисля, че за учител при всички положения трябва да имаме Юпитер, а това, какъв учител, ще покажат аспекти и други подробности в картата.
Имам позната, която е била учителка в основно и в гимназия, но се справя идеално и с малките. Тя е със Слънце в 9 дом и Юпитер в 5 дом, с тригон между двата.
При мен Юпитер е в 1, тригон Сатурн в 9, но в 5 имам Нептун - постоянно ми казват, че обяснявам много добре и е трябвало да стана учителка и реално на мен това ми беше мечта като бях дете. Но, като пораснах, реакцията ми към малките деца беше и е: "какво да правя с него сега?" , докато с по-големите мога да си контактувам много добре.
Явно за по-малките се иска и Слънце или 5 дом, а защо не и лъв, свързан с Юпитер.