Автор Тема: Помогнете ми да си разбера точния асцендент  (Прочетена 24501 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Помогнете ми да си разбера точния асцендент
« Отговор #75 -: Юли 12, 2017, 06:29:47 pm »
Веско, и Луна-Венера дали имат лек аспект помежду си ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #76 -: Юли 12, 2017, 06:55:57 pm »
Веско, и Луна-Венера дали имат лек аспект помежду си ?
Луната е във Везни, асцендентът беше в Овен, това помня.
Защо се интересуваш от картата ѝ?

Happy58

• Гост
« Отговор #77 -: Юли 12, 2017, 08:00:52 pm »
Луната е във Везни, асцендентът беше в Овен, това помня.
Защо се интересуваш от картата ѝ?

за да свърже всички неща, които ти описа за нея като човек и учител :)

rodopis

• Sr. Member
  • Публикации: 306
« Отговор #78 -: Юли 13, 2017, 10:23:59 am »
Аз имам следното питане при определяне на точен час на раждане: в Астрокома, от Special charts, 3-dim. chart w. primary directions не дава ли най-важните събития за индивида? Като се отвори ПДФ формата и има подчертани дати, по тях не може ли да минута да се определи точния час? Примерно важно събитие като сватба или бременност, няма ли да бъде обозначено, точната дата няма ли да е подчертана или това са възможности за събития, които обаче може да не се проявят?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #79 -: Юли 13, 2017, 11:11:22 am »
При примарните дирекции най-важен е ключът (key), който се използва при сметките, демек стъпката. В астро.ком използват Найбод, който не е съвсем най-точен. Например Румен Колев си е разработил негов. Но дори и най-точен ключ и определена дата не гарантира събитие.
Някъде четох преди време как като си сметнеш конкретна стъпка за годината, която те интересува, и с нея преместиш градуса на МЦ от соларната революция, в деня на раждане например, задължително директирания МЦ прави аспект с някой от у5. Авторът се кълнеше, че работи. Ама не е така :). Изобщо-големият процент карти се държат по определен начин и за тях клишетата са в сила. Независимо кой колко се тръшка, че не било така. Въпросът е какво правим тези от останалия процент. При тях и голямото тръшкане за събитийна ректификация е излишно. Ето и преди малко мернах из форума как някой се развел на транзит уран към асц. И на мен така ми го предсказаха за десц. Професионалисти. Ама аз не се разведох.
Така че за мен лично са интересни изключенията, правилата всеки може да ги научи и прилага в някаква степен
« Последна редакция: Юли 13, 2017, 11:13:00 am от Papy »

Papy

• Hero Member
« Отговор #80 -: Юли 13, 2017, 11:41:51 am »
При мен астрокомската соларна дъга работи много точно. Но сякаш има леко разминаване с Найбод. С дирекции Найбод са ми правили прогноза, има голямо разминаване в тайминга – реалните събития изостават с 1–1,5 години. Дирекцията, която е в астро.кома, направо ми фиксира годината, в която е събитието. Часът ми е много прецизно ректифициран и работи.

Въобще не опира само до точен час
За да докарам прилично точен дирекционен аспект трябва наталния час да мръдне с 1.5ч

Rebeka

• Full Member
  • Публикации: 112
« Отговор #81 -: Юли 13, 2017, 11:51:29 am »
Аз имам следното питане при определяне на точен час на раждане: в Астрокома, от Special charts, 3-dim. chart w. primary directions не дава ли най-важните събития за индивида? Като се отвори ПДФ формата и има подчертани дати, по тях не може ли да минута да се определи точния час? Примерно важно събитие като сватба или бременност, няма ли да бъде обозначено, точната дата няма ли да е подчертана или това са възможности за събития, които обаче може да не се проявят?
Тези таблици са с фиксирани бъдещи дати за 15 или 30 години ,как могат да помогнат, не видях минали дати за евентуални събития, които да сравня  :017:

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #82 -: Юли 13, 2017, 11:53:30 am »
Може да си преместиш часа, връщаш се назад и отдолу си изместваш датата, аз така напасвах по събития.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #83 -: Юли 13, 2017, 11:58:37 am »
Въобще не опира само до точен час
За да докарам прилично точен дирекционен аспект трябва наталния час да мръдне с 1.5ч
В такъв случай може и да не съм си наместила правилно часа :( Въртяла съм назад и солара, основно като имма години, в които една планета е на границата и само за минутка-две влиза в другия дом. Там пък проблема е в тълкуването, че и по двата дома откривам неща, които мога да съотнеса до случки през годината. По този линк http://astro-app.net/apps-rectification.php?lang=EN съм си правила също ректификация, но 100%- вия му резултат ми дава твърде ранен час и ми мести светилата в 11-ти дом, а аз откривам повече съответствие на 10-ти дом. Чела съм обаче, мисля беше на Ръшман книгата, където казва, че събитийността може да се промени спрямо затъмнения, пълнолудия и т.н. Въобще ректификацията е трудна работа, особено що се отнася до точност на минутата.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #84 -: Юли 13, 2017, 12:07:43 pm »
По примарните в астрокома нямам едно с едно да си съответства. По линка на rodopis същи ми даде, че събитията, които съм отметнала не кореспондират с дадената астрологична карта. :012:
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Рени

• Hero Member
« Отговор #85 -: Юли 13, 2017, 12:11:13 pm »
Според вас кога е въведен метода ректификация и поради каква причина , защото универсалната/мунданна астрология не е стартирала с тази методика, която в днешно време е толкова възнесена ? :-)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #86 -: Юли 13, 2017, 12:35:40 pm »
Значи, в момента, в който хората са "започнали" да стават индивиди, тогава търсенето е довело и до предлагането на тази услуга -ректификацията, заменяща "роден при появата на Първия сърп на Луната, по черешово време, в часът, когато Краля кихаше". И винаги слабите натури, ще са подчинени на по-силните ((Птолемей)), личното -на общото, след като ще се търси /изследва точния градус на АСЦ/МС, задължително е да се започне с разглеждането на общите условия на регион, народ, според г.ш. ?:-)

Papy

• Hero Member
« Отговор #87 -: Юли 13, 2017, 12:51:37 pm »
В Античността не вярвам да е било екстра за царе и фараони – поради простата причина, че тяхното раждане се е определяло и по астрологични съображения, още тогава е била известна практиката, наречена цезарово сечение.

Сегашното цезарово сечение се практикува от някъде 17век. В древността от мъртви бременни майки са вадели бебетата с този разрез, защото са смятали, че бебето ще се превърне в зъл дух.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #88 -: Юли 13, 2017, 05:00:25 pm »
А-а, къде бил ключът от палатката  :012:
Сега върнах днешната дата за 1980-та, а отгоре нагласих за 30г напред
Излизат си събитията, макар и неподчертани- например точната дата на годежа ми- Слънце полусекстил Венера (c) - това "с" е предполагам примарната Венерка
Слънце полусекстил XIIс - излязох в майчинство, бях влязла в 7-мия месец
Луна- квадрат и половина на АС -  родих първата рожба  :)
Ух, подчертана е точната дата, когато мъжът ми си отряза на банциг показалеца до 1-ва фаланга, ден преди рождения ми ден, пускал е профили, без да сложи предпазния кожух на машината, един чеп обръща летвата и вместо нея, пръста му попада под ножа, бързал е да изкара пари за подарък  :(  Луна квадрат МСс
То и при мен излизат, но не зная защо търсех по-меки аспекти за хубавите събития. Например не бих свързала квадратура с хубаво събитие, а то така ми излиза, затова се зачудих  ::)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #89 -: Юли 16, 2017, 08:12:55 am »
- носът ми е доста издаден, нормално широк, с гърбица, която личи като застана в ляв профил, а върхът на носа е малко увиснал в ляв профил и малко понякога ми бие на орлов нос.

характерно за асц. скорпион