Между Луната и Сатурн наистина има само няколко градуса разстояние, но по сидерал са в различни знаци и накшатри. Влияние има, но може би не е така изразена като при съвпада в една накшатра. Според моя преподавател, ако две планети са на броени градуси една от друга, но в съседни знаци, имаме т.нар. "мундо съвпад". Той го обяснява като по-слабо изразено влияние, но не винаги положително. Това е човек, който се отличава със забележителна прямота, ако говори за нещо неблагоприятно в хороскопа.
За теб Луната е благоприятна планета и е в добра накшатра - Ревати.
Антична: нощна карта, Луната водещо Светило, фаза Новолуние(-) ,видима(+)( 2л.д. растяща, (-), у деканата Марс, у градуса Юпитер, у триплицета Марс, сходящ съвпад с дневна планета(+), с малефик ( Сатурн), (-) под хоризонта (-), във воден знак (+), в 5-ти дом неутрално. При съвпад, квадрат, опозиция с другите планети (-); в Риби, в домицил на Юпитер. Душевни смущения, прави хората непостоянни, родения ще боледува много, безразсъдство, изневяра (-) ; дава религиозност, родения ще стои по-високо от родителите и приятелите си, голяма репутация, но ще бъде развратен, ще прави незаконни неща; ще обича горите, ще живее дълго ; тялото на родения ще е с дефект, ще има вреда от родители или роднини; много пътувания в различни страни, ще бъде посланик, ще получава дарове, ще обича тържествата, децата ще му донесат почести, ако има такива въобще
Западна: Луна/Сатурн в Овен, у триплицета Юпитер, у деканата Венера, градус на Юпитер- Луната се идентифицира с характеристиките на Сатурн, само неговите нужди, удобства, потребности са важни; поне един от родителите е силно амбициозен , контролиращи емоции и чувства, липсва инстинкт за самосъхранение, фалшива независимост, нужда да бъде важен, предпазливи по отношение на личен живот, страхува се да покаже чувства, в женска карта неловко с женската енергия, на разположение на родителите си, здравословни проблеми с репродуктивни органи, стомах; белези; авторитет, призван да е "някой". Сатурн в нощна карта, в мъжки знак, под хоризонта, в квадрант със Слънце, в знак на падение, не е толкова зловещ . Луната е съвпад със Сатурн, но Сатурн не е в съвпад с Луна ( 4 * орбис ); аспекта е сходящ за Луна- ограничаващ на здравословни проблеми (+), ограничаващ емоционални/чувствени намерения (-).
Астропсихология: Ако си поставя срокове и си позволява периодично 2-3 дни на депресия в месеца, свръхконтрола намалява с времето, ако се научи да контролира импулса на емоциите, да вярва на интуицията си, да се научи да живее и във физическия свят, ще бъде уважавана, авторитетна фигура, успешен, но не задължително доволен.
Всъщност : аз се чувствам специална, със собствен стил, никога самотна, но се страхувам да оставам сама, често напрегната, често в силна еуфория, щастливи моменти, често недоволна, крайна от свръхактивност до меланхолия, дистанцирана в отношенията, трудно стигам до интимност, сексуално аз съм по-активна от партньора, но нямам нужда от редовен, методичен секс; знам, че знам без да обяснявам откъде и защо; родена съм със здравословните проблеми,които изброих, плюс още доста, но намирам към момента начини да се справям със същите; не се оплаквам, рядко споделям; има разминаване между моите очаквания за грижи и тези, които съм получавала, но съм подсигурена във физическия смисъл, на една по-късна възраст подкрепена за това, че съм аз; обсебваща майка, с много наложени правила, но и много съвременна, атрактивна, интуитивна, определено заемаща важно място в живота ми; трудно позволявам да ме докосват и във физически, и в психологически план; дразнещо откровена съм и не прощавам предателство, иначе може да ме лъжат, крали са ме, злепоставяли са ме, клеветили, но това не се е отразило на вътрешното ми състояние, на външен план- моментно; имам изградена репутация, уважавана съм и хората гледат на мен с респект, а това винаги ме е учудвало откъде ? Винаги се съмнявам, въпреки това. За жена са неблагоприятни ъгловите взаимоотношения Луна/Сатурн, на мен специално ми е трудно да съм жена, в смисъла на майка, уют, грижи, съпричастност, разбиране, споделяне .
С малки изключения покривам всички общи положения и по тропикал , и по сидерал, и по ведическата и с препоръките по астропсихология . Няма съществени разлики при прочита, тълкуването, въпреки че, Луната сменя знак, терми, деканати, накшатри.
Лили, благодаря за прочита и отделеното време. Прочетох и за Венера, полезно, вярно, но и по западната, тълкуването няма много разминаване. Значи зависи от четеца.