Автор Тема: За Венера  (Прочетена 41227 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: За Венера
« Отговор #135 -: Септември 10, 2017, 11:26:18 am »
Здравейте! :) :)
Имам един въпрос .Венера в натална карта е на 23 градус във Везни. Транзитният Уран е на 28 градус на Овена, т.е  опозицията вече е преминала , но Уран в момента е ретро и ще се върне до 25 градус на Овена. В този случай може ли да се твърди , че предстои още една опозиция , като се има в предвид че няма да достигне точния градус............ :017:
Няма да достигне точния градус, но опозицията е активна, окончателно ще отшуми когато Уран напусне знака Овен.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #136 -: Септември 10, 2017, 06:13:29 pm »
Здравейте! :) :)
Имам един въпрос .Венера в натална карта е на 23 градус във Везни. Транзитният Уран е на 28 градус на Овена, т.е  опозицията вече е преминала , но Уран в момента е ретро и ще се върне до 25 градус на Овена. В този случай може ли да се твърди , че предстои още една опозиция , като се има в предвид че няма да достигне точния градус............ :017:

Да, транзит  на външна планета се усеща проявата й на 3-4* от точния аспект . Уран ще спре стационарен 24*34' Овен, ще има опозиция с Венера.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #137 -: Ноември 07, 2017, 07:55:09 am »
Екзалтирала венера квадрат асцендент/десцендент.Любов и пари не са ми липсвали,без да полагам никакви усилия.  Въпреки това,не се харесвам достатъчно и имам прекалено високи и нереалистични очаквания в партньорствата.Венера в квадрат Нептун,секстил Сатурн.Романтична и вярна отвътре,повърхностна и студена отвън.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #138 -: Декември 03, 2017, 02:30:15 am »
Венера смени знак.Венерините теми сменят ли насоки,пари,любов и още нещо?Какво управлява и къде транзитира?
При мен е у6,у12 в 10д(риби),квадрат нептун,секстил сатурн,полуквадрат марс,квадрат асц.Не е странно ,че изпитах желание да сложа снимка.Здравейте!Името ми е Рени. :)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #139 -: Декември 03, 2017, 09:12:43 am »
Венера смени знак.Венерините теми сменят ли насоки,пари,любов и още нещо?Какво управлява и къде транзитира?
При мен е у6,у12 в 10д(риби),квадрат нептун,секстил сатурн,полуквадрат марс,квадрат асц.Не е странно ,че изпитах желание да сложа снимка.Здравейте!Името ми е Рени. :)

здравей Рени/Сафо/, разкошна коса имаш  :08:

Рени

• Hero Member
« Отговор #140 -: Декември 03, 2017, 03:41:39 pm »
Не е странно ,че изпитах желание да сложа снимка.Здравейте!Името ми е Рени. :)

Тази година Сл. затъмнение активира ли Слънцето ? АСЦ -ДСЦ е активирало
И Здравей, Рени. ;)
Ще ти се промени отношението към изброените активирани сфери и ще изразяваш Венерината природа , ползвайки и знака, в който е ингресирала, ако е в знака Овен,, може малко по-трудно да изразяваш природата, но твоята по натал е есенциално сила, но над хоризонта , в падащ 9-ти дом ли е ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #141 -: Декември 03, 2017, 03:54:00 pm »
Стар, кое от картата на Сафо показа, че "нещо куца в астропсихологията",  не разбрах ?

Сафо

• Hero Member
« Отговор #142 -: Декември 04, 2017, 07:49:37 am »
здравей Рени/Сафо/, разкошна коса имаш  :08:
Благодаря,стреличка!

Сафо

• Hero Member
« Отговор #143 -: Декември 04, 2017, 07:53:33 am »
Сафо е пример че нещо куца в астропсихологията и че не винаги човекът като типаж, е в основата на това, което получава и затова как му откликва средата по принцип.
При екзалтирала планета има някакво преувеличаване на определени качества,особено венера в риби,квадратирана от единия от диспозиторите си,няма реална преценка/самооценка.
« Последна редакция: Декември 04, 2017, 07:56:46 am от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #144 -: Декември 04, 2017, 07:55:54 am »
Тази година Сл. затъмнение активира ли Слънцето ? АСЦ -ДСЦ е активирало
И Здравей, Рени. ;)
Ще ти се промени отношението към изброените активирани сфери и ще изразяваш Венерината природа , ползвайки и знака, в който е ингресирала, ако е в знака Овен,, може малко по-трудно да изразяваш природата, но твоята по натал е есенциално сила, но над хоризонта , в падащ 9-ти дом ли е ?
Да,Рени,правилно си забелязала.

Рени

• Hero Member
« Отговор #145 -: Декември 04, 2017, 02:02:49 pm »
Венера винаги се разглежда с Марс и в астропсихологията, и в астрологията, а само със Слънце в астрологията. Никъде нищо  не куца, натива, в случая Сафо, споделя как тя вижда себе си, а дали е така е добре да пусне карта. Сафо, моля с картата . :)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #146 -: Декември 04, 2017, 02:42:51 pm »
Рени, не съм й гледала картата. Сафо обаче написа че не й липсват любов и пари, но не е уверена в себе си.

То първото е по остта втори - осми дом, второто - по първи и седми дом, тъй че не виждам връзката.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #147 -: Декември 04, 2017, 02:45:47 pm »
Венера винаги се разглежда с Марс и в астропсихологията, и в астрологията, а само със Слънце в астрологията. Никъде нищо  не куца, натива, в случая Сафо, споделя как тя вижда себе си, а дали е така е добре да пусне карта. Сафо, моля с картата . :)
Рени,картата е в темата за възврат на юпитер.

Рени

• Hero Member
« Отговор #148 -: Декември 04, 2017, 06:22:04 pm »
Аз не  се харесвам, но срещам и пари, и любов, и разбиране, и уважение, и харесване, но не умея да го оценя- Венера в Овен по всички зодиаци. По психологията има толкова много фантазми, че една Венера няма да отговори, защо някой не се харесва. юно на мен ми допадат такъв тип диалози, защото в "силно " астрологичните коментари са предимно монолози. :)
Стар, твоята Венера е в собствен триплицет, ти защо си мислиш,че не срещаш любов, разбиране, усещане за жена , не си оценена, харесвана ? При теб куца ли астропсихологията и наред ли е астрологията ?

Рени

• Hero Member
« Отговор #149 -: Декември 04, 2017, 09:41:04 pm »
Ако ме интересува мнението на някой по някакъв въпрос, ще го попитам.

Значи все пак  нищо в астропсихологията не куца, а "куция" сме ние понякога или винаги.
Не всеки има мнение, последното е част от характеристиката на Подвижния кръст, защото им е трудно да заявят лична позиция както кардиналните- без да питаш, аз ти го казвам, защото и не всеки може да задава въпроси.  :)