По втората карта пак казвам по мързелива жена аз не съм виждала! Хедонизъм отвсякъде. Ако има кой да й сдъвчи храната, че да не се напъва ще е чудесно. Обича да си угажда и то много.
Имам такива наблюдения при силно влияние на Алдебаран в хороскопа. Не говорим само за съвпад с тази звезда, а за термата и накшатрата, които се свързват с нея. При Луна, Венера, Асцендент там – силен стремеж към лекота, охолство, осигуреност и комфорт. Понякога и за чужда сметка. И са си късметлии в това отношение.
А в случая има планети в Плеядите и Бика, още повече. Изгряващата накшатра също е с ориентация към комфорт и придобивки. Не е така материалистична, просто основната ѝ ориентация в живота е свързана с подсигуряване на блага и комфорт, които идват по линия на брака, семейството и друг вид съюзи. Освен ако АС не е в следващата накшатра, струва ми се граничен случай. Затова само по картинка не работя.
При нея Слънцето е недобре поставено, може да да е по-сприхав брачен партньор и брак, изпълнен кавги, периодични скандалчета. Лъжица катран в семейния и домашен комфорт добавя и опозицията Марс/Сатурн в 4/10. Освен това вероятно Слънцето при нея е атмакарака, т.е. определя личността ѝ. И, да – още едно указание за силно его.
При екзалтирала позиция в 8 дом /по сидерал/ има изразен властен мотив. Луната е на границата между Пушйа и Ашлеша. Ако заема втората накшатра, ще има по-изявен манипулативен мотив. При първата също го има, но имат по-мазен и приветлив подход, когато е необходимо. За нея това е ок, защото това ѝ дава възможност с лекота да сбъдва желанията си – силна Луна в 11 дом. И Слънцето по сидерал е силно, макар че не се намира в благоприятна част от съзвездието, позицията му по дом също е трудна. Слънцето е водещо светило, но влиянието на Луната като че ли надделява. И гледано по античната система, Луната не получава малефични влияния.
Не бих казала, че изпитва кой знае какъв вътрешен дискомфорт, следвайки избраната посока и линия на развитие в живота. Подобен случай е и жената, спомената по-горе – с екзалтирала Луна в 11 дом, лишена от малефични влияния. И екзалтирала Венера в 9 дом. Каквото и да прави, за нея всичко това е правилно и редно, дори ако в очите на обществото/околните това е неетично. Не е натоварена със съмнения и скрупули в тази насока. И така по-леко се живее, забелязала съм. Защото, както казах, повечето хора гледат и оценяват крайния резултат, а не как си го постигнал, с какви средства, какъв път си извървял. Това са някакви дребни детайли, с които повечето умове не се натоварват. :lol_hitting: